Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Πιλάβιος: «Είμαι αισιόδοξος για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξήγησε ότι όλα αυτά που γίνονται έχουν στόχο να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον, ενώ πρόσθεσε ότι δεν μετάνιωσε που μπήκε σε ένα ποδόσφαιρο που συνεχώς κάνει βήματα προς τα πίσω. 

Αναλυτικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος είπε στον "Sentra FM 103,3": 

Για το εάν μετάνιωσε που μπήκε στην προεδρία της ΕΠΟ: 
«Όχι, δεν μετάνιωσα που μπήκα στην προεδρία της ΕΠΟ και η ιστορία κάτι λέει. Αυτό ας το κρίνουν οι άνθρωποι που είναι μαζί μου εάν έγινε καλό. Ο κάθε ένας βάζει ένα λιθαράκι όπως νομίζει αυτός». 

Για το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια και το παράνομο στοίχημα: «Πρέπει  να δείτε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας με ευθύνη. Αν δεν θέλετε να καταλάβετε ή αν θέλετε να βγάλετε συμπεράσματα με τις  συνομιλίες που διαβάζετε σε ένα χαρτί, κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται να απολογηθώ για ένα μήνυμα και ένα τηλέφωνο. Μιλάω με 35 παράγοντες όχι μόνο με τον Μπέο. Ο κόσμος δεν ξέρει με ποιες συνθήκες έγιναν τα τηλεφωνήματα.  Εδώ έχουν παιχτεί εκατομμύρια πάνω σε παιχνίδια και δεν με ρωτάτε πάνω εκεί… Δεν πρόκειται να πω τίποτα για αυτό για όλη αυτή την διαδικασία που γίνεται με την αθλητική δικαιοσύνη… Εάν με καλέσουν στον ανακριτή φυσικά και θα πάω». 

Για το εάν κινδυνεύουν ομάδες από την Ελλάδα να μείνουν εκτός Ευρώπης: «Πιστεύω οποιαδήποτε διαδικασία είναι θέμα της ΟΥΕΦΑ. Είναι δικό της θέμα εάν παίξουν οι ομάδες στην Ευρώπη. Πραγματικά δεν ξέρω εάν αποβάλει κάποια ομάδα. Είναι στην δικαιοδοσία της να κάνει ότι θέλει». 

«Η κριτική είναι δεκτή. Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν θέλω  και δε  μπορώ να πω εάν μου αρέσει μια απόφαση της δικαιοσύνης ή όχι!  Να πάω να σχολιάσω την κάθε δικαστική απόφαση ; Δεν γίνεται αυτό! Έχουν γίνει όλες αυτές οι διαδικασίες προκειμένου να  δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Φέτος υπήρχαν οι πιο μεγάλες ποινές των τελευταίων χρόνων. Είχαμε τις πιο αυστηρές ποινές. Εάν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι κάτι άλλαξε κάτι γίνεται.. Μάλλον πρέπει  να το κάνουμε πιο …επικοινωνιακό. Κάτι άλλαξε και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Βεβαίως είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Για την απόφαση που πάρθηκε για τον ΟΦΗ:  «Ήταν μια απόφαση που ήρθε σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ. Εμείς ήμασταν πιο αυστηροί απ’ ότι έπρεπε. Εγώ αν δεν διαβάσω το σκεπτικό της απόφασης δεν μπορώ να πάρω θέση.  Θέλω πρώτα να διαβάσω το σκεπτικό. Δεν σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις. Ο ΟΦΗ είχε ένα σκεπτικό διαφορετικό». 

Για τον Ηρακλή, τις πλαστές ενημερότητες αλλά και το κλείσιμο της ΕΠΟ:   « Ο κάθε ένας μπορεί να προσφύγει σε όποιο όργανο θέλει. Η συνδρομή της πολιτείας ήταν σημαντική καθώς συνέδραμε στην βοήθεια για την υπόθεση με τις  πλαστές ενημερότητες. Το να κλείσω την ομοσπονδία για 15 ημέρες δεν ξέρω εάν ήταν σημαντικό, αλλά ήταν ένα σημειολογικό μήνυμα. 

Σας το είπα όταν άνοιξε ξανά η ΕΠΟ, ότι ήταν μια κραυγή αγονίας προς όλους. Υπήρχαν πράγματα που έπρεπε να λειτουργήσουν . Μετά όλα μπήκαν σε έναν δρόμο. Το συντεταγμένο ποδόσφαιρο ζήτησε από την πολιτεία για την κάνουμε ποιο αυστηρό τον ποινικό κώδικα. 

Εμείς λέμε  ας πούμε,  ότι την ευθύνη εάν μπαίνει ένας φίλαθλος στον αγωνιστικό χώρο να την έχει η  ΠΑΕ . Να μην λέμε ότι φταίει η αστυνομία…».




Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: