Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Οι κορυφαίοι έφυγαν νωρίς!!

Ο σκόρερ είναι αυτός που παίρνει τη δόξα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, εκτός από δόξα, οι οκτώ πρώτοι πήραν και μια θέση στην... καρδιά και το ρόστερ ευρωπαϊκών ομάδων πριν καν τελειώσει η διοργάνωση.

Οι κορυφαίοι έφυγαν νωρίς
Οι κερκίδες έχουν περισσότερους ίσως μάνατζερ και σκάουτερ, παρά οπαδούς.

Τα πόδια των ποδοσφαιριστών παίρνουν φωτιά, προκειμένου να τους εντυπωσιάσουν.

Αλλά οι οχτώ πρώτοι σκόρερ που ξεχωρίζουν μέχρι τώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που γίνεται στην Τουρκία, έχουν πάρει λίγο… περισσότερη δόξα.

Αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στους ταλαντούχους επιθετικούς, επενδύοντας στα πιο ξεχωριστά «διαμάντια».

Ο Μπρούμα έχει κλέψει την παράσταση με την φανέλα της Πορτογαλίας, κάνοντας τον Μουρίνιο -ανάμεσα σε άλλους- να τον «κυνηγάει» απ’ την Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπου ανήκει.

Η Τσέλσι έχει καταθέσει επίσημη πρόταση 15 εκατομμυρίων στους Πορτογάλους, όμως αυτοί θέλουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του (λήγει σε ένα χρόνο) μέχρι το 2018, ενώ στο παιχνίδι της απόκτησής του θέλει να μπει και η Μάντσεστερ Σίτι.



Ο… ανταγωνιστής του στους κορυφαίους σκόρερ, Τζέσε Ροντρίγκες, έχει «αντίστροφη» ιστορία σχετική με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος είχε καλέσει τον Ισπανό επιθετικό δύο φορές στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αγωνιζόταν στην δεύτερη.

Πρόσφατα, εξέφρασε το παράπονό του, καθώς παρότι ακολούθησε κάποιες αποστολές, θεώρησε ότι δεν πήρε ευκαιρίες.

Η έλευση του Κάρλο Αντσελότι φαίνεται πως άλλαξε τα δεδομένα και όλα δείχνουν την παραμονή του στην «Βασίλισσα», παρότι η Τότεναμ έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωση του.



Τα τέσσερα γκολ του Νίκολας Λόπες με την Ουρουγουάη, δεν είναι το εντυπωσιακό της υπόθεσης, αλλά ο τρόπος που έγινε μια απ’ τις μεγάλες ελπίδες του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός απορρίφθηκε από ομάδες, επειδή θεωρήθηκε πολύ αδύναμος για να παίξει ποδόσφαιρο.

Η Νασιονάλ όμως του έδωσε την ευκαιρία, με αποτέλεσμα από κει να τον «αρπάξει» η Ρόμα, η οποία τον έχει δέσει με συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται συζήτηση για την περίπτωση να δοθεί στην Ουντινέζε, ως μέρος ανταλλαγής με τον Μπενάτια.



Ο Γιάγια Σανόγκο ξεχώρισε στην Τουρκία και ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έχασε καθόλου χρόνο!

Στις 1 Ιουλίου ο Γάλλος έγινε η πρώτη φετινή μεταγραφή της Άρσεναλ, μετά που «ελευθερώθηκε» απ’ την Οσέρ.

Μάλιστα, το γεγονός ενός σοβαρού τραυματισμού, δεν εμπόδισε τον Βενγκέρ να «τρέξει» για την απόκτησή του, κάτι βέβαια που προκάλεσε την γκρίνια των οπαδών.



Ο Χουάν Κουιντέρο δεν περίμενε την συγκεκριμένη διοργάνωση για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του.

Έχει χαρακτηριστεί ο πιο πολυπόθητος παίκτης της Ευρώπης απ’ τους «Times» του Λονδίνου, παρομοιάζουν το στιλ παιχνιδιού του με (έναν ακόμα) Λιονέλ Μέσι και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσόν τον είχε βάλει στο μάτι από πέρυσι.

Ανήκει στην Νασιονάλ της Κολομβίας, όμως Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Γιουβέντους και Τζένοα «σφάζονται» για την απόκτησή του.



Παρότι ο Μπρούμα είναι αυτός που δίνει το ρυθμό στην επίθεση της Πορτογαλίας, ο Αλάντιε είναι αυτός που… σιγοντάρει!

Ο 20χρονος στράικερ δεν έχει αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα, όμως με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο, κέρδισε μια θέση στη Σασουόλο, που ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.



Ιταλία «μυρίζει» η ατμόσφαιρα και για τον Νικολάς Καστίγιο, ο οποίος ξεχώρισε με τη φανέλα της Χιλής.

Ο 20χρονος αγωνίζεται τα δυο τελευταία χρόνια στην Κατόλικα, όμως τα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και ιδιαίτερα της Σαμπντόρια και της Βερόνα.



Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία… Αυτές είναι οι επιλογές του Ρίτσμοντ Μποάκι που βλέπει οκτώ ομάδες να καίγονται για την υπογραφή του.

Ο Γκανέζος επιθετικός ανήκει στην Γιουβέντους, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σασουόλο και έκανε τις Βαλένθια, Λεβάντε, Γκλάντμπαχ, Βιγιαρεάλ, Έλτσε, Ρόμα, Αουσμπουργκ και Μονπελιέ να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους.




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: