Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δεν έπαιζαν διπλό καλύτερα;

Ο Παναθηναϊκός αντί για οικογενειακό διπλό, έπαιξε με την Κιτσμπούελ την οποία νίκησε με 11-0, με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να δοκιμάζει σχήματα και παίκτες.
Δεν έπαιζαν διπλό καλύτερα;
Διάθεση, διάθεση, διάθεση
Εντάξει παίζοντας απέναντι στο… μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Κίτσμπουελ, κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν θα βγει να πανηγυρίσει για τα έντεκα γκολ στο φιλικό (πέντε στο πρώτο και έξι στο δεύτερο μέρος), ενώ κανείς μέσα στην ομάδα δεν θα πει πως εντάξει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως όλα είναι πλέον ιδανικά μετά από την σημερινή εμφάνιση. Από την άλλη όμως δεν είναι σωστό να μην αναφερθούμε στα θετικά που υπήρξαν. Το πιο θετικό από όλα ήταν η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Από το πρώτο λεπτό, όπως και κόντρα στην Λεχ Πόζναν, πίεζαν ψηλά, απέφευγαν τα λάθη, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και το κυριότερο έφταναν με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Το ίδιο είδαμε και με τους Πολωνούς, με την διαφορά (εκτός της δυναμικότητας των δύο ομάδων που είναι τεράστια) την ευστοχία. Σήμερα οι «πράσινοι» έστειλαν έντεκα φορές την μπάλα στα δίχτυα και χωρίς, ξαναλέμε, να είναι κάτι που θα κάνει τον κόσμο να βγει στους δρόμους να πανηγυρίσει, δείχνει την διάθεση που υπήρξε σε όλο το διάστημα του αγώνα, καθώς έχασαν και πολλές ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Η μπάλα κάτω και όχι καμινάδες
Το δεύτερο θετικό το οποίο και είδαμε και στο πρώτο ματς, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει με την μπάλα κάτω. Οι καμινάδες απέχουν από την ανάπτυξη και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας η ομάδα προσπαθεί να φτάσει στο στόχο της. Οι ωραίοι συνδυασμοί υπήρξαν σε όλο το ματς, αφήνοντας ικανοποιημένο τον Πορτογάλο.
Ξεμπούκωσε ο Πετρόπουλος
Στο τρίτο θετικό που θα μπορούσαμε να σταθούμε ήταν τα δύο γκολ του Πετρόπουλο. Ο «Πετρογκόλ» έστειλε δις την μπάλα στα δίχτυα κάτι που θα τον βοηθήσει στο ψυχολογικό τομέα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και ο νεαρός επιθετικός θα είναι ο παίκτης που θα κληθεί στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις του «τριφυλλιού» και πριν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές στην θέση αυτή, να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Ίδιο σύστημα για Φερέιρα
Όσον αφορά το σύστημα του Φερέιρα παρέμεινε το 4-3-3. Στο πρώτο μέρος ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα δεξιά, ο Σπυρόπουλος αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Σαριέγκι και Καντέ. Ο Σιμάο ήταν ο κόφτης με τον Κατσουράνη αριστερά και τον Νίνη δεξιά, ενώ στην επίθεση στο κέντρο ο Πετρόπουλος, ο Λέτο αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά.
Στο δεύτερο μέρος ο Πορτογάλος άλλαξε και τους έντεκα χωρίς όμως να αλλάξει το σύστημα. Ο Ταμπάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Σεϊταρίδης ήταν δεξιά, ο Ιωαννίδης αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Μπίερσμιρ και Τριανταφυλλόπουλος.. Αμυντικό χαφ ο Καραγκούνης έχοντας μπροστά και αριστερά τον Πλεσί και δεξιά τον Μαρίνο. Στο κέντρο της επίθεσης ο Κλέιτον, αριστερά ο Λεοντίου και δεξιά ο Μουν.
Σκόραρε στην επανεμφάνισή του ο Λεοντίου
Για το ματς αυτό κάθε αυτό δεν μπορούμε να πούμε και άλλα, μιας και η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια. Γι’ αυτό θα σταθούμε και στον Σωτήρη Λεοντίου, ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τέρμα. Εκτός των δύο του Πετρόπουλου και του ενός του Λεοντίου σκόραραν επίσης και οι Μαρίνος (2), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης, Κλέιτον, Καραγκούνης και Μουν.
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
- στο πρώτο ημίχρονο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Νίνης, Κατσουράνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος.
- στο δεύτερο ημίχρονο: Ταμπάκης, Ιωαννίδης, Σεϊταρίδης, Μπιάρσμιρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πλεσί, Καραγκούνης, Μαρίνος, Λεοντίου, Μουν, Κλέιτον
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: