Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Το ψωμί είναι στη Super League

Ο Κώστας Καίσαρης εξηγεί πως κάποιοι... βιάστηκαν να επικυρώσουν τη βαθμολογία για να είναι γνωστά και δεδομένα τα δύο πρώτα φαβορί για υποβιβασμό.
Το ψωμί είναι στη Super League
ΑΝ πιστέψουμε τα πρωτοσέλιδα, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Ηλιούπολη και Εθνικός Αστέρας έχουνε μυρίσει τον κρίνο. Και τους τέσσερις οι αθλητικές εφημερίδες τούς έχουνε καταδικάσει. Εν αναμονή, λοιπόν, της διαδικασίας και των αποφάσεων. Και των νέων διώξεων που θα ασκηθούν βέβαια.
Η δικογραφία Νο 2 έχει κι άλλες ομάδες μέσα: Κατά βάση Διαγόρα αλλά και Λεβαδειακό. Ενδεχόμενα και Αγροτικό Αστέρα. Προκύπτουν δηλαδή αυτές οι ομάδες με βάση τα ονόματα παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών, κατά των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις. Κι αν κινδυνεύει ο Εθνικός Αστέρας να πέσει κατηγορία, ο Διαγόρας με βάση τη δικογραφία πέφτει από τα Ιμαλάια. Για τη Football League, ωστόσο, θα τα πούμε στη συνέχεια.
Το ψωμί είναι στη Super League. Και στην τσαμπουκαλεμένη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ολο το παιχνίδι παίχτηκε στην επικύρωση της βαθμολογίας. Εκεί ο καθένας ψήφισε ανάλογα με τα συμφέροντά του. Παναθηναϊκός και Αρης ήταν αρνητικοί. Εύλογα. Υπέρ τους ήταν η εκκρεμότητα και το ενδεχόμενο, αν μπλέκανε Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Βόλου, να πάρουνε τα ευρωπαϊκά εισιτήριά τους.
Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν το σκληρό πυρήνα της αντιπολίτευσης κατά του Μαρινάκη. Ούτε ο Ηρακλής ήθελε την επικύρωση της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο Λάρισα και Πανσερραϊκός. Τώρα που επικυρώθηκε, αν υποβιβαστούν Καβάλα-Βόλος, ανεβαίνουν άλλες δύο ομάδες από τη Football League. Αν δεν είχε γίνει η επικύρωση, θα έμεναν στη Super League Λάρισα-Σέρρες. Γι' αυτό και ο Πηλαδάκης ζοχαδιάστηκε και έφυγε και απειλεί με αγωγές και μηνύσεις. Υπέρ της επικύρωσης θα ψήφιζαν προφανώς Βόλος και Καβάλα. Οπως και ο Αστέρας Τρίπολης με την Κέρκυρα, που είναι μπλεγμένοι έστω και ελαφρά στη δικογραφία.
Την ίδια γραμμή κράτησαν Εργοτέλης, Skoda και Πανιώνιος. Κι όχι μόνο επειδή ανήκουν στο ίδιο μπλοκ. Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέει τα καλά και συμφέροντα. Στον ήλιο μοίρα δεν έχουνε στον Πανιώνιο. Ούτε λεφτά υπάρχουνε ούτε ποδοσφαιριστές. Μόνο γκρίνια. Τι τους συμφέρει, λοιπόν, έτσι και υποβιβαστούνε Βόλος-Καβάλα; Να μείνουνε στη Super League Λάρισα-Σέρρες ή να ανέβουνε άλλοι δύο από τη Football League; Η απάντηση είναι τόσο εύκολη όσο και το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.
Λάρισα και Σέρρες θα κάνουν περίπατο για την άνοδο
Η ΛΑΡΙΣΑ είναι Λάρισα. Μεγάλο μέγεθος. Και στον Πανσερραϊκό υπάρχει ο κωλοπετσωμένος ο Θεοδωρίδης. Αντίθετα αν ανέβουνε συνολικά πέντε ομάδες από τη Football League θα μιλάμε για πανηγύρι. Κάπως έτσι σκέφτηκε κι ο Σκόντας ο Πανόπουλος και ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Για να μην έχει κανένα πρόβλημα υποβιβασμού.
Και πράγματι, αν επέλθει το μοιραίο και πέσουνε Βόλος-Καβάλα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα πάρουνε τις θέσεις τους, γίνεται του Κουτρούλη ο γάμος. Καταρχήν κανείς δεν ξέρει ποιες θα είναι οι άλλες τρεις ομάδες μετά τον ΟΦΗ που θα παίξουν πλέι οφ όταν και αν γίνουν αυτά. Τα Τρίκαλα με την πλαστή εγγυητική κινδυνεύουνε να πάνε σούμπιτα στη Football League 2.
Στη συνέχεια ακολουθεί ο Κομπότης, που έχει την εκκρεμότητα του Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4, άσος ημίχρονο-διπλό τελικό, με μισό εκατομμύριο τζίρο. Μετά είναι ο Διαγόρας που είτε δεν έμπαινε στο κουπόνι είτε όταν έμπαινε φραζότανε σε πέντε λεπτά. Πρόκειται για την ομάδα με τους περισσότερους κατηγορούμενους.
Και φτάνουμε αισίως στην 6η Δόξα Δράμας και στον 8ο Πανθρακικό. Που δεν είναι μπλεγμένοι πουθενά κι έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις. Εκεί πάει η δουλειά αν τελικά η Πειθαρχική Επιτροπή ρίξει Βόλο και Καβάλα. Να πάρουνε τις θέσεις τους στη Super League, Δόξα Δράμας και Πανθρακικός.
Για να είναι γνωστά και δεδομένα τα δύο πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Και το αντίστοιχο βέβαια στη Football League. Σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχουν ομάδες για να συμπληρώσουνε τον αριθμό 18. Οι μισές ήτανε ήδη μπλεγμένες με τις πλαστές φορολογικές κι ασφαλιστικές ενημερότητες και οι άλλες μισές τώρα στη δικογραφία για τα «στημένα». Περίπατο θα κάνουνε σχετικά με την άνοδο Λάρισα-Πανσερραϊκός. Και για την τρίτη θέση γκραν φαβορί Κούγιας. Χαίρετε.
Η ευθύνη τους είναι εγκληματική
ΠΑΝΤΑ πίσω από κάθε γεγονός υπάρχουν κάποιες ιστορίες. Οπως με την έκρηξη στη ναυτική βάση κοντά στη Λεμεσό στην Κύπρο με νεκρούς και τραυματίες. Το ρεπορτάζ μιλάει για εγκληματικές ευθύνες σχετικά με τα κοντέινερ με τα πυρομαχικά που είχαν παρατημένα και εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες που τώρα το καλοκαίρι φτάνουν τους 45 βαθμούς.
Και κατά συνέπεια το διά ταύτα: Ζέστη-ανάφλεξη- έκρηξη. Ιδού λοιπόν και η σχετική ιστορία. Ο Μίμης δούλευε για χρόνια οδηγός στην ΕΒΟ. Την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων. Αν και βετεράνος των φορτηγών, λόγω συνταξιοδότησης, δεν αναφέρουμε το επίθετό του για ευνόητους λόγους. Ο,τι κάνει ο καθένας άλλωστε το κάνει για την πάρτη του και όχι για δημόσια χρήση.
Ο Μίμης και ο βλάχος πολιτσμάνος
ΑΝΘΡΩΠΟΣ των ξερών γηπέδων της Αθήνας ο Μίμης και του πεζοδρομίου με την καλή έννοια. Ξύπνιος και ατακαδόρος. Οποιον κι αν είχε απέναντί του, τον έπαιρνε παραμάζωμα. Λογικό ήταν ότι με το φορτηγό και ειδικά στην εθνική οδό θα έτρεχε. Κάποια στιγμή τον σταματάει ένας πολιτσμάνος βλαχαδερό: «Κατβα κτω. Βλπω παραβάσεις» (σ.σ. ένα στα δύο φωνήεντα τα έτρωγε). Για προφανείς λόγους το φορτηγό είχε συμβατικές πινακίδες.
Οχι κρατικές. Εκεί που είχε βγάλει το μπλοκ ο πολιτσμάνος και σημείωνε, ρωτάει: «Τι εχς πισ; Τι κουβλάς;». Ψύχραιμος ο Μίμης του απαντάει: «Οπλα. Πυρομαχικά. Κάνε ό,τι έχεις να κάνεις, γράψε γρήγορα, γιατί τώρα με τη ζέστη αυτά είναι έτοιμα να σκάσουνε. Της ΕΒΟ είναι το φορτηγό». Πυρομαχικά βέβαια στην καρότσα δεν υπήρχαν, αλλά ο πολιτσμάνος έκλασε μέντες: «Και δεν μλας τόση ώρα, άνθρπέ μου; Φύγ γρήγορα. Φύγ σ λέω».
Ποτέ δεν παίζεις με πυρομαχικά
ΑΛΛΟ βέβαια η τραγωδία κι άλλο τα αστεία. Το δίδαγμα πάντως που βγαίνει είναι ότι με τα πυρομαχικά δεν παίζουνε. Οσο για τον Μίμη, έχει μια ακόμα ωραία ιστορία. Πριν από πολλά χρόνια στο γήπεδο σ' ένα ματς του Χαλανδρίου ρίχνει δύο μπουνιές σε κάποιον.
Τον τσακώνουνε αυτόφωρο, νόμος 75/75, δύο μήνες φυλακή ο Μίμης. Εκεί που κάθεται στον Κορυδαλλό με τα δύο χέρια στα μάγουλα, τον πλησιάζει ένας βαρύμαγκας: «Τι έγινε με σένανε ρε; Τι έχεις; Τι έκανες;». «Εριξα δύο μπουνιές σ' ένανε κι έφαγα δύο μήνες». «Τι μας λες ρε» του απαντάει ο άλλος «αν είχα εγώ δύο μήνες θα τους έβγαζα όρθιος σαν τον πελαργό στο ένα πόδι».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: