Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μούτας: «Εύκολος στόχος πέρυσι ο Άρης, φέτος θα μας σέβονται»

Για έναν Άρη που οι αντίπαλοι θα σέβονται στο γήπεδο έκανε λόγο ο Δημήτρης Μούτας, αναφερόμενος στο πλάνο του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας που βρίσκεται ήδη στο στάδιο υλοποίησης.
Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρίνων» μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τους στόχους του «νέου Άρη», τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά αλλά και για το αγωνιστικό παζλ του Γιάννη Χατζηνικολάου.

«Το τι βρήκαμε όταν αναλάβαμε και το τι γινότανε πριν, δεν με αφορά. Εγώ θα κοιτάξω να εκτελέσω το έργο που μας ανέθεσε η νέα διοίκηση. Ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και το πώς πρέπει να λειτουργήσει το σωματείο σαν Άρης. Στόχος μας είναι να χτίσουμε μία ομάδα καλύτερη από πέρυσι», είπε αρχικά ο Μούτας και πρόσθεσε αναφορικά με τους στόχους και το πώς θα ανακτηθεί η αξιοπιστία και το κύρος της ομάδας του Άρη:

«Πρέπει να πατάμε σταθερά στα πόδια μας ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Το κύρος και η αξιοπιστία είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα. Ο αγωνιστικός στόχος είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία ώστε μετά να κοιτάξουμε κάτι διαφορετικό».

Για το αν προκύπτουν δυσκολίες στις επαφές που γίνονται με τους μεταγραφικούς στόχους, απάντησε: «Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε, μέχρι τώρα, να αποκτήσουμε παίκτες που ήταν πρώτοι στόχοι. Βέβαια, για να φτάσουμε σε συμφωνία με τους περισσότερους χρειάστηκε 2-3 παραπάνω επαφές», ενώ για το ρόστερ και το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι λείπει φέτος ο βασικός κορμός, υποστήριξε: «Έφυγαν οι δανεικοί, κάποιοι αποχώρησαν εθελοντικά ενώ κάποιοι άλλοι έφυγαν για διαφόρους λόγους που εγώ δεν είμαι αρμόδιος να τους αναλύσω. Ο Άρης δεν μπορεί φέτος να υπερβεί τα όρια. Έχουμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ. Είμαστε σαφείς σε αυτό. Το μεγάλο μας επιχείρημα είναι να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να πάρουνε παίκτες πιο νεαροί σε ηλικία παιχνίδια ώστε να καθιερωθούν στην Σούπερ Λίγκα». Για τις κινήσεις που θα γίνουν και την φιλοσοφία του νέου Άρη, σημείωσε:

«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον ακόμη 3-4 ποδοσφαιριστές για να πούμε ότι το παζλ ολοκληρώθηκε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο ουσίας. Οι προσθήκες που θα γίνουν πρέπει να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο, γι? αυτό και κάποιες κινήσεις αργούν και γίνονται πολύ μελετημένα. Ειδικά στις δύο μεταγραφές που μας έμειναν για το όριο. Αυτοί επιβάλλεται να έχουνε την εμπειρία για να σηκώσουν τα βάρη της ομάδας.

Εμείς δεν θέλουμε οίκτο, θέλουμε οι αντίπαλοι να έχουνε σεβασμό στον Άρη. Ο Άρης πέρυσι ήταν ο εύκολος στόχος. Για παράδειγμα, με Πλατανιά όταν αντιμετωπίσαμε τον Άρη, στον πρώτο γύρο, ήμασταν σίγουροι ότι θα κερδίσουμε»

Ο Δημήτρης Μούτας αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Άρη και το πλάνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή: «Προσωπικά θα ήθελα η στελέχωση να έχει ολοκληρωθεί, αλλά θα πάμε στην Βουλγαρία με αυτούς που έχουμε. Σε μεγάλο βαθμό, πάντως, υπάρχει ικανοποίηση». Για την συνεργασία του με τον Γιάννη Χατζηνικολάου: «Σε μία ομάδα είναι ιδανικό να υπάρχει αυτή η άριστη συνεργασία», ενώ για το βάρος που τους δημιουργεί το όνομα του Άρη: «Προπονητικά δεν είχαμε παραστάσεις σε μία ομάδα με τέτοιο ειδικό βάρος. Ως παίκτες όμως, ο Γιάννης πέρασε πολλά χρόνια από τον Άρη, ενώ εγώ έπαιξα σε πολλές γερμανικές ομάδες. Άρα έχουμε τα εφόδια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε».

Καταλήγοντας ο Μούτας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη:
«Προτρέπω τον κόσμο να είναι οπλισμένος με υπομονή και πίστη ότι κάτι καλό χτίζεται. Η κεφαλή είναι υγιής σκεπτόμενη και υπεύθυνη. Θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε τον Άρη εκεί που πρέπει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: