Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τινάζουν το στοίχημα στον αέρα!!

Η ΑΕΚ είναι trendy ή οι trendy είναι ΑΕΚ; Ποιοι κερδίζουν στο ...στοίχημα της Γ΄ Εθνικής; Οι απαντήσεις στη νέα στήλη "Doggy Style" του sportdog... Αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ σίγουρα δεν έχει προηγούμενο και δύσκολα μπορεί να το πετύχει κάποια άλλη ομάδα, τουλάχιστον εντός ελληνικών συνόρων. Μία ομάδα που αναγκάστηκε να οδηγηθεί στην “αυτοκάθαρση” μέσω της εκκαθάρισης (της ΠΑΕ) και του υποβιβασμού στη Γ'Εθνική, έχει πάντα κοντά της, όπου και να παίζει, τον κόσμο της.
Πολύ πριν αποφασιστεί η εθελούσια έξοδος από τις επαγγελματικές κατηγορίες, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναρωτιόνταν, πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν οι οπαδοί αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Πώς θα ξεπεράσουν τον πόνο και την ντροπή; Πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στην καζούρα αντιπάλων και να πορευτούν μαζί με την ομάδα τους σε αυτό το δύσκολο ταξίδι στην κατηγορία, μέσα από γήπεδα - χωράφια; Και φυσικά αν θα μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν την απογοήτευσή τους από το φτωχό ποδοσφαιρικό θέαμα σε κάθε παιχνίδι. Η ανταπόκριση του λαού της Ένωσης στο κάλεσμα για ξεκίνημα από την αρχή ήταν ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα.
Ειδικά μέχρι το ματς με τον Ηλυσιακό για το Κύπελλο, η ΑΕΚ παρά το τεράστιο όνομά της και τις ανώτερες μονάδες της (για την κατηγορία), έδειχνε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της. Αντιμετώπισε (και αντιμετωπίζει) δυσκολίες, προβλήματα στο σκοράρισμα και ακόμα δεν έχει ικανοποιήσει 100% με την εικόνα που παρουσιάζει σε κάθε αναμέτρηση.
Τελικά, τα πολλά γκολ δεν τα βάζει η ομάδα, αλλά οι οπαδοί, οι οποίοι αρχίζουν να κερδίζουν το στοίχημα. Τι να το κερδίζουν; Στον αέρα το τινάζουν! Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομάδα Γ' Εθνικής με τόσο μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας, ξεπερνώντας τη φετινή χρονιά μεγάλους συλλόγους της Super League, οι ΑΕΚτζήδες έχουν μόνιμη παρουσία στο ΟΑΚΑ σε κάθε ματς. Στα εκτός έδρας παιχνίδια γίνεται ολόκληρο θέμα για την εύρεση γηπέδου που θα τους χωρέσει. Απαντούν δε με τον τρόπο τους σε κάποιες πικρόχολες τοποθετήσεις ανθρώπων που υποστήριζαν ότι η ΑΕΚ έγινε μόδα στις αρχές των 90's. Τώρα βλέπουν με τα μάτια τους, ότι υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα. Η Ένωση, αν ήταν απλά... trendy, τώρα δεν θα είχε κανέναν στο πλευρό της...
Ούτε πάνε στο γήπεδο λόγω Μελισσανίδη. Γιατί πολύ απλά και πέρσι που η ομάδα ήταν για... φούντο από την αρχή του πρωταθλήματος, ο κόσμος ήταν και πάλι δίπλα της. Ο Μελισσανίδης, είναι ασαφαλώς ο μπροστάρης μίας προσπάθειας επανεκκίνησης και οι Ενωσίτες του έδειξαν εμπιστοσύνη και μέλλει να δούμε σε μερικά χρόνια, τους καρπούς αυτής της στήριξης.
Το θετικό από όλη αυτή την ιστορία, είναι ότι ο ενθουσιασμός που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα, συμπαρασύρει και όλα τα αθλήματα που φέρουν τον Δικέφαλο αετό. Τρανή απόδειξη τα αποτελέσματα που έφεραν τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Η μπασκετική ομάδα επικράτησε 88-59 στο Παγκράτι και είναι το φαβορί για την άνοδο στην Α1. Οι μάγκες του Χάντμπολ, πέτυχαν το 4 στα 4 κόντρα στο Κιλκίς (29-18) και πάνε για το 5 στα 5 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα. Η δε ανδρική ομάδα βόλεϊ γύρισε ένα χαμένο παιχνίδι στην Πυλαία (έχανε 2-0 και κέρδισε 2-3) κόντρα στον έτερο Δικέφαλο. Αν δεν είναι αυτό αντεπίθεση από όλα τα μέτωπα τότε τι είναι; Μήν ξεχάσουμε ότι υπάρχει και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, η οποία φέτος είναι έτοιμη να επανακτήσει τα σκήπτρα της...
Και μέσα σε όλα αυτά τα... ερασιτεχνικά παιχνίδια, θα δείς πάντα κάποιους τρελούς ΑΕΚτζήδες να τραγουδούν, όπως στο βίντεο που σας παραθέτω από τον τελευταίο αγώνα με τον ΑΟΑΝ.







ΥΓ: Την Κυριακή (20/10) συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Λουκά Μπάρλου. Θα ήταν πιστεύω μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση να ξεπεράσει τα επιτεύγματά του πιο επιτυχημένου προέδρου στην ιστορία της ΑΕΚ. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να τον ξεπεράσει σε ανιδιοτέλεια. Γιατί ο ίδιος δεν μπήκε ποτέ στον αθλητισμό για να πάρει αλλά για να δώσει. Το είχε δηλώσει άλλωστε το 1981, στην αποχώρησή του από τη διοίκηση της Ένωσης.
ΥΓ1: Ένας φίλος με ρώτησε (καλοπροαίρετα... πάντα) στο live του ΑΕΚ-ΑΟΑΝ, γιατί δεν ισχύει στη Γ'Εθνική η αφαίρεση των -2 βαθμών που είχε επιβληθεί στην Ένωση για τα επεισόδια στο ματς με τον Πανθρακικό. Η απάντηση είναι ότι η τιμωρία επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία δεν υφίσταται.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: