Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η εικόνα του πρώτου διπλού!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το πρώτο διπλό του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία και τα... πλάνα του Στέφενς ενόψει της νέας χρονιάς! 
Ήταν καιρός να δούμε το πρώτο διπλό και σίγουρα οι σκέψεις του Στέφενς είναι οι αυτονόητες. 

Έτσι όπως δοκίμασε διάφορα, λέω πως θα προβληματιστεί κυρίως για τους δύο αμυντικούς του μέσους στο 4-2-3-1. Τα πιθανά δίδυμα είναι πολλά και την ζωή του την δυσκολεύει ο Κάτσε που λειτουργεί λες και παίζει δέκα χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 
Το να δουλεύεις πάνω στο δίδυμο Λόπεθ - Βίτορ στην άμυνα είναι το λογικό όμως η αμέσως επόμενη σκέψη ήταν να βάλει τον Κατσουράνη στην άμυνα. Είναι αυτό που έλεγα από πέρυσι αλλά το μίσος για τον Δώνη οδηγούσε τυφλά τον ΠΑΟΚ. Για να διευρύνει την καριέρα του ο Κατσουράνης πρέπει να παίξει στόπερ. Και θα τον δούμε αρκετές φορές φέτος, απλά κανένας δεν θα το διαφημίζει.

Σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο Βούκιτς ο οποίος πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ένα με μονοκόμματο μέσα από την περιοχή. Ο Σέρβος έχει δουλέψει πολύ στις διακοπές και αυτό φαίνεται σε κάθε του κίνηση. Όπως κάθε Σέρβος που σέβεται τον εαυτό του, δεν αντέχει στον πάγκο. Ρωτήστε και τον προπονητή της ομάδας νέων Βλάνταν Ίβιτς να σας πει. 

Ο Κλάους και αυτός έβαλε δύο έξοχα γκολ, το ένα με ατομική προσπάθεια , εκθέτοντας τον Κατσικά και ένα γυριστό από σέντρα του Λόρενς. 
Ο Σκόνδρας δείχνει καλή επιλογή, με δύναμη στις μονομαχίες και σωστά κατεβάσματα. Είναι παιδί που έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και μακάρι να μείνει έτσι αν του προκύψουν δυσκολίες. 

Η παρουσία του Τζιώλη δίνει όγκο στον άξονα και κάθετο παίξιμο, όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε για αυτόν, ενώ με τους τερματοφύλακες ο Χακόμπο σα να έχει πάρει τσαμπουκά τη θέση του πρώτου. Σου δίνει την αίσθηση πως ότι κι αν γίνει αυτός θα παίζει. 
Ο Στέφενς στο διπλό χρησιμοποίησε όλο το γήπεδο και αυτό είναι κάτι που εμένα μου αρέσει, σε αντίθεση με την επιλογή του μισού η οποία ναι μεν σε κάνει να παίζεις πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερες εντάσεις, αλλά νομίζω πως όταν γίνεται συνεχώς δεν βοηθά τον παίκτη να εκμεταλλευτεί σωστά τους χώρους. 
Πρώτη φορά είδα σήμερα τον Λόπεθ που παίζει μυαλωμένα. Είναι καλός παίκτης και ελπίζω να το δείξει άμεσα γιατί η άμυνα είναι πολύ καινούργια. 

Η μάχη του Γκαρσία να βρει ρυθμό είναι μεγάλη, τα παλεύει, δεν είναι σε κακή κατάσταση και η περίπτωσή του έχει το ενδιαφέρον της. 

Ακόμη νωρίς είναι, έχουμε ακόμη να δούμε πολλά. Από σήμερα είναι και ο Ολίσε μαζί μας, ενώ από αύριο και ο Λούκας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: