Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Οι δικαστές, που χάιδευαν, να δείξουν σκληρό πρόσωπο

Άλλοι λιγότερο, άλλοι πιο πολύ, οι περισότεροι έχουν καταλάβει τι παίχτηκε τα προηγούμενα χρόνια με τα «ύποπτα» και τα «διεφθαρμένα» παιχνίδια. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.
Οι δικαστές, που χάιδευαν, να δείξουν σκληρό πρόσωπο
Λίγο μυαλό να έχει ο καθένας από μας, λίγο να καθίσει να διαβάσει τις απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις, λίγο να θυμηθεί κάποια πραγματάκια που έζησε ή έμαθε, την περσινή σεζόν, και να τα δέσει μεταξύ τους, θα φτάσει εύκολα σε συμπεράσματα για το τι ακριβώς γινόταν.
ΕΚΕΙΝΟ που περιμένει, λοιπόν, ο καθένας δεν είναι να γίνει πιο σοφός, αλλά απλά να δει αν θα τιμωρηθούν ή θα πέσουν στα μαλακά εκείνοι που φαίνονται μπλεγμένοι. Μπουχτίσαμε από τα χάδια τόσων και τόσων χρόνων και ζητάμε, τώρα που υπάρχουν στοιχεία, να εξαφανιστούν από τα γήπεδα εκείνοι που (μας) πούλαγαν και (μας) αγόραζαν, μα και να πέσουν οι ομάδες που βρίσκονται μπλεγμένες. Απλά πράγματα: Πραγματικές ποινές, στους πραγματικούς υπεύθυνους, από πραγματικούς αθλητικούς δικαστές, έπειτα από πολλά πολλά χρόνια γεμάτα από ψέματα, αθώους ενόχους και κουκουλώματα.
ΕΙΔΙΚΑ από τους αθλητικούς δικαστές που θα ασχοληθούν με τις υποθέσεις, υπάρχουν παραπάνω απαιτήσεις. Είναι οι ίδιοι που, τουλάχιστον τη χρονιά που μας πέρασε, δεν τιμώρησαν ουσιαστικά κανέναν. Κι έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Από τη στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι κανένας δεν πρόκειται να τους πειράξει και καμιά τσιμπίδα δεν είχε τη διάθεση να τους αγγίξει, αποθρασύνθηκαν και σε πολλές περιπτώσεις δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα.
ΑΥΤΗ, λοιπόν, είναι η τελευταία ευκαιρία. Οι ίδιοι δικαστές που χάιδευαν, να δείξουν έστω και στο παρά πέντε το αυστηρό τους πρόσωπο σε όλους: και στους μικρούς και στους μεγάλους. Γιατί αν τα δίχτυα τους πιάσουν μόνο τις μαρίδες -άντε και καμιά τσιπούρα- κι αφήσουν απ' έξω τους καρχαρίες, τότε πάλι μια τρύπα στο νερό θα έχουμε κάνει.
ΦΥΣΙΚΑ, ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα. Παντού όπου υπάρχει σοβαρό ποδόσφαιρο στη Ευρώπη, τα όμοια περιστατικά τα καθάρισαν μέσα σ' ένα μήνα το πολύ, ρίχοντας ομάδες-μεγαθήρια. Οποιος θέλει πραγματικά να σπάσει αβγά, φτιάχνει την ομελέτα στο άψε-σβήσε. Αντίθετα, εκείνος που ψάχνει τρόπους να κάνει καθυστέρηση, περιμένει να... γεννήσει πρώτα η κότα.
ΑΛΙΜΟΝΟ αν ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες που... «θα τις δούμε, μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία» και άλλα παρόμοια μπλα μπλα, που θα βάλουν να παίζουν στο ίδιο γήπεδο εκείνους που έστηναν μ' εκείνους που στήνονταν, και με τους χουλιγκάνους της κάθε ομάδας ν' αποτελούν το μοναδικό κοινό στις άδειες, κατά τα άλλα, κερκίδες.
ΕΙΠΑΜΕ: Το μόνο που δεν ξέρει και ζητάει να μάθει, πλέον, ο κόσμος είναι αν αυτή τη φορά θα πέσουν κεφάλια και ομάδες, ή αν θα έχουμε μία από τα ίδια τα παλιά. Ολα τα άλλα τα ξέρει.
Πηγή: Ελευθεροτυπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: