Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός!!

Σε απάντηση ανακοίνωσης που αναρτήθηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου της, Γιάννη Μώραλη, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) εξέδωσε σήμερα την εξής ανακοίνωση:
Ανακοίνωση ΠΣΑΤ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός!
«Κύριε Μώραλη,
Με έκπληξη λάβαμε χθες το βράδυ, Τετάρτη 12/7/2011, την απάντησή σας στην επιστολή που σας στείλαμε, για την καταγγελόμενη, από την εφημερίδα GOAL NEWS και την ιστοσελίδα Gazzetta, επιλεκτική απαγόρευση σε δημοσιογράφους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις πηγές ειδήσεων, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.
Σεβόμενοι απολύτως τη δεοντολογία, δεν δώσαμε στη δημοσιότητα την επιστολή που σας στείλαμε, ενώ εσείς δεν είχατε κανένα πρόβλημα να το πράξετε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας σας, χωρίς να μπείτε στον κόπο να αναρτήσετε, τουλάχιστον, και τη δική μας επιστολή.
Επί της ουσίας τώρα: υποστηρίζετε ότι πριν σας αποστείλουμε την έγγραφη διαμαρτυρία μας, θα έπρεπε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ζητήσουμε τις θέσεις σας. Προφανώς "ξεχνάτε" ότι αυτό ακριβώς κάναμε. Να σας θυμίσουμε, λοιπόν, ότι πριν σας στείλουμε την επιστολή, με εντολή του Δ.Σ., επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί σας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Αντώνης Αντωνόπουλος, και σας έθεσε το ζήτημα. Εσείς από την πλευρά σας επαναλάβατε τις γνωστές θέσεις του Ολυμπιακού, όπως αυτές είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί.
Κύριε Μώραλη,
Από της ιδρύσεώς του ο ΠΣΑΤ λειτουργεί θεσμικά ως θεματοφύλακας της δεοντολογίας και μάχεται για την ελεύθερη, αδέσμευτη και χωρίς αποκλεισμούς ενημέρωση της Κοινής Γνώμης. Συνεπώς, τέτοιες πρακτικές και θεωρίες, όπως αυτές που αναπτύσσετε στην επιστολή σας, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
Η καινοφανής άποψη ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτρέπει μόνο στα "αρεστά" ΜΜΕ την ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις πηγές ενημέρωσης, αποτελεί μορφή λογοκρισίας και χειραγώγησης, ένα φαινόμενο που μας προκαλεί τεράστια έκπληξη και λύπη, για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια λειτουργείτε δημοκρατικά και με γνώμονα την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των εκπροσώπων του Τύπου.
Ελπίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον οποίο ως ΠΣΑΤ είχαμε εποικοδομητική συνεργασία, θα επανεξετάσει μαζί σας το όλο θέμα με την αρμόζουσα υπευθυνότητα, ούτως ώστε να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις του ιστορικού συλλόγου με τους αθλητικούς δημοσιογράφους, να προστατευθεί η ελευθερία της ενημέρωσης και ταυτόχρονα να απομακρυνθούν νέφη και εντάσεις που κάθε άλλο παρά χρειάζεται το ποδόσφαιρο και οι άνθρωποί του στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται το άθλημα και ο Τόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: