Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Να γιατί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ!!

Ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ Βιέννης φανέρωσε σε μεγάλο βαθμό τις αδυναμίες της ομάδας που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Γιώργος Δώνης.
Να γιατί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ!
Το γεγονός ότι έπειτα από δύο αγωνιστικές περιόδους επιτυχημένης παρουσίας στο Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να μάθει να ζει χωρίς Ευρώπη προκαλεί στους ανθρώπους της ομάδας σκεπτικισμό.
Στη χθεσινή προπόνηση που έγινε στην Αυστρία ο Γιώργος Δώνης είχε τετ α τετ με τον Γιώργο Γεωργιάδη σε μια προσπάθεια να αναλυθούν οι αιτίες που οδήγησαν στον πρόωρο αποκλεισμό.
Κάποια συμπεράσματα, πάντως, έχουν ήδη προκύψει αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στο «Χάναπι» και τη βαριά ήττα από τους Αυστριακούς.
Πρώτα από όλα, είναι δεδομένο ότι η Ραπίντ ήταν η χειρότερη από τις ομάδες που θα μπορούσαν να κληρωθούν με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που δεν είναι μεγαθήριο, αλλά διαθέτει βαριά φανέλα και είναι μια παραδοσιακή δύναμη στην Αυστρία.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι από το γκρουπ των θεωρητικά ανίσχυρων που ήταν πιθανόν να είναι αντίπαλοι του «δικέφαλου» οι άλλοι ήταν η Ζέτα, η Ντιναμό Μόσχας, η Λίμπερετς, η Εκράνας και η Λουκέρνη, που όλες αποκλείστηκαν εκτός από τη Ραπίντ Βιέννης.
Από την άλλη πλευρά, και οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παραδέχονται ότι πλέον η ομάδα τους υστερεί σε ποιότητα και δεν έχει την πολυτέλεια να καλύψει απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Γκαρσία στο πρώτο παιχνίδι και οι Λάζαρ και Σαλπιγγίδης στη ρεβάνς.
Ενα τρίτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι περισσότερο περίπλοκο και αφορά τη συγκέντρωση των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Ο Γιώργος Δώνης είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να δώσει εξήγηση για το γεγονός ότι οι παίκτες του έχασαν, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όλες σχεδόν τις μονομαχίες από τους Αυστριακούς.
Αντίστοιχα δεν υπάρχει εξήγηση για τα λάθη που έγιναν κυρίως από τους ακραίους αμυντικούς στα προσωπικά μαρκαρίσματα και στις τοποθετήσεις. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε μια άμυνα στην οποία δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο μόνο από την πίεση που ασκούσε ο Αθανασιάδης στους στόπερ της Ραπίντ ο «δικέφαλος» δημιούργησε προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ που θα τον έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Οπως και να έχει, η ομάδα του Δώνη ήταν πολύ κακή σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και αυτό την οδήγησε σε έναν άδοξο αποκλεισμό, που θα πρέπει πλέον να ξεπεράσει για να μη χαθούν και οι υπόλοιποι στόχοι της χρονιάς.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: