Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Την... έψαχνε στην Αγγλία ο Ντέμης

Σε ερευνητικό γραφείο στο Λονδίνο απευθύνθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, προκειμένου να ελέγξει όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2010 είχε ενημερώσει απόλυτα για όλα όσα ήξερε την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου. Διαβάστε στο gazzetta.gr τι ακριβώς έγινε.


Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του gazzetta.gr, ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Ντέμης πλήρωσε –με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων– το ποσό των 80.000 ευρώ στη συγκεκριμένη αγγλική εταιρία, για να κάνει μια πρώτη έρευνα και να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι μεμπτό. Τελικά διαπιστώθηκε από τους Βρετανούς ότι όντως υφίσταται πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά η βρετανική εταιρία αξίωνε ποσό μεγαλύτερο του... ενός εκατ. ευρώ (!) για να φτάσει το θέμα ως το τέλος.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την Παράγκα Νο 1, στην οποία αναφέρεται ο Νικολαΐδης στην εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» που θα προβληθεί το βράδυ της Πέμπτης, πρέπει να τονιστεί ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2010 –και όχι... χθες– στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Βαξεβάνης στον NovaΣΠΟΡ FM
Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον NovaΣΠΟΡ FM, είναι τα ακόλουθα.

για το αν είχε μιλήσει ο Νικολαΐδης στην εισαγγελία: «Ο Ντέμης επιβεβαιώνει πως είχε κληθεί από την εισαγγελέα και πως είχε απευθυνθεί σε αγγλική ερευνητική εταιρία, γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη πως οι επίσημες διαδικασίες της δικαιοσύνης θα είχαν αποτέλεσμα».

για τον ντόρο για την εκπομπή, πριν προβληθεί: «Λίγο-πολύ όλοι καταλαβαίναμε τι συμβαίνει. Έχω εντυπωσιαστεί με την έκταση που έχει πάρει το θέμα. Αυτό οφείλεται στον Ντέμη Νικολαΐδη, τόσο επειδή έχει καιρό να μιλήσει, όσο και για αυτά που λέει».

για τις αποκαλύψεις του Ντέμη Νικολαΐδη: «Ο άνθρωπος πάλευε για τη φανέλα του, για το γκολ και τον πιάνει ο άλλος και του λέει ότι όλο αυτό είναι στημένο. Είναι συγκλονιστικό! Αυτός ο άνθρωπος αισθάνεται τόσο δυνατός και τόσο άτρωτος, που του το έλεγε ξεκάθαρα. Ο Ντέμης διεκδικεί ακόμη τόσα χρήματα για την ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη. Και τι έγινε; Ο Ντέμης μετά από χρόνια είναι ευτυχής και δικαιωμένος με όσα ήρθαν στην επιφάνεια. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάτι για το αγνό ποδόσφαιρο. Στη συνέντευξη λέει πως είχε κληθεί πριν από μήνες από την κυρία Παπανδρέου για να καταθέσει. Επίσης επιβεβαιώνει πως μετά την ενημέρωση που είχε από αυτόν τον άνθρωπο κι επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη ότι κάποια επίσημη διαδικασία από τη δικαιοσύνη θα είχε αποτέλεσμα, θέλησε να μπει μόνος στη διαδικασία της έρευνας. Απευθύνθηκε σε μία ερευνητική εταιρεία στην Αγγλία, που του ζήτησε ένα εξωφρενικό ποσό πολλών εκατομμυρίων και χωρίς εγγύηση για το αποτέλεσμα. Έτσι το εγκατέλειψε».

για την εικόνα του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Μιλάω για στυμμένο ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που το έχουν στύψει και το έχουν ξεζουμίσει από κάθε έννοια θεάματος και ενδιαφέροντος. Πήγαμε σε ένα ποδόσφαιρο που είναι ιππόδρομος. Έχουν αδειάσει τα γήπεδα κι έχουν γεμίσει τα στοιχηματζίδικα. Αντί για άλογα, έχουμε ποδοσφαιριστές. Πήγαμε σε μία κουστωδία ανθρώπων με ένα συγκεκριμένο life style, με πούρα, με μπράβους, με φιμέ τζάμια... Έχουμε το τραγελαφικό να αποδίδει δικαιοσύνη για τα παραπτώματα του ποδοσφαίρου ένας συνεταιρισμός των ανθρώπων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει μια άρρωστη κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Βλέπω να διαμορφώνεται ένα ποδόσφαιρο, στο οποίο ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, ο κ. Κωστούλας, που έδωσε τόσα χρήματα να μην μπορεί η ομάδα του τόσα χρόνια να ανέβει και να του λένε ‘δεν κάνεις, πρέπει να γίνεις σκάρτος'. Είναι δυνατό να μπαίνουμε σε μία λογική ότι είναι αυτές οι βιώσιμες λύσεις; Δεν έχουμε αθλητικές εφημερίδες που καταγράφουν αθλητικά γεγονότα, αλλά που λένε ‘φάτε τους'. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει πλέον μαγεία της μπάλας. Η μπάλα έχει πια γωνίες και κόβει. Ανακαλύψαμε ξαφνικά πως εκτός από τους όρους κόρνερ, άουτ, γκολ κλπ. υπάρχει και ο όρος ΄τσιμέντωμα'. Έχουμε καταντήσει να είναι περισσότεροι οι αθλητικογράφοι από τους πολιτικούς συντάκτες, να έχουμε 80 ΠΑΕ και δεν ξέρω πόσες αθλητικές εφημερίδες. Αυτή η χώρα κοροϊδεύει τον εαυτό της. Στο όνομα καμίας ομάδας και ιδέας δεν ανέχομαι να πληρώνω εγώ αυτούς».





Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: