Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο Ερνέστο τώρα δικαιώνεται…

Η απόδοση των Χολέμπας, Μαρκάνο, Βαλεριάνου στο Ζέεφελντ δικαιώνουν πλήρως τον Βαλβέρδε για το… βέτο που άσκησε στη μεταγραφή του Τζαβέλλα, την ώρα που όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί ο Ολυμπιακός δεν αρπάζει την ευκαιρία για να τον «κλείσει».



Την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι έβλεπαν στο πρόσωπο του Γιώργου Τζαβέλα μια ιδανική περίπτωση για το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Βαλβέρδε «μπλόκαρε» τη μεταγραφή επιμένοντας με… μανία ότι η ομάδα είναι υπερπλήρης στη θέση αυτή. Μετά από έξι μέρες στο Ζέεφελντ, όλοι βλέπουν ξεκάθαρα ότι ο «Τσινγκούρι» δικαιώνεται…
Αχρείαστα προβλήματα…
Σίγουρα, ο διεθνής αριστερός μπακ δεν είναι κακός παίκτης. Όμως αν ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος να τον αποκτήσει, γιατί πλέον μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια ότι θα ήταν μεγάλο λάθος και από αγωνιστικής και από οικονομικής άποψης, τότε θα άρχιζαν τα «ντόμινο» των προβλημάτων. Δύο «βασικοί» παίκτες θα ήταν μονίμως στην εξέδρα, δηλαδή ένας εκ των Μαρκάνο, Χολέμπας, Τζαβέλλα ενώ θα χανόταν και η όποια ευκαιρία να «βγει» για την ομάδα ένα εξαιρετικά ταλαντούχο παιδί, ο Γιώργος Βαλεριάνος.
Ωστόσο, γι αυτό το λόγο η ομάδα έχει προπονητή, για να προβλέπει καταστάσεις, να κρίνει και αντίστοιχα να αποφασίζει. Όταν λοιπόν ο Βαλβέρδε έλεγε στην αρχή του καλοκαιριού ότι δεν επιθυμεί την απόκτηση του Τζαβέλλα επειδή θεωρεί καλύτερο τον Χοσέ Χολέμπας, όλοι μας αντιμετωπίσαμε τουλάχιστον με καχυποψία την συγκεκριμένη θέση.
Τώρα, μετά από έξι μέρες στο Ζέεφελντ, μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν ότι ο Γερμανός είναι αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους της προετοιμασίας. Ταυτόχρονα, ο Ιβάν Μαρκάνο κάνει «μπαμ» ότι είναι από τους πιο… fitπαίκτες που έχουν περάσει από τον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι «στεγνός», ακούραστος, με εξαιρετικό σωματότυπο για αμυντικός που πρέπει να καλύπτει δύο θέσεις (σ.σ. ψηλός και ταυτόχρονα αρκετά ευέλικτος και γρήγορος) και βγάζει με χαρακτηριστική άνεση το πρόγραμμα της ομάδας.
Πλην των δύο όμως, υπάρχει και η… σφήνα, που ακούει στο όνομα Γιώργος Βαλεριάνος. Ο «Βάλε» δεν θυμίζει σε τίποτα το «ψαρωμένο» παιδί των περασμένων ετών και παρουσιάζει αισθητή βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ο Βαλβέρδε και οι συμπαίκτες του τον επιβραβεύουν συνεχώς και φαίνεται πως η θέση της διοίκησης «να αξιοποιήσουμε τον Βαλεριάνο και να γίνει ο “φετινός Φετφατζίδης”» θα πάρει σάρκα και οστά τη σεζόν που ξεκινά.
Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τελικά τον Τζαβέλλα, δύο πράγματα θα είχαν συμβεί: πρώτον, ο σύλλογος θα είχε επιβαρυνθεί με ακόμη 1,5 εκ. ευρώ στο μπάτζετ του (σ.σ. συμβόλαιο και αγορά) χωρίς να υπάρχει ανάγκη και δεύτερον, ο Βαλβέρδε θα είχε βάλει αχρείαστες αγωνιστικές… σκοτούρες στο κεφάλι του.
Οι τρεις… αλληλοσυμπληρώνονται
Τώρα, ο Ολυμπιακός φαντάζει απόλυτα «γεμάτος» στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Χολέμπας θα ξεκινήσει τη σεζόν βασικός. Ο Μαρκάνο θα δίνει λύσεις και στο αριστερό άκρο και στο κέντρο της άμυνας όποτε χρειάζεται (σ.σ. τρεις διοργανώσεις φέτος για την ομάδα) ενώ ο Βαλεριάνος θα προωθηθεί σιγά σιγά σαν παίκτης πρώτης ομάδας, ως μπακ-απ του Γερμανού.
Μια αμφιλεγόμενη εκ πρώτης όψεως απόφαση για την οποία φαίνεται πως δικαιώνεται περίτρανα ο Ερνέστο Βαλβέρδε…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: