Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σέντερ φορ ή χαφ; Ιδού η απορία…!

Σέντερ φορ ή χαφ; Ιδού η απορία…
Θεωρητικά υπολογίζοντας, η Τότεναμ και η Λάτσιο είναι τουλάχιστον ισοδύναμες, αν όχι καλύτερες ομάδες από τη Μάλαγα.

Κατά συνέπεια, το έργο του Παναθηναϊκού απέναντί τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Στους οπαδούς δεν αρέσει να λέγεται, αλλά σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει τον αντικειμενικό του σκοπό. Κλείδωσε τα 6 εκατ. ευρώ και υπολογίζει σε επιπλέον 4 μετά τον αποκλεισμό ΠΑΟΚ και Ατρόμητου. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του έχουν να ψάχνουν περίπου άλλα 10 (ίσως και λιγότερα) για να βγει η χρονιά. Ο Φερέιρα, με τα λίγα διαθέσιμα χρήματα, φαίνεται ότι δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή του, τότε οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Υπό την έννοια αυτή, κάθε οικονομικό περιθώριο για την απόκτηση ενός παίκτη ενδεκάδας θα πρέπει να εξαντληθεί. Με κάθε σεβασμό στην καθοριστική γνώμη του κόουτς, το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται τώρα στο εύκολο γκολ. Το «τριφύλλι» αγκομαχάει να σκοράρει γιατί τα τρία διαθέσιμα σέντερ φορ έχουν μικρή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλους μικρότερης δυναμικότητας δεν θα φανεί η έλλειψη ενός δημιουργικού χαφ, όταν αυτή τη δουλειά μπορούν να την κάνουν ο Κατσουράνης, ο Σισοκό και ο Χριστοδουλόπουλος. Θα του φανεί απαραίτητος ένας κλασικός σκόρερ που θα στέκεται μέσα στην περιοχή και θα «γράφει».

Έτσι όπως είναι φέτος η κατάσταση στο «τριφύλλι», θα βλέπουμε ματς στο ΟΑΚΑ με το γήπεδο κατηφορικό και την μπάλα να μην μπαίνει μέσα γιατί ο Φορναρόλι, ο Πετρόπουλος και ο Τοτσέ δεν θα τα καταφέρνουν. Πάει πολύ να έχεις τρεις φορ και να έχεις για τέταρτο. Όταν όμως δεν φοβίζεις τον αντίπαλό σου, τότε θα χάνεις βαθμούς που στο τέλος της χρονιάς θα στοιχίζουν τον τίτλο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: