Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ψάχνει πιο… αποτελεσματικό "Μούσλι"

Το olaPAOK.gr παρουσιάζει τα στοιχεία του επιθετικού που αναζητά ο Λάζλο Μπόλονι στη μεταγραφική αγορά. Το δέσιμο με Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και η… σχέση με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς
Ο Λάζλο Μπόλονι, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, στηρίζει πολλά στην παρουσία ενός καλού επιθετικού στην ομάδα του. Και είχε πολλούς τέτοιους στο παρελθόν που τον βοήθησαν να κατακτήσει τίτλους. Στον ΠΑΟΚ έχει Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη και θέλει αυτόν που θα κάνει τη διαφορά. Και διαφορά σημαίνει πολλά γκολ…
Ουσία και αποτελεσματικότητα
Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του επιθετικού που θέλει να αποκτηθεί ο Ρουμάνος. Να μυρίζεται το γκολ και να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα του δίνονται. Το φανερώνουν, άλλωστε και οι αριθμοί των επιθετικών του ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά. Ο Σαλπιγγίδης είναι ο μόνος που έχει διψήφιο αριθμό γκολ, συνολικά 12 και αυτά σε 53 αγώνες ενώ ο Αθανασιάδης με 7 ήταν σαφώς ο πιο αποτελεσματικός και ο Μουσλίμοβιτς πέτυχε 4.
Ντρογκμπά και Ιμπραίμοβιτς
Βέβαια στην αναζήτηση του Λάζλο Μπόλονι έχουν μπει και παράμετροι που σχετίζονται με τα προσόντα των ήδη υπαρχόντων επιθετικών. Κοντός και γρήγορος υπάρχει, ο Αθανασιάδης είναι ντελικάτος, ευκίνητος και πλέον στόχος είναι η απόκτηση είναι ενός επιθετικού που θα μοιάζει σωματικά στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Θα είναι δυνατός και ψηλός και πέραν του ότι, το επαναλαμβάνουμε, πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός από τον Βόσνιο, θα πρέπει να είναι και καλύτερος στο παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο.
Αυτό το θέλει καθώς θα μπορεί να μοιράζει την μπάλα στους ακραίους και πολύ ποιοτικούς συμπαίκτες του για να δημιουργήσουν ρήγματα ή και να σκοράρουν. Τα χαρακτηριστικά αυτά καλύπτουν στον… υπέρτατο βαθμό παίκτες όπως ο Ντογκμπά ή ο Ιμπραίμοβιτς και εννοείται πως μ’ αυτούς δε συζητά ο ΠΑΟΚ. Ψάχνει σε μία πολύ πιο φθηνή λίστα γι’ αυτό και η μελέτη της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά παίρνει χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: