Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Θα φτάσουμε έως το τέρμα..."

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Εμμανουήλ Αντωνακάκης, παραχώρησε συνέντευξη και τόνισε ότι στο προσεχές διάστημα θα ασκηθούν νέες πειθαρχικές διώξεις.
"Θα φτάσουμε έως το τέρμα..."
"Περιμένουμε να δούμε ποιούς ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων", τόνισε αρχικά ο κύριος Αντωνακάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε:

"Ο κ. Φάκος κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά ή αν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες. Σημειώστε, ότι σε ομάδες που έχουμε ασκήσει πειθαρχικές διώξεις, η ποινή τους μπορεί να φτάσει μέχρι και σε υποβιβασμό. Το τι θα γίνει, τελικά, είναι θέμα των Πειθαρχικών Επιτροπών".

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι αυτή η υπόθεση αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησε: "Ασφαλώς. Και πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή. Θέλω να ελπίζω, ότι αυτή τη φορά θα γίνει εφικτό να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω και κάποιες αμφιβολίες μέσα μου, λόγω κάποιων δεδομένων που υπάρχουν στη χώρα μας. Εάν δεν διορθωθεί το παραμορφωμένο σύστημα, τουλάχιστον κάτι να ισιώσει".

Για το αν για τις διώξεις που ασκήθηκαν υπήρξαν αποδείξείς ή ενδείξεις, είπε: "Εμείς, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικές διώξεις έστω και με αποχρώσες ενδείξεις. Το ποινικό δικαστήριο θέλει απτές και τρανταχτές αποδείξεις, για να στείλει κάποιον στον Κορυδαλλό. Εάν δεν λαμβάναμε υπόψη μας τις ενδείξεις, δεν θα δικαζόταν κανείς! Ξέρετε να γίνεται κάποιο έγκλημα στο φως του ήλιου;
Από την στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν οι ενδείξεις μπορούμε να παραπέμψουμε κάποιον. Μερικοί αναρωτήθηκαν, γιατί δεν ασκήσαμε πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρο Ψωμιάδη. Δεν υπήρχαν καν ενδείξεις εμπλοκής του. Πουθενά δεν εμπλέκεται άμεσα, ούτε σε συνομιλίες, ούτε πουθενά αλλού. Απλώς είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να μην ξέρει με ποιά στοιχεία μπορείς να ασκήσεις σε κάποιον πειθαρχική δίωξη".

Όσον αφορά στον χρόνο που χρειάστηκε, προκειμένου να ασκηθούν οι διώξεις, τόνισε: "Αρχικά, θα σας πω, ότι η δικογραφία είναι ακριβώς... 9.300 σελίδες! Με τον κ.Φάκο εργαζόμασταν έως και 20 ώρες την ημέρα, για να μπορέσουμε να ασκήσουμε εγκαίρως τις πειθαρχικές διώξεις".

Τέλος, μίλησε και για την ιδιότητά του ως φίλαθλος: "Πηγαίνω στα γήπεδα πάνω από 50 χρόνια. Μου αρέσει ο αθλητισμός. Παρακολουθώ αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ όλων των ομάδων. Στο μπάσκετ, πάντως, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα από ότι στο ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: