Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Όταν αποκλείστηκε ο… Δομάζος και η Εθνική!

Με αφορμή την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας με την Ρουμανία για τα μπαράζ του Μουντιάλ, ήρθε στην επιφάνεια μία άγνωστη ιστορία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με πρωταγωνιστή του Μίμη Δομάζο.

Όταν αποκλείστηκε ο… Δομάζος και η Εθνική
Μεγάλος ντόρος είχε γίνει πριν από 44 χρόνια με την κόντρα του Μίμη Δομάζου με τον Νταν Γεωργιάδη, ο οποίος – ύστερα από απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Αθλητισμού της χούντας, Κωνσταντίνου Ασλανίδη – τον είχε αποκλείσει από την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην «Ελευθεροτυπία» για αυτό το περιστατικό και φέρνει στην επιφάνεια μία άγνωστη σε πολλούς ιστορία.

«Ο φροντιστής της ομάδας, ο Γιάννης Μετζιώτης, περνούσε κάθε πρωί έξω από τα δωμάτιά μας στον Αστέρα Βουλιαγμένης και μας άφηνε τις φανέλες μας για να πάμε για φαγητό και μετά για προπόνηση. Εκείνη την ημέρα δεν άφησε στο δωμάτιό μου τη φανέλα μου και κατέβηκα στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να φοράω το πάνω μέρος της φόρμας.

Όταν με είδε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο Νταν Γεωργιάδης, μου είπε να επιστρέψω στο δωμάτιο για να φορέσω τη φανέλα. Του εξήγησα τι είχε συμβεί, αλλά αυτός επέμενε. Κουβέντα στην κουβέντα, μου είπε να φύγω από το ξενοδοχείου. Είπαμε πολλά και τελικά αποχώρησα. Η συνέχεια του επεισοδίου δόθηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αθλητισμού της χούντας, Κωνσταντίνου Ασλανίδη. Στην αρχή φοβήθηκα μη με… σκοτώσει. Τελικά “σκοτωθήκαμε” στα λόγια, μου πήρε μία άδεια ΠΡΟΠΟ…»

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μήτσης, ρεπόρτερ που παρακολουθούσε την πορεία της Εθνικής Ελλάδας για την «Αθλητική Ηχώ» είπε στην «Ελευθεροτυπία»:

«Η φανέλα μπορεί να ήταν η αφορμή για να διώξει ο Γεωργιάδης το μεγάλο Δομάζο από την Εθνική. Οι δυο τους είχαν τσακωθεί επειδή ο ομοσπονδιακός προπονητής έκανε μέρος της προπόνησης στην πλαζ και ο Δομάζος του έλεγε “στην άμμο θα καταστρέψουμε τα πόδια μας”. Η κατάσταση έφτασε στα άκρα, ο Νταν τον έδιωξε από το ξενοδοχείο και ο Ασλανίδης τον απέκλεισε από την αποστολή. Στην “Α.Η.” είχαμε γράψει πως ο “στρατηγός” αποκλείστηκε επειδή είχε πρόβλημα στο στομάχι. Το δημοσίευμα δεν άρεσε στον Ασλανίδη και κυνηγούσαν να με συλλάβουν. Για μία εβδομάδα κοιμόμουν σε παγκάκι στο Προμπονά, γιατί πήγαιναν σπίτι να με… τσιμπήσουν»! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: