Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Πιστός στο ραντεβού ο Μάρεϊ!!

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Άντι Μάρεϊ θα είναι εκεί! Ο Σκωτσέζος επικράτησε -μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό- του Γέρζι Γιάνοβιτς με 3-1 σετ και πέρασε στον τελικό του Wimbledon.

Πιστός στο ραντεβού ο Μάρεϊ!
Θα ‘χει μια δεύτερη ευκαιρία φέτος να το σηκώσει μπροστά στο κοινό του!

Ο Άντι Μάρεϊ επικράτησε 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-4, 6-3) του Γέρζι Γιάνοβιτς με μια παθιασμένη εμφάνιση σε 2 ώρες και 52 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του Wimbledon, όπου κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του και πρώτο στο λονδρέζικο τουρνουά!

Βέβαια, το παιχνίδι δεν ήταν εξ’ αρχής εύκολο. Κι αυτό γιατί ο Γιάνοβιτς –ο πρώτος Πολωνός που φτάνει τόσο ψηλά σε major διοργάνωση- σέρβιρε εξαιρετικά με αποτέλεσμα να οδηγήσει το πρώτο σετ στο tie break και με εξίσου ωραία χτυπήματα να προηγηθεί.

Στο δεύτερο, ο Βρετανός έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του έκανε μπρέικ με το καλημέρα και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε κατά την διάρκειά του, έφτασε στο 1-1 με 6-4.

Το τρίτο ήταν… όλα τα λεφτά του ημιτελικού. Κι αυτό γιατί ο Πολωνός προηγήθηκε με 4-1 γκέιμ. Αλλά κάπου εκεί «ξύπνησε» το… θηρίο εν ονόματι Μάρεϊ. Με δύο σερί μπρέικ και συνολικά πέντε συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμς, έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το σετ με 6-4.

Ε, αφού είχε γυρίσει… τούμπα το προηγούμενο σετ, δεν μπορούσε να το χάσει το παιχνίδι. Με δύο μπρέικ, το ένα εξ’ αυτών στο φινάλε, ο «γηπεδούχος» έστειλε στο… καναβάτσο τον αντίπαλό του και ο ίδιος για δεύτερη σερί χρονιά θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Ο πρώτος Βρετανός που κάνει το back to back σε τελικούς του Wimbledon μετά τον Φρεντ Πέρι (1935-36).

Βέβαια, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στο «ραντεβού» της Κυριακής. Γιατί απέναντί του θα είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δυο τους… έχουν ιστορία στα κορτ, αφού έχουν βρεθεί αντίπαλοι 18 φορές, με τον Νόλε να έχει 11 νίκες. Μέσα στο 2013 έχουν συναντηθεί μία φορά, στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ο Σέρβος είχε σηκώσει την κούπα στα τέσσερα σετ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: