Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Άλλαξε 4 ομάδες σε 3 μέρες!!

Πώς ο Μπερμπάτοφ από τη Μάντσεστερ κατέληξε στη Φούλαμ αφού πρώτα είχε συμφωνήσει τόσο με τη Φιορεντίνα όσο και με τη Γιουβέντους μέσα σε διάστημα τριών ημερών!
Άλλαξε 4 ομάδες σε 3 μέρες!
Τόσο στην Φλωρεντία όσο και στο Τορίνο, ο Μπερμπάτοφ αποτελεί «persona non grata». Ας τα πάρουμε με την σειρά. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον του ξεκαθάρισε πως δεν τον υπολογίζει και τον ενημέρωσε να βρει ομάδα. Όλα έδειχναν πως αυτή θα ήταν η Φιορεντίνα η οποία τα είχε βρει σε όλα με τον παίκτη στους όρους του προσωπικού του συμβολαίου.
Η διοίκηση των «βιόλα» είχε βγάλει τα εισιτήρια για τον Βούλγαρο άσο και τον μάνατζερ του ώστε να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Εκατοντάδες οπαδοί της Φιορεντίνα και ο γενικός διευθυντής, Εντουάρντο Μάτσια συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας για να καλωσορίσουν τον Βούλγαρο άσο. Την ίδια στιγμή ο Ντανιέλε Πράντε, αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, τον περίμενε στο γραφείο του για να υπογράψει τι διετές συμβόλαιο του…Μόνο που ο Μπερμπάτοφ δεν εμφανίστηκε ποτέ!
Ο λόγος; Ενώ ο παίκτης άλλαζε πτήσεις στο Μόναχο, πληροφορήθηκε πως η Γιουβέντους του προσφέρει πολύ καλύτερες απολαβές με αποτέλεσμα να αφήσει στα κρύα του λουτρού την Φιορεντίνα και να πει το «ναι» στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Πάντως οι οπαδοί των «βιόλα» είχαν την τύχη να αντικρίσουν στο αεροδρόμιο «Περέτολα» την γνωστή ροκ τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ...
Όμως ο Μπερμπάτοφ άλλαξε εκ νέου γνώμη, έριξε…άκυρο στην «Γιούβε» και τελικά κατέληξε στην Φούλαμ με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο παρά την «σφήνα» της Τότεναμ την τελευταία στιγμή. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στην Φλωρεντία δεν θέλουν καν να ακούν το όνομα του.
Μάλιστα εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση: «Ο παίκτης και ο μάνατζερ του είχαν μπει σε αεροπλάνο για την Φλωρεντία με τα εισιτήρια πληρωμένα από τον σύλλογο. Όμως δεν έφτασαν ποτέ στην πόλη μας εξαιτίας της αλαζονικής στάσης άλλων ομάδων που δεν σέβονται αξίες όπως η ειλικρίνεια, το ευ αγωνίζεσθαι και το ήθος. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ δεν αξίζει την πόλη μας, την φανέλα μας και τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Φιορεντίνα».
Μέσα σε όλα αυτά Λούμποσλαβ Πένεφ κάλεσε τον Μπερμπάτοφ στην εθνική Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γ. είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του πριν από δύο χρόνια κάτι που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εις βάρος του στην Βουλγαρία.
Όμως όλα δείχνουν πως ο 31χρόνος φορ θα φορέσει και πάλι την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Μπερμπάτοφ είχε πρόσφατα δηλώσει πως θα ήταν ανοικτός σε κάλεσμα του Πένεφ εφόσον έβρισκε μια ομάδα που θα αγωνιζόταν συχνά. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Βουλγαρίας με 48 τέρματα.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: