Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταγωνιστής σε μεταβατική σεζόν!!

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να αφήσει γρήγορα πίσω του τον αποκλεισμό από την Ραπίντ και να αποδείξει ότι η χρονιά δεν πρέπει να θεωρείται χαμένη. Γράφει ο Χρύσανθος Δοβλέτογλου.
Πρωταγωνιστής σε μεταβατική σεζόν
Οι στόχοι του ΠΑΟΚ δεν εξαντλήθηκαν στον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League. Άλλωστε ο "Δικέφαλος" απέδειξε στο παρελθόν ότι σε στιγμές που κυριαρχεί η απογοήτευση έχει τον τρόπο να σηκώνεται και να δείχνει πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αυτό έκανε και την σεζόν 2009-10, όπου ξεκίνησε με αποκλεισμό από την Χέρενφεν και άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.
Κι όμως εκείνη η περίοδος έμεινε χαραγμένη στην μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ γιατί πραγματοποίησε την αντεπίθεση του και έφτασε τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ασχετα την τελική εξέλιξη, γεγονός είναι πως όταν η ομάδα απορρόφησε τα στοιχεία που ήθελε να περάσει ο Φερνάντο Σάντος, ρόλαρε και έβλεπες στο γήπεδο ένα σύνολο αν μη τι άλλο αξιόμαχο.
Οι ομοιότητες εκείνης με την φετινή χρονιά είναι αρκετές. Κατ' αρχήν όπως και τότε έτσι και τώρα στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί παίκτες που ακόμη "γνωρίζονται" μεταξύ τους και φυσικά χρειάζονται χρόνο για να "δέσουν" και να φανεί στο γήπεδο το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια, το ιδανικό θα ήταν παράλληλα να έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει από τον μήνα Αύγουστο ότι ο ΠΑΟΚ θα εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή σε μία μεταβατική -για τον ίδιο- σεζόν.
Επίσης, όπως και τότε, στον πάγκο υπάρχει ένας νέος προπονητής, ο οποίος προσπαθεί να δώσει στην ομάδα νέα ταυτότητα. Κάτι ανάλογο επιχειρούσε και ο Φερνάντο Σάντος και η αλήθεια είναι ότι δεν το πέτυχε από την μία ημέρα στην άλλη και μάλιστα έχοντας στην διάθεσή του πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Άρα, είναι πολύ πιθανό οποιοδήποτε συμπέρασμα να αποδειχτεί πρόωρο.
Φυσικά, υφίσταται και το σενάριο η φετινή χρονιά να "θυσιαστεί" -όχι ηθελημένα- ώστε να επιτευχθούν πιο μακροπρόθεσμοι στόχοι, όπως η ανάδειξη παικτών και το συμμάζεμα στα οικονομικά. Τίποτα, όμως, από τα δύο δεν μπορεί ακόμη να θεωρείται σίγουρο και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή μέχρι ο "Δικέφαλος" να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο όλα όσα θέλει ο Γιώργος Δώνης.
Υ.Γ. Ο Βιβιάν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ραπίντ έδειξε την πραγματική του αξία. Στο πρώτο μέρος έψαχνε τα πατήματά του, δεν βρέθηκε με τον Κουμάλο και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ δέχτηκε δύο γκολ από το κέντρο της άμυνας.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: