Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Για να τον αμφισβητούν και να τους διαψεύδει!!

Θέλει προσπάθεια για να αρνηθεί κανείς το προφανές. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι με διαφορά ο πιο πετυχημένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Για να τον αμφισβητούν και να τους διαψεύδει
Θέλει προσπάθεια για να αρνηθεί κανείς το προφανές. Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι με διαφορά ο πιο πετυχημένος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Το μαρτυρούν οι τίτλοι που έχει συλλέξει, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που έχει αγωνιστεί και αγωνίζεται.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με τον αγιάτρευτο έρωτά του για τη μπάλα , τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα θα παραμείνει σημείο αναφοράς για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσα χρόνια και αν περάσουν.

Θα μνημονεύεται ως ένας από τους θριαμβευτές του Euro 2004 αλλά και ως παίκτης με την πιο πλούσια καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Το δεκάρι της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού έκανε μεταγραφή στα 35 του στη Φούλαμ και καθιερώθηκε σε αυτήν παίζοντας ως αμυντικός χαφ. Ο Καραγκούνης που ρύθμιζε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κρατώντας τη μπάλα στα πόδια περισσότερο από κάθε συμπαίκτη του, κατάπινε αμέτρητα χιλιόμετρα στη Φούλαμ παίζοντας με τη μία.

Ένα, συνεπώς, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα στο παιχνίδι του «τυπάρα». Η μαχητικότητα. Αυτό το γνώρισμα του απόδωσε ο Μάρτιν Γιολ για τη μαχητικότητα που λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Λονδρέζικης ομάδας.

Για αυτό το λόγο επιστρέφει στη Φούλαμ. Ο 36χρονος πια Γιώργος Καραγκούνης θα τρέχει για άλλη μία χρονιά ακατάπαυστα, θα μαρκάρει, θα πασάρει στα σίγουρα και όταν βρεθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου θα κεραυνοβολεί.

Όπως μόνο αυτό ξέρει με την προσποίηση προς τα δεξιά και το σουτ στην κίνηση που μετατρέπει τους τερματοφύλακες σε αγάλματα…

Ναι ο Δεληκάρης ήταν μεγαλύτερο ταλέντο, ο Δομάζος υπέρτερος οργανωτής, ο Κούδας ο καλύτερος ανατροπέας και ο Τσιάρτας πολύ πιο φινετσάτος. Ο Καραγκούνης, όμως, έχει κάτι από όλα αυτά αλλά και κάτι ακόμα.

Έχει «τον δαίμονα μέσα του».

Εκείνο το κάτι παραπάνω που τον κάνει έφηβο στα τριανταέξι του. Ο Γιώργος ζει από την αμφισβήτηση που τον περιβάλει. Από τους ψιθύρους που είτε ακούγονται, είτε ο ίδιος νομίζει ότι ακούει.

Έχει μονίμως την εντύπωση πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αποδείξει στον εαυτό του και τους άλλους.

Έχει πραγματική αδυναμία να συμβιβαστεί με τις επιτυχίες του. Θεωρεί ότι πρέπει να τις επιβεβαιώνει με μια επόμενη.

Έτσι αντιμετωπίζει το νέο συμβόλαιο με τη Φούλαμ.

Ο Γιώργος Καραγκούνης μόνιμος κάτοικος Λονδίνου θα καταπίνει χιλιόμετρα με τη Φούλαμ και θα κάνει σχέδια για το επόμενο καλοκαίρι με την Εθνική στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Γιατί, είπαμε το «καλύτερος» που μπορείς να κάνεις στον «τυπάρα» είναι να τον αμφισβητήσεις…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: