Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μην τους αναστήσουμε κι αυτούς…!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για την κλήρωση της εθνικής με την Ρουμανία. Τι ελπίδες έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας;
Λουκούμι η κλήρωση, λοιπόν. Η εθνική απέφυγε τα ψηλά εμπόδια και τις μεγάλες δυσκολίες. Είτε με ομάδες με πιο βαριά φανέλα από την δική μας, είτε με εθνικές που είναι μυστήριο και δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις.
Όχι μεγαθήριο
Η Ρουμανία, λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει. Ούτε κάποιο μεγαθήριο είναι, ούτε καμία ομάδα με παικταράδες που παίζουν στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, ούτε μεγάλες επιτυχίες έχει τα τελευταία χρόνια.
Σε παρακμή
Μπορεί επί Χάτζι η Ρουμανία να έκανε πέντε πράγματα στις διεθνείς διοργανώσεις, όπως σε μουντιάλ, όμως μετά την δεκαετία του ’90 δεν έχει να παρουσιάσει κάτι φοβερό. Είναι σε παρακμή. Ακόμα και το πρωτάθλημά της θεωρείται από τα μικρομεσαία της Ευρώπης.
Σοβαρή
Άρα, τα πράγματα είναι απλά. Η εθνική που διανύει την καλύτερη δεκαετία της ιστορίας της οφείλει να είναι σοβαρή, πειθαρχημένη και να παίξει με τσαμπουκά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρουμανίας. Η εθνική μας, δηλαδή, έχει τον πρώτο λόγο.
Προσοχή
Από εκεί και πέρα, βέβαια, χρειάζεται εγρήγορση. Να προσέξουμε, δηλαδή, για να μην τους αναστήσουμε κι αυτούς, όπως κάναμε με τους Βόσνιους που δεν είχαν πάει ποτέ μουντιάλ, αλλά πάνε τώρα, αφού άφησαν 2η την εθνική μας στον όμιλο.
Δεν μάγεψε
Η Ρουμανία, εξάλλου, δεν είναι ότι έπαιξε κάποια μπαλάρα στον όμιλό της για να φτάσει στα μπαράζ. Περισσότερο εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των Τούρκων να πάρουν την 2η θέση, παρά μάγεψε η ίδια.
Στην Βραζιλία
Αν, λοιπόν, τα βάλουμε κάτω τα πράγματα μετά και την σημερινή κλήρωση, νομίζω ότι η εθνική μας έχει πλέον μια μεγάλη ευκαιρία για να πάει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: