Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πίτσα, μπύρα… καναπέ!!



Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης… πειράζει τους συμπολίτες του που ήπιαν πικρή σοκολάτα… βιεννουά και καταγράφει τα επίκαιρα της… αρειανής πραγματικότητας μέσω του blog του στο gazzetta.gr.
Θα μπορούσα να γράψω τρια- τέσσερα διαφορετικά μπλογκ με θέματα που έχουν προκύψει από χθες το βράδυ. Θα σας τα παραθέσω συνοπτικά και αναμένω τις δικές σας θέσεις. Θα ξεκινήσω με το θέμα του φορ. Το έχω γράψει και εδώ και φυσικά και όπου έχω βήμα ότι ο ΑΡΗΣ χρειάζεται απαραιτήτως σέντερ φορ. Δεν πρέπει να είσαι και κανένας ειδήμονας άλλωστε για να διακρίνεις το πρόβλημα. Έχει καταγραφεί πριν ακόμα αρχίσει η προετοιμασία. Θα χρησιμοποιήσω αυτό το παράδειγμα ως δείγμα φιλοσοφίας που είναι φυσικό στις εποχές που ζούμε και καχυποψία να γεννά, αλλά και διάφορες άλλες σκέψεις. Πέρσι ο ΑΡΗΣ είχε το ίδιο πρόβλημα. Τα καλά φορ αρνούνταν με αποτέλεσμα η ομάδα στο τέλος να πάρει τον Γιάκομπ. Η δικαιολογία ότι δεν έρχονται στην  Ελλάδα ότι και να κάνεις (φυσιολογικά) χλευάστηκε. Φέτος άνθρωποι όπως ο Κατσιαούνης, ο Λαμπριάκος και ο Στεφανίδης που μπήκαν για πρώτη φορά στην διαδικασία είτε κλεισίματος μιας μεταγραφής, είτε μιας αποδέσμευσης αντιλήφθηκαν και τις δυσκολίες. Αποτέλεσμα; Ο ΑΡΗΣ να μην έχει ακόμα φορ (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως το Σάββατο από Ισπανία μεριά να έρθουν καλά νέα). Το πιο εύκολο είναι να ζητήσεις ευθύνη από αυτούς τους ανθρώπους ή τον Ζαμπέτα και τον Γρόλλιο που είναι στο συμβούλιο. Διαβάζοντας όμως τις δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσοι έχουν την ψυχραιμία να αντιληφθούν ορισμένα πράγματα θα καταλάβουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα ειδικά για ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ που δεν υπάρχει… σάλιο.
«Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για να πάρει τον Νενέ.. Ο Νενέ ήταν αρνητικός στο να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η δεύτερη υπαρκτή περίπτωση είναι του Κουαρέσμα. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον παίκτη, αν και είχε αμφιβολίες για την Ελλάδα.
Άλλη περίπτωση είναι του Ολλανδού Μπάμπελ που είχαμε συμφωνήσει με την Χοφενχάιμ πριν μείνει ο παίκτης ελεύθερος. Και ο Μπάμπελ όμως δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα.  Πέμπτη περίπτωση είναι ο Κακουτά που δεν είναι στα μέτρα των άλλων ως όνομα αλλά είναι μεγάλο ταλέντο. Είχαμε συμφωνία με την Τσέλσι αλλά ο παίκτης προτίμησε να πάει στην Φίτεσε και το Άρνεμ που είναι κοντά στο σπίτι του. Ο Παρκ επίσης της Άρσεναλ είναι ένας παίκτης δεν ήθελε να ακούσει για Ελλάδα».
Όταν αρνούνται να έρθουν στον Ολυμπιακό λόγω των όσων ακούγονται για την Ελλάδα τι άλλο μπορεί να πει κανείς; Και φυσικά πρέπει να ασκηθεί κριτική, αλλά είναι λεπτές οι ισορροπίες της με την απαξίωση. Και ειδικά φέτος χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.
Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος του ΑΡΗ κάθε μέρα ακούει πολλά. Πάρα πολλά και φυσικά με όσα έχουν γίνει τα τελευταία 8 χρόνια πιο εύκολα πιστεύει το κακό παρά το καλό. Πιο εύκολα βάζει το δάκτυλο στην σκανδάλη και πυροβολεί, όπως έγινε την πρώτη αγωνιστική με την ομάδα και τον Μάκη Κατσαβάκη. Καταρχήν να σημειώσω ότι φέτος όπως και να παίζει η ομάδα, όσα λάθη κι αν κάνουν οι παίκτες ή ο κόουτς χρειάζονται στήριξη. Θα το γράφω με κάθε ευκαιρία. Στήριξη από όλους μας, δύναμη, συμπαράσταση. Δεν φταίνε Κατσαβάκης και παίκτες για τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, αλλά όσοι τα τελευταία 8 χρόνια διαμόρφωσαν αυτές τις συνθήκες.
Νιώθω να πω ένα μπράβο στον Μάκη Κατσαβάκη για τις δηλώσεις του. Δεν ξέρω τι θα πετύχει στον ΑΡΗ, αλλά πρώτη αγωνιστική να βγαίνει ο προπονητής (που δεν έχει φορ, που έχει ομάδα με παίκτες κάτω των 24, που ξεκίνησε προετοιμασία καθυστερημένα, που έχει δεκάδες δικαιολογίες να παραθέσει) και να λέει στην συν. Τυπου «Καλά κάνατε και με στολίσατε, ήταν κακές οι δικές μου επιλογές, στηρίξτε τα παιδιά όμως» δεν το έχω ξαναδεί. Αντίθετα έχω συνηθίσει ειδικά στον ΑΡΗ ο ένας να χρεώνει στον άλλο την όποια αποτυχία.
Την Κυριακή κόντρα στον ΟΦΗ το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Γιατί; Ο ΑΡΗΣ έχει δεδομένα πολύ μεγάλα προβλήματα ανάπτυξης και διάσπασης της αντίπαλης άμυνας, ο ΟΦΗ θα έρθει και θα στήσει λεωφορείο μπροστά από την εστία του. Με πάθος, τρέξιμο, τσαμπουκά και καυτό Βικελίδης μπορεί να έρθει η νίκη. Ο κόσμος ετοιμάζεται, αναμένουμε ανάλογη… τρέλα και από τους παίκτες.

Άφησα στο τέλος τους συμπολίτες. Η έπαρση είναι κάκιστος σύμβουλος. Μας πρήξατε όλο το καλοκαίρι με τις πίτσες, τις μπύρες και τον καναπέ. Για την ώρα βολευτείτε με ένα καφέ… βιεννουά, και μάλιστα πολύ πικρό. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Σάντος όμως που μετά τον Χαλκιά στο Euro, επέλεξε και τον Γλύκο για την Εθνική (και Τζόρβα!!!!) και άφησε εκτός του Βελλίδη. Αντικειμενικές οι επιλογές και με καμία δόση δημοσίων σχέσεων.

Υ.Γ. 1 Όπως ήδη ανακοίνωσε το LIBERO107,4 από Δευτέρα με την εκπομπή AllAboutARIS θα είμαστε καθημερινά ΟΝ ΑΙR10 το πρωί με 12:30 μαζί με τον Αλέξη Σαββόπουλο και με σχόλιο του Παντελή Ζουμπούλη. Για να βγαίνουμε μετά στο gazzettaonair!!!

Υ.Γ.2 Τα προβλήματα όχι μόνο δεν τελείωσαν, αλλά συνεχώς προκύπτουν κι άλλα. Κι όταν οι συνθήκες για το καλό του συλλόγου το επιτρέψουν, θα βγει προς τα έξω όλη η αλήθεια και οι καταστροφείς του ΑΡΗ θα κληθούν να πληρώσουν. Επειδή όμως ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί, ας επισπεύσει η ΚΜΑ τις διαδικασίες για τον έλεγχο της ΠΑΕ για να κοπεί και ο βήχας σε όσους πραγματικά έφτασαν τον σύλλογο σε αυτό το σημείο.
Υ.Γ.3 Ο Κόκε έχει δώσει επιταγές ύψους 600.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ για να πάρει την ελευθέρας του και να πάει στο Χιούστον. Ο ίδιος λέει δεν χρωστάει, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει ήδη κινήσει διαδικασίες νομικά που θα τρέξουν μόλις κλείσει ο Ισπανός σε κάποια ομάδα. Για αυτό δεν έγινε η μεταγραφή τον Γενάρη (συν την φορολογική ενημερότητα) αφού δεν δέχθηκε η ΠΑΕ να επιστραφούν οι επιταγές, καθώς ο Κόκε έλεγε ότι κι αυτός χάρισε το υπόλοιπο του συμβολαίου του (για τα επόμενα δυο χρόνια). Επειδή όμως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε εμείς τους… ήρωες, ας βγουν από την ΠΑΕ να πουν τι ακριβώς ισχύει για να μην μπαίνει και ο κόσμος σε αστεία διλλήματα.
ΥΓ.4 Ότι ακριβώς σας έγρψα για τον Γιαννιώτα συνέβη. Ο παίκτης έμεινε στον ΑΡΗ και μόλις ο ΑΡΗΣ απείλησε ότι θα πάει στην ΦΙΦΑ η ΑΕΚ έκανε την κυβίστηση και είπε ότι δεν ασχολείται με παίκτες που έχουν συμβόλαιο με άλλες ομάδες. Εγώ όμως δε νομίζω ότι οι εφημερίδες της ΑΕΚ τα έβγαζαν από το μυαλό τους. Απλά τους βόλεψε ο...παπάς. Την τρίτη αγωνιστική που θα τους πετάξει ο Γιάννης το γκολάκι και το πανηγυρίσει σαν τρελός μέσα στο ΟΑΚΑ, να ξαναγράψουν ότι είναι ΑΕΚτζης.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: