Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Παραμένει…σημαία και γίνεται θρύλος!!

Ο Βασίλης Σπανούλης θα εξακολουθήσει να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τις απαντήσεις του διεθνούς γκαρντ και τα οφέλη των «ερυθρόλευκων».

Παραμένει…σημαία και γίνεται θρύλος
Η 5η Ιουλίου του 2013 -και τα πρώτα λεπτά της 6ης- θα σημαδευτεί ως μία από τις πιο σημαντικές ημέρες στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, κόντρα στις εκτιμήσεις, τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το κλίμα που είχε δημιουργηθεί και τα χιλιάδες αβάσιμα δημοσιεύματα, έφτασαν σε μία ιστορική συμφωνία. Θα εξακολουθήσουν να πορεύονται μαζί, για να συνεχίσουν όσα εκπληκτικά έφτιαξαν τη τελευταία διετία. Ένα από τα σημαντικότερα deal στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι προ των πυλών, με τις προεκτάσεις να είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», αρχικά με τη στάση του να κλείσει ερμητικά τα αυτιά του στα ισπανικά και ρωσικά καλέσματα, στα τηλεφωνήματα των προπονητών των ενδιαφερόμενων ομάδων και ίσως και του μάνατζερ του, έκανε πράξη την υπόσχεσή του ότι δεν θα αποφασίσει το οτιδήποτε, προτού ακούσει τον Ολυμπιακό. Έχουν περάσει περισσότερες από είκοσι μέρες από τη λήξη των τελικών και όντας -μακράν του δεύτερου- το πιο «καυτό» όνομα ελεύθερου παίκτη –για τον Διαμαντίδη είναι γνωστό ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια ομάδας εξωτερικού θα έπεφτε στο κενό-, θα μπορούσε να είχε κινηθεί εντελώς διαφορετικά. Ειδικότερα αν ίσχυαν όλα όσα του καταλογίζουν τρία χρόνια τώρα οι εχθροί του, ότι είναι φίλος του χρήματος, στυγνός επαγγελματίας και ότι δεν «δένεται» με καμία ομάδα. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι αυτές οι κουβέντες είναι επιπέδου καφενείου, οι οποίες σβήνονται δια παντός.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα χρήματα που του δίνει ο Ολυμπιακός είναι λίγα. Το αντίθετο μάλιστα. Όμως, είναι πολύ λιγότερα από όσα θα έμπαιναν επίσημα πλέον στο τραπέζι, αν το ραντεβού στην Arcadia είχε ολοκληρωθεί με «αντίο». Ο Σπανούλης περίμενε υπομονετικά, άκουσε τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι είχαν όπως αποδείχθηκε τη τελευταία λέξη. Και τον τρόπο να τον πείσουν, ότι η φλόγα και η νοοτροπία νικητή που τον διέπει, θα εξακολουθήσει να…καίει, αφού η ομάδα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και θα του προσφέρει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κι άλλους τίτλους. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές απόλυτα, αλλά από το ότι το μεγαλύτερο μέρος της τετράωρης και πλέον κουβέντας αναλώθηκε σε θέματα σχεδιασμού και οριοθέτησης στόχων, επιβεβαιώνει ότι ο 31χρονος γκαρντ είναι παίκτης-προσωπικότητα κινήτρου και στόχων.

Με τη παραμονή του ο Ολυμπιακός παραμένει πανίσχυρος, ήσυχος για τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ και φωνάζει «δυνατά» ότι θα εξακολουθήσει παρά την οικονομική συγκυρία να πρωταγωνιστεί. Έχοντας μάλιστα το πιο «βαρύ» του όπλο στη φαρέτρα. Δίνει κίνητρο σε πολλούς παίκτες να μείνουν οριστικά –Λο, Περπέρογλου- και σε άλλους να υπογράψουν πολύ πιο εύκολα, αφού ξέρουν πλέον ότι θα καθοδηγούνται από τον κορυφαίο γκαρντ τη τελευταία διετία. Είναι εκ των ων ουκ άνευ να αναφέρουμε πως σε περίπτωση αποτυχίας στην παραμονή του MVP της Ευρωλίγκας, όλα θα άρχιζαν σχεδόν από την αρχή και ότι διοίκηση και προπονητής θα είχαν πολύ πιο δύσκολο έργο να διατηρήσουν την ομάδα τόσο ανταγωνιστική. Τον ήθελαν και το έδειξαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Όσο για τον παίκτη, εξασφαλίζει οριστικά και αμετάκλητα τη κορυφαία θέση στο βιβλίο της ιστορίας του Ολυμπιακού, ενώ όταν θα ολοκληρώσει την ήδη τεράστια καριέρα του, στο...κάδρο του μπάσκετ θα είναι ντυμένος στα «ερυθρόλευκα». Με την απόφασή του να μείνει, γίνεται ο πιο αγαπημένος παίκτης των οπαδών της ομάδας –όχι αυτών που του στέρησαν το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη στον 3ο τελικό- και από αδιαμφισβήτητος ηγέτης, παραμένει…σημαία και γίνεται θρύλος…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: