Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μάντζιος: «Να βάλουμε τις βάσεις»

Απόλυτα προσγειωμένος μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Πανθρακικού απέναντι στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Άκης Μάντζιος.

Μάντζιος: «Να βάλουμε τις βάσεις»
Ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά και παράλληλα συγκρατημένος παρουσιάστηκε ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος, μετά την εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής, μιλώντας στη Nova, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βάλει τις σωστές βάσεις για να κοιτάξει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Ήταν ένα παιχνίδι σημαντικό και μία μεγάλη νίκη για την ομάδα μας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ένταση και καλό ρυθμό. Έτσι όπως αναλύσαμε το παιχνίδι μας βγήκε και φτάσαμε σε μία μεγάλη νίκη».
Για την κλήρωση της Εθνικής με την Ρουμανία: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι εδώ που φτάσαμε με όποιον αντίπαλο και να παίζαμε θα έπρεπε να τα δώσουμε όλα. Έχω πίστη στην Εθνική ομάδα και εύχομαι ο κ. Σάντος και οι ποδοσφαιριστές του να μας κάνουν και πάλι περήφανους. Τα παιδιά έχουν ποδοσφαιρική μαγκιά και πιστεύω ότι αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει στα δύο ματς με την Ρουμανία θα πάμε στο Μουντιάλ».

Για το σύστημα 3-6-1 που χρησιμοποίησε απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Το σύστημα το είχα χρησιμοποιήσει και φέτος κόντρα στον Πανιώνιο και πέρυσι. Ταίριαζε στο παιχνίδι που παίζει ο Παναθηναϊκός και μας βγήκε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με αρκετή κινητικότητα και ταχύτητα. Παίζει αρκετά επιθετικά και εμείς θέλαμε να το σταματήσουμε αυτό και να τον αναγκάσουμε να αναπτύσσεται με σέντρες. Το πετύχαμε και αυτό φάνηκε από τις ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες που είχε ο Παναθηναϊκός».

Για την ισοφάριση και την αντίδραση του Πανθρακικού: «Δεν θέλαμε να μείνουμε πίσω γιατί αν αμύνεσαι συνέχεια κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ. Ξέραμε ότι θα έχουμε πίεση αλλά ξέραμε ότι θα έχουμε και πολλούς ελεύθερους χώρους».

Για το πρώτο και αν είναι κίνηση δουλεμένη στην προπόνηση: «Για την πρώτη φάση και την κίνηση του Ζεκίνια όντως του ζήτησα να μείνει ανάμεσα στους δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Ξέραμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού αλλά και τα πολλά θετικά στοιχεία που παρουσιάζει στο παιχνίδι του. Η φάση του δεύτερου γκολ είναι δουλεμένη στην προπόνηση και μας βγήκε σε αυτό το ματς».

Για το δεύτερο γκολ του Ρομέου: «Νομίζω ότι χάθηκε το μαρκάρισμα από τον παίκτη του Παναθηναϊκού πάνω στον Ρομέου και σε συνδυασμό με την καλή σέντρα του Κάσες ήρθε το γκολ».

Για το αν μπορεί ο Πανθρακικός να εξελιχτεί στον επόμενο Αστέρα Τρίπολης: «Ο Πανθρακικός πρέπει πρώτα να κάνει μια σωστή βάση και να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ και από εκεί και πέρα να κάνουμε ένα - ένα τα βήματα για να κοιτάξουμε πιο ψηλά».

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας το καλοκαίρι: «Άλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα. Έφυγαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όμως εμείς προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Είχαμε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς και αναγκάστηκα όλη την άμυνα. Υπήρχε καλή συνεργασία με τη διοίκηση και κινηθήκαμε σε ένα δρόμο από κοινού για την ενίσχυση του ρόστερ».

Για την παραμονή του στην ομάδα και τη νέα χρονιά: «Ξέρεται πολύ καλά πως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πως είναι η τύχη και η μοίρα του προπονητή. Υπάρχει πλάνο και όλοι ελπίζουμε να βγει η χρονιά θετικά. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή, αφού όλοι θέλουν γρήγορα αποτελέσματα».
Τέλος, για τον αν τον δένει κάτι με τον Πανιώνιο: «Πάντα κάτι με δένει με τον Πανιώνιο. Έχω περάσει πάρα πολλά σε αυτή την ομάδα και ο Πανιώνιος θα είναι για πάντα στην καρδιά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: