Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η Ευρώπη σώζει…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ
Η Ευρώπη σώζει…
Δύσκολη αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ. Έπεσαν πολλά μαζί… Γενικά το καλοκαίρι είναι δύσκολο. Λεφτά –ΔΕΝ- υπάρχουν και από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Για να ξεπεραστούν λοιπόν τα δεκάδες εμπόδια που καθημερινά προκύπτουν, μία είναι η λύση.
Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE. Αυτό είναι –σχεδόν- όλο το καλοκαίρι. Με αυτό ως αποτέλεσμα, πολλά πράγματα ξεπερνιούνται. Αν αυτό δεν έρθει, η κατάσταση θα είναι πολύ – πολύ δύσκολη.
Το καλοκαίρι σημαδεύεται από τους επενδυτές… Όσο περνούν οι ημέρες τόσο και μεγαλύτερο εκνευρισμό προκαλεί το θέμα, το οποίο έλεγαν ότι θα… έκλεινε σε 5-10 μέρες, ειδικά αν Ζαγοράκης – Βρύζας ήταν μαζί. Αυτή δεν ήταν η πρώτη και μάλλον μοναδική προϋπόθεση που έβαζε εκεί γύρω στις 20 Ιουνίου ο Φλωρίδης; Για να δούμε πόσο θα μας ταλαιπωρήσει ακόμη αυτή η ιστορία…
Το καλοκαίρι σημαδεύεται από τον Βιτόλο… Τον καλύτερο κόφτη του πρωταθλήματος, τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε. Αυτή είναι η αλήθεια… Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν συμπεριφορές απαξίωσης γι’ αυτούς που φεύγουν. Ο Ισπανός ήταν πολυτιμότατος για τον ΠΑΟΚ, αλλά έπρεπε να θυσιαστεί για να γλιτώσει η ΠΑΕ πολλά χρήματα.
Για εμένα στην υπόθεση, υπάρχουν δεδομένα:
1) Ο Βιτόλο είναι πολύ καλός γι’ αυτό που κάνει στην Ελλάδα. Αυτοί που στον ΠΑΟΚ υποστηρίζουν με βεβαιότητα ότι εύκολα θα καλύψουν το κενό του, νομίζω ότι θα εκτεθούν. Ίσως και σύντομα… (Δεν είναι δυνατόν να είσαι 100% βέβαιος ότι ο Αρίας θα σου κάνει την δουλειά. Δεν τον αμφισβητώ, αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρος γι’ αυτόν σε μία τόσο κομβική θέση της ενδεκάδας;)
2) Ο οπαδός δεν είναι δυνατόν να δεχθεί έτσι εύκολα ότι η ομάδα του αφήνει ελεύθερο έναν βασικό της παίκτη ο οποίος μάλιστα θα υπογράψει και σε έναν από τους αντιπάλους. Ποιος το αμφισβητεί αυτό;
3) Ο ΠΑΟΚ γλιτώνει σχεδόν ένα εκατομμύριο ετησίως από αυτή την ιστορία. Οικονομικά λοιπόν έχει πολλά οφέλη, για κάποιον που εκτός όλων των άλλων ήθελε να φύγει…
Το γιατί ο ΠΑΟΚ έπρεπε να θυσιάσει βασικό του παίκτη, έχει αναλυθεί. Από τους δημοσιογράφους κυρίως… Η ΠΑΕ όταν είχε την ευκαιρία στην συνέντευξη Τύπου να προετοιμάσει για την ανώμαλη προσγείωση, έλεγε… πόσο πολύ πλήγωσαν τα πριμ της Ευρώπης… (Τότε έγραφα… «άργησα να σχολιάσω την συνέντευξη Τύπου, γιατί ψάχνω πράγματα που μου έκαναν αίσθηση και δυσκολεύομαι να βρω….).
Τότε όμως –όπως και τα περασμένα καλοκαίρια- έφταιγαν και πάλι οι δημοσιογράφοι που θέλουν να «φάνε» παίκτες. Τώρα… φάτε στην μάπα τον… κεραυνό εν αιθρία.
Το καλοκαίρι σημαδεύεται και από τον Μπόλονι. Τον Ρουμάνο που καταλαβαίνω ότι επειδή είναι έμπειρος και καλός προπονητής, σύντομα θα αντιμετωπίσει τα σοβαρά διλήμματα που είχε και ο Σάντος. Διλήμματα που αφορούν το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Τους νεαρούς πρώτα απ’ όλα ( ο Πρέτο που είναι συνεργάτης του χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη έκπληξη την ποιοτική και όχι μόνο διαφορά που υπάρχει μεταξύ νέων και πιο έμπειρων παικτών) αλλά και τους μεγαλύτερους, με τις… κάθε είδους παραξενιές τους. Ο Μπόλονι θέλει πολύ να βάλει νέα και ωραία πράγματα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ… Μπορεί όμως; Τα χαρακτηριστικά αυτών των παικτών, το επιτρέπουν;
Ο ΠΑΟΚ χάνει στα φιλικά και δέχεται πολλές – μα πάρα πολλές – φάσεις από τους αντιπάλους. Ο Ρουμάνος θέλει να παίξει με τους δύο Βραζιλιάνους μπακ, έχει στα χαφ και τον Βιεϊρίνια και μόνο έναν κόφτη μπροστά από την άμυνα… Έλα όμως που γι’ αυτό τον ρόλο καταλληλότερος είναι ο Βιτόλο και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Γκαρσία… (καταλαβαίνεται τώρα για πόσο κομβική θέση μιλάμε…).
Ενόψει Ευρώπης ο ΠΑΟΚ απαγορεύεται να πάρει τόσα πολλά ρίσκα. Δεν γίνεται… Νομίζω ότι ο Ρουμάνος θα βάλει πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα και θα βελτιωθεί η κατάσταση…
Απέναντι σε όλα αυτά, ήρθε η συνάντηση Ζαγοράκη – Βρύζα και το αποτέλεσμά της που αποτελεί την πιο ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού. Ότι οι δυο τους τα βρήκαν πραγματικά, είναι κάτι πολύ – πολύ σημαντικό.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία ( είναι τσεκαρισμένο ότι και οι δύο βγήκαν ενθουσιασμένοι από την συνάντηση) θα αποτελέσει το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού. Αρκεί όταν θα βάλουν μπρος για να κάνουν τα… λόγια – πράξη, ειδικά όσον αφορά την δομή της ΠΑΕ, να τα καταφέρουν κιόλας.
Και κάτι για το άλλο πολύ βασικό θέμα που ξεπεράσαμε χωρίς ανάλυση…
Νομίζω ότι το σωστό, το ΠΑΟΚτσήδικο και το αντρίκειο για όσους δεν πιστεύουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσον αφορά τους λόγους που δημιουργήθηκε το άνοιγμα (από εκεί δεν ξεκινούν πολλά προβλήματα;) είναι να την καταγγείλουν φανερά – δημόσια και στα ίσια με στοιχεία…
Το αντρίκειο είναι να πάνε στον ΑΣ και όπως έφεραν τον Ζαγοράκη στην διοίκηση, έτσι να ζητήσουν από τον Κατσαρή να τον αντικαταστήσει…
Αν δεν τον πιστεύουν όταν εξηγεί πώς το άνοιγμα έφθασε στα 5 ή 5,5 εκατομμύρια (υπάρχει και ο έλεγχος να δείξει πόσα τέλος πάντων είναι) και αν δεν πιστεύουν ότι έχει κάτι άλλο να προσφέρει, να ζητήσουν άλλη διοίκηση.
Αυτή είναι μία ΠΑΟΚτσήδικη λύση…
-«Κύριε δεν έδειξες ικανός να διαχειριστείς τα λεφτά μας και να φέρεις τίτλους. Έβαλες τον ΠΑΟΚ μέσα. Δεν πιστεύουμε ότι έχεις κάτι άλλο να δώσεις. Εμείς θεωρούμε ότι για την συνέχεια καλύτερη λύση αποτελεί ο… τάδε.)
Αν παραμείνει στην ΠΑΕ όμως, πιστεύει κανείς ότι μπορεί και πρέπει να διοικεί και να αποφασίζει χρησιμοποιώντας γκάλοπ; Αν δεν κάνει κουμάντο αυτός που τον έβαλαν να υπογράφει, τότε με γκάλοπ θα πρέπει να αποφασίζονται:
Ο προπονητής της ομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής. Οι μεταγραφές. Οι αμοιβές αυτών που έρχονται. Οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες. Και πόσα άλλα…
Όλα όμως να αποφασίζονται με γκάλοπ… Και όχι μόνο το αν θα έρθει ο Σαλπιγγίδης ή αν πρέπει να φύγει ο Βιτόλο…
Πηγή: paok24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: