Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σταμάτησε στα...8 η ΑΕΚ Λάρνακας

Με 8-0 συνέτριψε η ΑΕΚ Λάρνακας τη Φλοριάνα μέσα στη Μάλτα, για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League! Το σκορ αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για κυπριακή ομάδα, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στα κύπελλα Ευρώπης.
Σταμάτησε στα...8 η ΑΕΚ Λάρνακας
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν το 6-0 που πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ επί της Τζιόβικ Λιν, την περίοδο 1963-64, στην πρώτη κυπριακή συμμετοχή στην Ευρώπη. Το συγκεκριμένο σκορ πέτυχαν ξανά τόσο οι «γαλαζοκίτρινοι, όσο και η Ανόρθωση.
Γι' αυτή την ιστορική νίκη της ομάδας του Τον Κάανεν, ο Γκονσάλο Γκαρσία πέτυχε χατ-τρικ (24', 42' 53') ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Μρντάκοβιτς (4'), Παύλου (12'), Λίνσεν (36'), Γκόμες (74') και Μυτίδης (84'). Το σκορ δείχνει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων με την ΑΕΚ να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον οι «κιτρινοπράσινοι» σκέφτονται την κλήρωση της Παρασκευής (15/7), καθώς ο επαναληπτικός αγώνας στο ΓΣΖ, την ερχόμενη εβδομάδα απέκτησε τυπικό χαρακτήρα.
Στο πλευρό της ΑΕΚ βρέθηκαν και περίπου 300 φίλαθλοι, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Μάλτα για το παιχνίδι και έδωσαν έντονο κιτρινοπράσινο χρώμα στις κερκίδες.
Καθάρισε ο Ρέζεκ για την Ανόρθωση
Με τον Γιάν Ρέζεκ να σκοράρει δις, η Ανόρθωση επικράτησε με 3-0 της Γκάγκρα στο «Αντώνιος Παπαδόπουλος» της Λάρνακας και ουσιαστικά πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League.
Στο 8' ο Βουτσιτσέβιτς με δυνατό σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ για την «Κυρία». Οκτώ λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ανόρθωση πέτυχε το 2-0 με τον Ρέζεκ «καθαρίζοντας» το παιχνίδι. Ο Λαβόρδε με μια κούρσα 40 μέτρων από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, το πλασέ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσέχος επιθετικός από κοντά πέτυχε το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη φανέλα της Ανόρθωσης.
Στο 70' ο Ρέζεκ έγραψε για δεύτερη φορά τ' όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ, αφού με μια εξαιρετικά γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-0 και σφράγισε την πρόκριση των κυανόλευκων στην επόμενη φάση. Να σημειωθεί πως ο Στάνιμιρ Στοϊλοφ χρησιμοποίησε τον Γιάννη Οκκά σε ρόλο αμυντικού μέσου (!).
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: