Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο Αλέφαντος για Μέσι και Πιλάβιο...!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο την ποδοσφαιρική επικαιρότητα των ημερών
Ο Αλέφαντος για Μέσι και Πιλάβιο...
Να μην σας λέω παραμύθια, Κολομβία και Σάντσες δεν είδα. Έφαγα τέτοια απογοήτευση από τα πρώτα ματς αυτού του… βασανιστικού Κόπα Αμέρικα, που δεν είχα το κουράγιο να κάτσω να δω το ματς μέχρι τις 5.00 το πρωί. Κι άμα δεν τον έβαζε ξανά να παίξει; Τσάμπα θα πήγαινε το ξενύχτι.
• Άλλες φορές παλιότερα στηνόμασταν να δούμε Βραζιλία και Αργεντινή ακόμα και στις 3.000 το πρωί. Τώρα είναι αγγαρεία. Σας είπα απ’ την αρχή ότι αυτό το Κόπα Αμέρικα είναι δράμα. Λες και τους μάζεψαν από τις παραλίες είναι. Ακόμα και ο Μέσι έχει κάνει μαγουλάκια.
• Πάντως, τι καλοκαίρι είναι αυτό… Δεν θυμάμαι άλλο τέτοιο καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από μεταγραφές ξεραΐλα… Ούτε εφημερίδες είχαμε τόσες μέρες. Τα δε γεγονότα το ένα μετά το άλλο άθλια. Αδειοδοτήσεις περίγελος, υποκλοπές, στημένα, ένα μπάχαλο.
• Αυτός ο Πιλάβιος είναι ο χειρότερος πρόεδρος όλων των εποχών στην ΕΠΟ! Τόσα χρόνια υπήρξα στο ποδόσφαιρο, τέτοια διοίκηση ΕΠΟ δεν θυμάμαι ποτέ. Δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Τέτοιο μπάχαλο είναι πρωτοφανές.
• Υπάλληλοι της ΕΠΟ συνεργάτες του Πιλάβιου διώκονται απ’ τους εισαγγελείς. Ο ίδιος ο Πιλάβιος μίλαγε με τους παράγοντες που τον έπαιρναν ό,τι ώρα γούσταραν στο κινητό και τον πιέζανε για τους διαιτητές. Το θέατρο του παραλόγου με τις αδειοδοτήσεις, ακόμα δεν έχει επικυρωθεί τίποτα, δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αν θα παίξουν οι ομάδες στην Ευρώπη, ο ΟΦΗ τους έχει ξεβρακώσει, πάντοτε ξέραμε ότι αν μια ομάδα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια υποβιβάζεται, ενώ τώρα ο ΟΦΗ τους πήγε στα πολιτικά δικαστήρια και περνάει το δικό του, υποχωρεί η ΕΠΟ με συμβιβασμούς.
• Ένας… όρθιος στύλος είναι ο Πιλάβιος. Δεν κάνει το παιδί για πρόεδρος στην ΕΠΟ. Απορώ γιατί κάθεται ακόμη και δεν φεύγει μόνος του. Σαν καρικατούρα είναι, δεν τον υπολογίζει κανένας. Τουλάχιστον ο Γκαγκάτσης είχε προσωπικότητα, κράταγε το πόστο του, τον φοβόντουσαν, ήθελε 10 Πιλάβιους στην καθισιά του.
• Μπορώ να πω μετά πεποιθήσεως ότι αυτή είναι η χειρότερη ΕΠΟ όλων των εποχών. Πλαστά πιστοποιητικά τα περνούσαν για έγκυρα οι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Μετά από μήνες το ανακάλυψαν και απαγόρευσαν να παίζουν οι μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη. Ο Βρύζας έγινε βοηθός προπονητή της Εθνικής - από πού κι ως πού. Και αμέσως τους εξέθεσε και ενώ τον προσλάβανε στην ΕΠΟ, έφυγε να πάει ξανά στον ΠΑΟΚ! Μπάτε σκύλοι αλέστε.
• Και σκαλώνει τελικά η πώληση του ΠΑΟΚ και μπορεί να ξαναγυρίσει ο Βρύζας στον πάγκο της Εθνικής, δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος! Τραγελαφικά πράγματα. Με ένα άβουλο πλάσμα για πρόεδρο.
• Εδώ καταζητείται ο Ψωμιάδης από την αστυνομία, και όμως η ομάδα του φεύγει απ’ την Καβάλα και πάει να κάνει προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη! Ψήνοντας συνένωση με τον Ηρακλή και αλλαγή έδρας. Τέτοιο καλοκαίρι στο ποδόσφαιρο δεν έχω ξαναζήσει, το ξεπάτωσαν το ποδόσφαιρο.
• Για τα προβλήματα στις εφημερίδες θέλω να πω κάτι. Νεκρώνει ο αθλητισμός. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, μεγάλοι άνθρωποι ειδικά. 4 μέρες να μην διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες, είναι σπαστικό. Με τις εφημερίδες μεγαλώσαμε. Η μπάλα δεν κόβεται, όταν ο κόσμος ξεπεράσει το σοκ με την κρίση, θα ξαναγυρίσει στο ποδόσφαιρο. Κι εμείς φτωχοί μεγαλώσαμε, με ντομάτες και ψωμί, αλλά τρέχαμε στα γήπεδα. Μου έλειψαν οι εφημερίδες, μου φαινόταν η μέρα μισή.
• Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον της Στόουκ Σίτι για τον Τοροσίδη, έχω να πω δύο πράγματα. Το ένα είναι για τον παίκτη, το άλλο είναι για τον Ολυμπιακό. Ξεκινάω από τον παίκτη. Μην τη σνομπάρετε τη Στόουκ Σίτι. Παίζει στην Αγγλία. Άλλο πρωτάθλημα εκεί, άλλα γήπεδα, άλλη ατμόσφαιρα, άλλος κόσμος. Τα γνωρίζω τα βρετανικά γήπεδα, έχω πάει αρκετές φορές εκεί, είναι η πιο ποδοσφαιρική κατάσταση που υπάρχει στον κόσμο. Έχουν το πιο πλούσιο πρωτάθλημα και συναρπαστικές μάχες. Ο Τοροσίδης πηγαίνοντας εκεί, αν διακριθεί σε αυτήν την ομάδα, μπορεί να χτυπήσει έπειτα καλύτερη μεταγραφή.
Όμως σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα να πουλήσεις τον έναν εκ των δύο καλύτερων παικτών σου στη Στόουκ Σίτι… Εγώ από τον Μάη το είπα, δύο παίκτες με έκαιγε να μείνουν μόνο: Ο Μιραλάς και ο Τοροσίδης. Ο Ολυμπιακός πάλι θα πάρει το πρωτάθλημα. Όμως ο κόσμος του θέλει να περπατήσει και στην Ευρώπη. Να ξεφύγουμε απ’ την μιζέρια. Εδώ περπάτησε μέχρι τα ημιτελικά η Σάλκε. Με βασικό τον 19χρονο Κυριάκο Παπαδόπουλο στα χαφ. Η Σάλκε είναι ομάδα μιας γερμανικής πόλης. Είναι ομάδα πόλης. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο λαοφιλής ομάδα όλης της Ελλάδας.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
Πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: