Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τσιρίλο: "Δεν μπορώ να ξεχάσω το ματς με τον Άρη"

O Μπρούνο Τσιρίλο αποκαλύπτεται στους εκπροσώπους του Τύπου από την Ολλανδία και μιλάει για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός αμυντικός αναφέρεται επίσης στις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του, στη συνεργασία του με το νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι και τα προβλήματα της ομάδας στην αμυντική γραμμή.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Για το αν αισθάνεται πικρία για το ότι μετά από μια καλή σεζόν πέρασε αυτή τη κατάσταση μέχρι τελικά να μείνει στην ομάδα: "Ναι, διότι ήθελα εξ΄ αρχής να μείνω και αυτό είχα εισπράξει. Με στεναχώρησε το "θέλουμε" και μετά το "δε θέλουμε". Μου έκανε καλό αυτό το δεκαήμερο που έμεινα μόνος μου, σκέφτηκα αρκετά πράγματα και τελικά καταλήξαμε να είμαι εδώ".
Για το τι άλλαξε και η άμυνα του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερη απ' ότι τα τελευταία δυο χρόνια: "Όντως είχαμε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, όμως πέρυσι αλλάξαμε τρεις προπονητές, τρεις φιλοσοφίες, τρεις απόψεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε ρομπότ. Στο ποδόσφαιρο ο καθένας θέλει τον χρόνο του".
Για το αν οι παίκτες βρίσκουν άλλοθι στις αλλαγές προπονητών και ρίχνουν εκεί το βάρος αντί στο θέμα της συγκέντρωσης: "Όχι, δεν είναι θέμα δικαιολογίας. Αν δείτε τις ηλικίες και την εμπειρία των παικτών, ο Μαλεζάς ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, αλλά είναι έμπειρος. Έχουμε μάθει να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα. Υπήρχαν πολλά εσωτερικά μικρά προβλήματα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι για να αποδίδουμε καλά. Εμείς πάντως μπαίναμε απόλυτα συγκεντρωμένοι αλλά δεν το βγάζαμε στο γήπεδο".
Για το πως θα λυθούν αυτά τα προβλήματα: "Αυτά είναι εσωτερικά θέματα και εμείς είμαστε υπεύθυνοι στο να τα εξαλείψουμε. έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και ότι συμβαίνει το λύνουμε μεταξύ μας".
Για την απόφασή του να παραμείνει και πως θα αντιδράσει αν συναντήσει προβλήματα στο οικονομικό: "Όλοι ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα είναι μικρότερα. Όλοι έχουν προβλήματα σ' αυτό το τομέα και κάποιοι βλέπουν τους παίκτες σαν εξωγήινους. και εμείς έχουμε οικογένειες, παιδιά, ευθύνες και έχουμε προβλήματα όπως όλος ο κόσμος. Ξέρω ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα".
Για το αν ο Λάζλο Μπόλονι μπορεί να επαναφέρει τη σιγουριά που υπήρχε επί Σάντος: "Έχουμε όλοι διαπιστώσει το ποιος είναι ο Λάζλο Μπόλονι και με ποιο τρόπο μας καθοδηγεί. Είναι από εκείνους που είναι ικανός στο να σε καθοδηγήσει".
Για το πως αισθάνεται ένας παίκτης που είναι μέλος μιας ομάδας της οποίας κλείνει ο κύκλος και δεν έχει "δικαιωθεί" με ένα τίτλο παρά τη προσπάθεια: "Κάθε χρονιά προσπαθούμε για το καλυτερο είτε τη πρώτη χρονιά είτε στο τέλος. Θέλω να κατακτήσω ένα τίτλο με τον ΠΑΟΚ. Στο διαβατήριο είμαι 34, αλλά στη καρδιά και στο σώμα είμαι νεότερος. Δεν λέω αν αυτός ο τίτλος θα είναι το πρωτάθλημα ή το Τσάμπιονς Λιγκ. Ενας τίτλος, δηλαδή το κύπελλο ή η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι τέλος πάντων να το προσθέσω στην συλλογή μου."
Για τα σκάνδαλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Εγώ απλά ελπίζω το ποδόσφαιρο να γίνει καθαρό, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για την Ελλάδα. Δε νομίζω ότι το σύστημα είναι εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά δε μπορώ να ξεχάσω το παιχνίδι με τον Άρη. Δε ξέρω τίποτα γι' αυτό τον αγώνα αλλά, έγιναν πολλά".
Για το τι ακριβώς εννοεί με τη λέξη "πολλά": "Ο διαιτητής; Έκανε πάρα πολλά ανθρώπινα λάθη, που τα είδαν όλοι…Στο 35'' κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για το τίποτα..."
Για τη συμπεριφορά του στο πρώτο φιλικό, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από τον πάγκο: "Α, σε παρακαλώ πολύ….Εγώ δεν έκανα τίποτα στην περίπτωση αυτή.  Ρουφιάνος δεν είμαι αλλά δεν κλώτσησα εγώ το μπουκάλι…".
Για το τι θα κάνει όταν λήξει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ: "Δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα δω τότε. Νιώθω μικρός ακόμα και δεν μπορώ από τώρα να αποφασίσω. Δεν έχω πάρει αποφάσεις. Όταν φθάσει η ώρα θα το δω."  contra gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: