Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Μόνο αν παραιτηθεί ο δήμαρχος δεν θα αλλάξει έδρα η Καβάλα»

Τον δήμαρχο Καβάλας κατονόμασε ως τον κύριο υπεύθυνο για την αλλαγή έδρας της τοπικής ομάδας ο Σταύρος Ψωμιάδης. Απέκλεισε- εκ νέου- το ενδεχόμενο συγχώνευσης Καβάλας-Ηρακλή και επανέλαβε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση των «στημένων». 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ fm:

-Το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον Ηρακλή:
«Δεν υπάρχει περίπτωση για καμία συγχώνευση με την ΠΑΕ Ηρακλής. Με τιμά το ενδιαφέρον των φιλάθλων σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ασχοληθώ, γιατί έχω την ομάδα της Καβάλας. Δεν έχει γίνει τίποτα. Η μόνη συζήτηση ήταν από έναν ενδιαφερόμενο, που μετά έμαθα πως ήθελε να έχει κάποια σχέση με τον Ηρακλή και να αγοράσει τις μετοχές της Καβάλας. Οι μέτοχοι αποφάσισαν πως δεν ήθελαν να τις δώσουν». 


-Τη μετακόμιση της Καβάλας στη Νέα Ευκαρπία: 
«Βεβαίως και το θεωρώ οξύμωρο να παίζουμε σε άλλη πόλη, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, γιατί ο δήμαρχος πράττει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα δεν είχε τη διάθεση να βοηθήσει στο έργο μας. Ήταν εντελώς κόντρα στα πάντα κι επειδή κάποιοι τον πίεζαν ενέδιδε στα βασικά και υποχρεωτικά πράγματα που έπρεπε να κάνει». 


-Την εμπλοκή του στα διοικητικά της Καβάλας: 
«Το 2007 μάς είχαν πιάσει και μας έλεγαν ότι η ομάδα καταστρέφεται και μας ζήτησαν να ασχοληθούμε και να επέμβουμε. Πήραμε τις μετοχές, εξοφλήσαμε τα χρέη και είπα στον Δήμαρχο ότι δεν μπορώ να καθίσω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Του είπα να βρει κάποιους επιχειρηματίες να τρέξουν την ομάδα. Βρήκε κάποιους επιχειρηματίες, που είπαν όμως μετά από λίγο καιρό ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Προσφέρθηκα να τους δώσω 100.000 ευρώ, χωρίς να τα ζητήσω πίσω, αλλά είπαν πως δεν μπορούσαν. Ρώτησα το δήμαρχο τι να κάνω την ομάδα και μου ‘είπε διάλυσέ τη και ριξ’ τη στη Δ’ Εθνική’ . Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω αυτό». 


-Το πρόβλημα με τη χρήση του γηπέδου: 
«Πέρυσι που η ομάδα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία έπρεπε να γίνουν κάποια έργα στο γήπεδο. Ο ΟΠΑΠ δίνει κάποια λεφτά για τις νέες ομάδες. Πήρε αυτά τα λεφτά, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το πόσο του στοίχισαν τα έργα. Είναι άλλο θέμα. Κάθε χρόνο η ομάδα υποτίθεται πως πρέπει να παίρνει παραχωρητήριο για το γήπεδο. Του ζήτησα πέρυσι να τελειώσουν κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν για να δικαιούται η ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και μου είπε πως ο Δήμος δεν έχει λεφτά λόγω κρίσης. Του ζήτησα να μου δώσει διαβεβαιώσεις εγγράφως, αλλά μου είπε ‘έχεις το λόγο μου πως δεν θα έχεις πρόβλημα’. Φτιάξαμε το χορτάρι, κάναμε και κάποιες άλλες εργασίες που κόστισαν περίπου 100.000 ευρώ και στο τέλος της σεζόν από πάνω μάς ζήτησε 55.000 ευρώ. Ζήτησα χώρο για να φτιάξουμε μπουτίκ μέσα στο γήπεδο και είπε πως δεν μπορεί. Είχε έναν χώρο που ανήκε στο σχολείο, του πρότεινα να το νοικιάσω για 1.500 ευρώ το μήνα, κι όχι μόνο δεν μου το έδωσε, αλλά το νοίκιασε με 1.000 ευρώ το μήνα σε έναν καναλάρχη. Είχε αλλάξει λουκέτα στα γήπεδο. Ο δήμαρχος είπε πως δεν μας δίνει κλειδιά και να κάνουμε προπόνηση όποτε είναι οι ώρες λειτουργίας του γηπέδου. Δεν γίνεται να έχεις παραχωρητήριο και να μην έχεις κλειδιά για το γήπεδο! Αυτός ο άνθρωπος παρακάλαγε να μη βγει η ομάδα στην Ευρώπη για να μην υποχρεωθεί να κάνει έργα στο γήπεδο. Ζήτησα να πληρώνω εγώ και μου είπε ‘όχι, δεν μπορώ να το κάνω, είναι παράνομο’. Όμως βάσει του αθλητικού νόμου μπορείς να το κάνεις αυτό». 

-Τις επιθέσεις του δημάρχου στο πρόσωπό του:
«Λέει πως βρίσκω πρόφαση να φύγω από την ομάδα. Εγώ που έχω ξοδέψει τόσο προσωπικό χρόνο, έχω χάσει καλοκαίρια για την ομάδα, για να τη χτίσουμε και να κάνουμε μεταγραφές; Λέει ο δήμαρχος πως θέλει να τα βρούμε, που είναι ψέματα. Αφού κανόνισε συναυλία σε άλλο γήπεδο και το μετέφερε στο γήπεδο της ομάδας για να μας προκαλέσει πρόβλημα. Στην ΚΑΕ κάνει όλα τα χατίρια. Δεν ζήτησα επιχορήγηση από δημοτική επιχείρηση όπως έκανε για την ΚΑΕ». 

-Αν υπάρχει περίπτωση παραμονής της Καβάλας στη βάση της:
«Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η κατάσταση, αρκεί να αλλάξει ο δήμαρχος. Θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του. Αλλά πού έχει σεβασμό για να κάνει αυτό το πράγμα; Θέλω έναν δήμαρχο να είναι στο πλευρό της ομάδας και όχι απέναντί της». 


-Τις αντιδράσεις των φιλάθλων της Καβάλας για την αλλαγή έδρας: 
«Είπα στους φιλάθλους μας πως λόγω της κόντρας με το δήμαρχο, αναλαμβάνουμε όλα τα έξοδα μετακίνησής τους. Το μόνο που θα χάσουν θα είναι δύο ώρες για τη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα επιβαρυνθούν με τίποτε άλλο πέρα από το εισιτήριο». 

-Τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Καβάλας: 
«Είμαστε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με έναν προπονητή που θα έλθει το Σάββατο. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω. Πάντως είναι ξένος. Έχουν δρομολογηθεί οι μεταγραφές της ομάδας και συνεχίζεται η πορεία μας για να έχουμε ξανά μία ανταγωνιστική ομάδα. Περιμένω να έρθει ο προπονητής για να εγκρίνει τους παίκτες». 

-Την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «στημένα»: 
«Δεν μπορώ να σας πω τι κάνουν οι άλλοι και δεν μπορώ να φανταστώ αυτά που λέγονται. Εγώ δεν ξέρω πώς μπλέχτηκα σε αυτή την ιστορία. Δηλώνω κατηγορηματικά αθώος και η ομάδα της Καβάλας δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Πιστεύω στη δικαιοσύνη, πιστεύω πως θα λάμψει και θα με αθωώσει».


Πηγή: theplayer.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: