Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Μαραθώνιος άθλος στο Αιγαίο! (ΦΩΤΟ)

Έναν μοναδικό άθλο κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι αθλητές tornado sailing, Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Τριγκώνης, φτάνοντας σήμερα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων αφού διέσχισαν για 72 ώρες το Αιγαίο, με μόνο οδηγό τ’ αστέρια, μια πυξίδα, τους φάρους και τα στίγματα αναμέτρησης.
Μαραθώνιος άθλος στο Αιγαίο! (ΦΩΤΟ)
Ξεκινώντας το ταξίδι τους στις 4 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη οι δύο αθλητές κάλυψαν, χωρίς κανένα ενδιάμεσο σταθμό, μια διαδρομή 540 ναυτικών μιλίων, χωρίς τη συνδρομή οποιουδήποτε προηγμένου συστήματος πλοήγησης.
Οι συνθήκες αποδείχθηκαν εξαιρετικά δύσκολες αφού ο χειρότερος φόβος των Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη, η απουσία ανέμου, στοίχειωσε το ταξίδι τους. Στις τρεις μέρες και τρεις νύχτες που διήρκησε η θαλάσσια περιπέτεια, οι αθλητές αναθεώρησαν αρκετές φορές την πορεία τους, καταφεύγοντας σε ένα κυνήγι ανέμων με μέση ταχύτητα μόλις στα 7,5 ναυτικά μίλια. «Και μια εβδομάδα να μας έπαιρνε, εμείς θα τερματίζαμε, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματούσαμε, το είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας», αναφέρει ο Κώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: