Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

«Κάτω τα χέρια από το καραβάκι»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική της συγχώνευσης της Καβάλας και του Ηρακλή εξέδωσε ο σύνδεσμος φίλων των «Αργοναυτών» στην Αθήνα.


Οι οπαδοί της μακεδονικής ομάδας καλούν τη διοίκηση Ψωμιάδη να αποχωρήσει εφόσον το επιθυμεί και να αφήσει την ομάδα στον λαό και στην πόλη της. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στην ιστορική ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ, τον ΑΟΚ μας, μας έχουν προκαλέσει πόνο, στεναχώρια αλλά και οργή, βλέποντας τη πρόθεση κάποιων και κυρίως της Διοίκησης της Π.Α.Ε ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ να αφανίσει την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ απο τον αθλητικό χάρτη της χώρας. Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑ (Α.Ο.Κ) έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από το 1965 που ιδρύθηκε, ύστερα από συνένωση των ομάδων της πόλης της ΚΑΒΑΛΑΣ, βρίσκεται ανελλιπώς στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας, με 19 συμμετοχές στην Α'ΕΘΝΙΚΗ -σημερινή ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ. 
Το έμβλημα του Συλλόγου, το καραβάκι (η Αργώ) σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο παλαιό ΠΡΟΕΔΡΟ της ομάδας μας Χρ. Μπάτση, συμβολίζοντας με το σκαρί του καραβιού την ΔΙΟΙΚΗΣΗ, με τα κουπιά τους ΠΑΙΚΤΕΣ και με τα πανιά τον ΚΟΣΜΟ της ομάδας που αποτελεί τον άνεμο που δίνει ώθηση στο καραβάκι μας. Και πράγματι, ο ΑΟΚ έχει χιλιάδες οπαδούς που τον αγαπάνε, αποτελεί γι’ αυτούς ΙΔΕΑ και ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. Ο ΑΟΚ είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης της ΚΑΒΑΛΑΣ και όλου του Νομού ΚΑΒΑΛΑΣ. Είναι η επίσημη ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΒΑΛΙΩΤΩΝ. 
Μια ΟΜΑΔΑ με πολύ μεγάλη ΔΥΝΑΜΙΚΗ, που πολλές ομάδες θα ζήλευαν. Μία ΟΜΑΔΑ που ιστορικά στο γήπεδο είχε διψήφιο αριθμό χιλιάδων οπαδών της, φτάνοντας μάλιστα και ξεπερνώντας κάποιες φορές μέχρι και τις 20.000 ΚΟΣΜΟ!! Και έρχεται η σημερινή ΔΙΟΙΚΗΣΗ να μας πει για τους ελάχιστους φιλάθλους που πήγαιναν στο γήπεδο και για τους πολλούς που πήγαιναν στις καφετέριες. Παραδέχεται ότι ο ΑΟΚ, δυνητικά, μπορεί να έχει πολλές χιλιάδες οπαδών του στο γήπεδο -που άλλωστε και επί των ημερών αυτής της διοίκησης συνέβη αυτό και το είδε πως θα μπορούσε να ναι το γήπεδο! 
Αντί λοιπόν να προβληματιστεί στο πού αστοχεί η ΠΑΕ και ποιοι είναι οι λόγοι που κρατούν τους πολλούς, όπως αναφέρει, στις καφετέριες, αντί να αναθεωρήσει την επικοινωνιακή της πολιτική και να προσεγγίσει τον ΚΟΣΜΟ, μας δηλώνει ότι η πρόθεση της είναι να πάρει την ΟΜΑΔΑ και να πάει στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!! Δηλώνει, δε, ότι η ευθύνη για αυτή τη κίνηση της είναι του Δημάρχου της πόλης της ΚΑΒΑΛΑΣ, του κ. Κ. Σημιτσή. Μας αναφέρει προβλήματα με τη Δημοτική Αρχή, διαφωνίες και παράπονα ότι η ΠΑΕ δεν είχε τη στήριξη που θα ήθελε από τον Δήμο και τις Τοπικές Αρχές, με αποκορύφωμα τη διαφωνία για τη πραγματοποίηση μιας συναυλίας στο γήπεδο «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ» το Δημοτικό Στάδιο, που αποτελεί τη φυσική έδρα του ΑΟΚ. 
Δεν μας είπε, όμως, τίποτα η ΠΑΕ για τη ταμπακιέρα. Για τη πρόθεσή της να κρατήσει το ΑΦΜ της εταιρείας και να αλλάξει το όνομα της ΟΜΑΔΑΣ μας και το σήμα της, κάνοντας την ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΗ και βάζοντας το σήμα του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το «Η», στη θέση που είναι το ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΑΣ!! Ποιός σας είπε κύριε ΣΤΑΥΡΟ ΨΩΜΙΑΔΗ ότι, όσα προβλήματα με τον ΔΗΜΟ και αν έχετε, αποκτάτε άλλοθι και ελαφρυντικά για τον ΦΟΝΟ που έχετε πρόθεση να κάνετε; Γιατί προφανώς, να σκοτώσετε τον αγαπημένο μας ΑΟΚ έχετε πρόθεση!! 
Πάτε να διαπράξετε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ και ήδη την Παρασκευή 30/06/11 πήγατε στο Επιμελητήριο της πόλης της ΚΑΒΑΛΑΣ να αιτηθείτε την αλλαγή του ονόματος της ΟΜΑΔΑΣ!! Εσείς που είστε και ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ, θέλετε τον αφανισμό της ΑΟΚΑΡΑΣ ΜΑΣ!! ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Ο ΑΟΚ και η ιστορία του απαιτεί ΣΕΒΑΣΜΟ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ και κινδυνεύει να αφανιστεί απο τον ίδιο τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ!! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΟΚ ΜΑΣ!! Φύγετε εσείς, αλλά τον ΑΟΚ οφείλετε να τον αφήσετε εκεί που ανήκει, στην πόλη και στο νομό ΚΑΒΑΛΑΣ και στο ΛΑΟ του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποχωρήσετε από την ΟΜΑΔΑ και να την αφήσετε να συνεχίσει την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ που εδώ και 46 χρόνια γράφει!! Οι χιλιάδες οπαδοί του ΑΟΚ, απαιτούν τη συνέχιση της ύπαρξης της αγαπημένης μας ΟΜΑΔΑΣ. Αφήστε κάτω το ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΜΑΣ, μη τολμήσετε να το αγγίξετε, γιατί μ' αυτό θα ταξιδεύουμε εμείς οι ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ και τα επόμενα χρόνια…»





Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: