Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Το βαμμένο μαλλί αποπνέει δυναμισμό!!

Μπορεί στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος να έμειναν εκτός Ευρώπης, αλλά στην κονίστρα της πολιτικής η Ελλάδα κατήγαγεν πολύ μεγάλη και θριαμβευτική νίκη. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Το βαμμένο μαλλί αποπνέει δυναμισμό
 Στο μακρινό Κέιπ Τάουν ο Γεώργιος Παπανδρέου ο δεύτερος επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Διά βοής μάλιστα. Δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Ποιος να τολμήσει να συγκριθεί και να μετρηθεί μαζί του;
Εντρομοι οι σύντροφοι σοσιαλιστές το έβαλαν στα πόδια κι αποδέχθηκαν την ανωτερότητα του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αναφώνησε: «Πάλεψα για το λαό μου». Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η ρήση του Πλούταρχου ότι όσο ζεις και δεν πεθαίνεις τόσο πιο πολλά μαθαίνεις.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχουν γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ή σκαφών και αεροπλάνων. Γραφεία ενοικιάσεως διαμερισμάτων ή γραφεία που διαθέτουν συνοδούς. Οπως λέγονται κομψά οι βίζιτες.
Οι πουτάνες. Τώρα μάθαμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν μεγάλοι διεθνείς οίκοι που νοικιάζουν ομιλητές. Αυτό το διεθνές πρακτορείο ομιλητών, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι διαθέτει τον Γ. Παπανδρέου. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 κορυφαίους διανοητές του 2010. Αν είσαι δηλαδή 101ος, δένεις μια πέτρα στο λαιμό και φουντάρεις στην πρώτη θάλασσα που θα βρεις μπροστά σου. Τι άλλο έχουμε ν' ακούσουμε;
Ακούσαμε, ωστόσο, τον υπερήφανο Πάνο Παναγιωτόπουλο να μιλάει από την Κύπρο: «Είμαι εδώ ως υπουργός Αμυνας για να στείλω ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η Ελλάδα εγγυάται την ασφάλεια της Κύπρου». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με το που το άκουσε ο Ερντογάν, άρχισε να σκάβει λαγούμι για να κρυφτεί. Πράγματι. Η Ελλάδα που δεν μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις. Που δεν έχει λεφτά για να πληρώσει αυτά που χρωστάει στους φαρμακοποιούς.
Η Ελλάδα που ζητιανεύει τη μία δόση μετά την άλλη μπορεί να εγγυηθεί την ανεξαρτησία της Κύπρου. Κι αφού το λέει αυτό ένας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έτσι ακριβώς θα είναι. Δεν έχει σημασία που είναι κοντός. Ο Μέγας Ναπολέων δηλαδή ψηλός ήτανε; Δεν έχει σημασία που βάφει τα μαλλιά του και με βαφή Νο 2 μάλιστα, όπως ο Πασχάλης, σύζυγος της συναγωνίστριας Αλίκης. Σε ποιον θα άρεσε, δηλαδή, ένας γηρασμένος ασπρομάλλης υπουργός Εθνικής Αμυνας;
Είδαμε και τα χαΐρια του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το καλοβαμμένο μέχρι τη ρίζα κορακί μαλλί του Πάνου Παναγιωτόπουλου αποπνέει τον δυναμισμό και τη μαχητικότητα που πρέπει να διακρίνουν και να χαρακτηρίζουν έναν υπουργό Εθνικής Αμυνας. Κλείνω με τη νέα κόντρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι ανιστόρητοι ΣΥΡΙΖΑίοι προγραμμάτισαν συγκέντρωση για την 3η Σεπτεμβρίου. Ημερομηνία που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Το λέει και το τραγούδι μάλιστα: «Τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς». Από πού κι ως πού να θέλουν να την καπηλευθούν; Ο καθείς έχει τις δικές του ημερομηνίες. Η 21η Απριλίου ανήκει στους εθνικόφρονες. Ο Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία. Δεν μπορεί να κάνει πανηγύρι ο Αγιος Δημήτριος ή ο Αγιος Αθανάσιος. Δικαιωματικά, λοιπόν, η 3η Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Οπως η Καθαρά Δευτέρα στις λαγάνες και στην ταραμοσαλάτα. Αυτά.
Το μαγαζί εδώ και κάτι μήνες έχει κατεβάσει ρολά
ΛΕΓΑΜΕ χθες για το καραγκιοζιλίκι των 18 ομάδων στη Super League. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τις εκκρεμότητες του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο.
Πρόκειται για ντροπή. Να έχει φτάσει σήμερα το ημερολόγιο να γράφει 1η Σεπτεμβρίου και να μην ξέρουνε σε ποια κατηγορία θα παίζουνε. Στη Βήτα ή στη Γάμα Εθνική ο Ηρακλής; Ή πουθενά ο Ολυμπιακός Βόλου; Ή στη Δέλτα Εθνική η Καβάλα; Μιλάμε για το απόλυτο καραγκιοζιλίκι.
Ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλον: η ΕΠΟ στη Football League. Η Football League στη Super League. Κι η Super League στον Ιωαννίδη, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει. Κι εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον να μην μπορούνε να βρούνε άκρη. Το ξαναλέμε για ακόμα μία φορά: κατά γενική ομολογία και οι τρεις αδικηθήκανε και πρέπει να αποκατασταθούν. Ο Ηρακλής επειδή ομάδες με πολύ περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι είχε πέρυσι αυτός παίζουν φέτος κανονικά και με το νόμο στη Super League.
Ο Βόλος και η Καβάλα επειδή υποβιβάστηκαν με άνωθεν εντολή των Γερουλανομπιτσαξήδων. Αυτά είναι δεδομένα και ουδείς τα αμφισβητεί. Και κανονικά η ΕΠΟ ήτανε αυτή που έπρεπε να είχε παρέμβει και να είχε λύσει το θέμα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σαν ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή. Το μαγαζί, όμως, εδώ και κάτι μήνες και μέχρι να γίνουν οι εκλογές ουσιαστικά έχει κατεβάσει ρολά.
Το καλός ή κακός δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό στάτους
ΣΟΚ και δέος στην κοινή γνώμη. Ακόμα ένας πολίτης υπεράνω υποψίας έπεσε στα δίχτυα του νόμου. Αστυνομικός των ΕΚΑΜ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία. Πριν από λίγες μέρες είχαν αρπάξει τον 42χρονο καθηγητή που είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες για να κάνει μπανιστήρι στα απόκρυφα σημεία των μαθητριών του. Ποιος είπε, όμως, ότι η διαστροφή και η ανωμαλία αφορούν συγκεκριμένες τάξεις ή επαγγέλματα;
Αν είσαι κωλομπαράς δηλαδή και σου αρέσουν τα τρυφερά αγοράκια, πρέπει σώνει και καλά να ασκείς κάποιο επάγγελμα σαν του αχθοφόρου, του εκδορέα ή του μικροπωλητού; Μπορεί να είσαι και νεωκόρος και παπάς και δεσπότης. Ποιος είπε ότι οι καθηγητές πανεπιστημίου αποκλείεται να αρέσκονται σε ακατονόμαστες πράξεις;
Το καλός ή κακός δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό στάτους ή τη μόρφωση. Ο καθείς μπορεί να επιδίδεται σε ανωμαλίες και να δραστηριοποιείται σε ακατονόμαστες πράξεις. Ούτε το πορτοφόλι έχει σημασία. Αν μάλιστα μιλήσουμε για ποσοστώσεις σε τέτοιου είδους εγκλήματα, μάλλον το αντίθετο ισχύει. Οσο πιο ψηλά βρίσκεται κοινωνικά τόσο χειρότερα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή η Ραπίντ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ έδωσε στον Παναθηναϊκό όσα λεφτά έχει δώσει και η Συμμαχία; 
Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες που ήθελαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει τηλεγράφημα συμπαράστασης στους απεργούς της «Καθημερινής».
Observer
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: