Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Γι’ αυτό μένει ο Σπανούλης…!!

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν το… κουνά-όπως όλα δείχνουν-από τον Ολυμπιακό και το www.sport-fm.gr αναλύει τους λόγους που παίρνει τη μεγάλη απόφαση.

Γι’ αυτό μένει ο Σπανούλης…
Οι ανακοινώσεις αναμένονται τη Δευτέρα, αλλά πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως ο Βασίλης Σπανούλης θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού για τρία χρόνια. Μία απόφαση δύσκολη, αλλά βασισμένη σε συγκεκριμένους λόγους. Το www.sport-fm.gr αναλύει γιατί ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» προτίμησε να παραμείνει:

Ομάδα που κερδίζει

Όσοι γνωρίζουν τον αθλητή Βασίλη Σπανούλη έχουν να λένε για τη νοοτροπία νικητή που έχει. Πηγαίνει πρώτος και φεύγει τελευταίος από τις προπονήσεις, δίνει το 110% σε αυτές και τους αγώνες, ενώ δεν θέλει να χάνει ούτε σε… μονό. Ο βασικός λόγος που επέλεξε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό είναι ότι πείστηκε πως η ομάδα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και θα του προσφέρει τη δυνατότητα να διεκδικήσει κι άλλους τίτλους, ακόμη και την τρίτη Ευρωλίγκα.

Δεν χρειάστηκαν μόνο λόγια, στη διάρκειας τεσσάρων και πλέον ωρών συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αλλά και πράξεις. Γιατί ο Ολυμπιακός κρατά τον κορμό του, ανανέωσε με Λο, ενεργοποίησε την οψιόν του Περπέρογλου, ενισχύθηκε με Πέτγουεϊ και Σίμονς, αποχαιρέτισε μόνο όσους δεν ήθελε ο προπονητής και τελικά έχασε μόνο τον Χάινς, για τον οποίο όμως αποδεδειγμένα έδωσε μεγάλη μάχη την οποία έχασε, ίσως και… άδικα.

Ο θρύλος του θρύλου

Η καριέρα των μεγάλων παικτών ταυτίζεται με μία ομάδα. Για τον Βασίλη Σπανούλη η Λάρισα και το Μαρούσι λειτούργησαν ως εφαλτήρια για τη μετέπειτα σταδιοδρομία του, από τον Παναθηναϊκό έφυγε πετυχημένος μεν πλην όμως σαν… προδότης, ενώ οι Ρόκετς ήταν η κακή παρένθεση στην πορεία του. Η τριετία του στον Ολυμπιακό, παρότι συνδυάστηκε με δύο Ευρωλίγκες, ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο για το σύλλογο, δεν θα ήταν αρκετή για να τον δεσμεύσει αιώνια με τη συγκεκριμένη ομάδα. Συμφωνώντας να μείνει για άλλα τρία χρόνια στο λιμάνι, ο Kill Bill εξασφαλίζει ότι στο βιβλίο της ιστορίας του μπάσκετ η φωτογραφία του θα είναι με τα ερυθρόλευκα.

«Κερδίζει» τον κόσμο και… απαντά

Μπορεί ο ίδιος να μην το παραδεχτεί ποτέ, αλλά μένοντας στον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης έχει και δύο παράπλευρα κέρδη. Γίνεται αυτομάτως και μάλλον για πάντα ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Οι οπαδοί θέλουν οι αθλητές του συλλόγου να αγαπούν την ομάδα το ίδιο με εκείνους και λέγοντας «όχι» σε καλύτερες προτάσεις ο 31χρονος άσος γίνεται… ένας από αυτούς. Παράλληλα, όμως, απαντά σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει φιλοχρήματο, ιδιοτελή, καριερίστα και στυγνό επαγγελματία.

Πάνω από όλα η οικογένεια

Έχει πάρει τρεις Ευρωλίγκες, αλλά ο ίδιος βάζει πάνω από όλους και όλα τα τρία του παιδιά και τη σύζυγό του, Ολυμπία. Ο Βασίλης Σπανούλης πέρα από μεγάλος αθλητής είναι οικογενειάρχης και η απόφασή του να μείνει στον Ολυμπιακό λαμβάνεται πάντα με γνώμονα εκείνη. Η ξενιτιά δεν είναι εύκολο πράγμα για μία πενταμελή οικογένεια, έστω και στην όμορφη Βαρκελώνη αλλά πολύ περισσότερο στην παγωμένη Μόσχα. Μπορεί τα τρία του αγόρια να κληρονομήσουν λιγότερα χρήματα από όσα μπορούσαν, αλλά τουλάχιστον θα μεγαλώσουν στην πατρίδα τους.

Ελλάδα, έστω και με τα στραβά της

Η παραμονή του στην Ελλάδα, παρότι μπορούσε να κερδίσει αλλού περισσότερα, να ξεφύγει από τη βία και το κλίμα «πολέμου» μεταξύ αιωνίων, να παίξει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και να βρει την ηρεμία του σε ένα πολύ πιο αθλητικό περιβάλλον, δείχνει και την αγάπη του για την πατρίδα του, την οποία δεν εγκαταλείπει στα δύσκολα. Αυτή που δείχνει υπηρετώντας ανελλιπώς (και με μοναδική εξαίρεση την προπέρσινη απουσία του λόγω τραυματισμού) την Εθνική από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Τα χρήματα μέτρησαν… λιγότερο

Πολλοί θα πουν «ε, δεν θα μείνει και τσάμπα στον Ολυμπιακό. Μία ακόμη περιουσία θα φτιάξει με το νέο του συμβόλαιο». Ασφαλώς τα 2 εκατ. ευρώ «καθαρά» το χρόνο που-σύμφωνα με πληροφορίες-προβλέπονται στη νέα συμφωνία είναι χρήματα που οι κοινοί θνητοί πρέπει να δουλεύουν 100 ζωές για να τα βγάλουν και στην Ελλάδα της κρίσης φαντάζουν (και είναι) πάρα πολλά. Όμως αν κρίνουμε με βάση τους νόμους της διεθνούς αγοράς και της ζήτησης που είχε, τα λεφτά ήταν το τελευταίο κριτήριο με το οποίο αποφάσισε ο Σπανούλης. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τού πρόσφερε 3,3 εκατ. και η Μπαρτσελόνα 2,6 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο τριετούς συνεργασίας, τουλάχιστον όπως γράφτηκε στα ΜΜΕ. Αυτό μεταφράζεται σε 10 εκατ. και 7,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα σε βάθος τριών ετών στον τραπεζικό λογαριασμό του παίκτη. Και μένοντας στον Ολυμπιακό ο 31χρονος άσος «χάνει» 4 και 1,8 εκατ. ευρώ επιπλέον, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: