Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Παιδικά λάθη, ήττα πισωγύρισμα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τα... καμπανάκια πριν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και τα πίσω βήματα που έγιναν μετά την νέα ήττα του «τριφυλλιού».
Με παιδικά λάθη στην άμυνα, για άλλη μία φορά σε φετινό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχασε μετά από 11 χρόνια στην Λεωφόρο σε παιχνίδι πρωταθλήματος από τον Πανθρακικό και έκανε ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Από την αρχή της εβδομάδας το έγραψα. Την Τρίτη συγκεκριμένα είχα αναφέρει :
«Δεν το λέω, ούτε για γούρι, ούτε για να ..ωραιοποιήσω μία ενδεχόμενη νίκη, αλλά γιατί πραγματικά το πιστεύω. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Κυριακή το θεωρώ από τα πιο δύσκολα, που έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο. Για μένα το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι σήμερα , που έχουν δώσει οι «πράσινοι» εντός έδρας πιο δύσκολο και από αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης». Και κατέληγα:
«Μακάρι η ομάδα να κερδίσει με 3-0 και να με διαψεύσει, αλλά εγώ πιστεύω, ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, που χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση, για να το πάρεις». Δυστυχώς δεν με διέψευσε η ομάδα και έκανε για άλλη μία φορά παιδικά λάθη, που τα πλήρωσε ακριβά.
Διότι η αντίδραση των αμυντικών και του Καπίνο στις φάσεις των δύο γκολ ήταν αντίδραση ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας. Στο πρώτο γκολ ο Ντιόγκο σεντράρει ανενόχλητος από αριστερά, ο Ζεκίνια είναι ανάμεσα σε Σίλντεφλεντ και Τριανταφυλλόπουλο κανείς δεν πάει πάνω του και ο Καπίνο δεν μπορεί να αποσοβήσει το κακό. Δεν επιτρέπεται να είναι δύο κεντρικοί αμυντικοί στον χώρο ευθύνης τους και να μην μαρκάρει κανείς τον αντίπαλο φορ.
Στο δεύτερο γκολ σε στημένη φάση ο Νάνο .....ξεχνάει τον Ρομέου, που κάνει κίνηση στην πλάτη του, ο Καπίνο κάνει μία από τις συχνές άστοχες εξόδους και ο Ρομέου σκοράρει σαν σε προπόνηση. Γκολ, που τα έχει δεχθεί και άλλες φορές φέτος ο Παναθηναϊκός, γκολ, που αποκαλύπτουν σε κάθε ματς την έλλειψη σωστής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και την έλλειψη ποιότητας στην άμυνα. Με κάποιον τρόπο ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον τρόπο και γκολ να βάζει και ευκαιρίες να κάνει σε κάθε ματς .
 Οσο , όμως , το μηδέν στην άμυνα δεν υπάρχει τόσο θα συνεχίζονται οι απώλειες βαθμών. Και εκεί είναι η ευθύνη του Αναστασίου, που προς τιμήν του την ανέλαβε χθες. Η ομάδα έχει δουλέψει στο επιθετικό κομμάτι και αυτό φαίνεται.
 Επίσης φαίνεται ότι αμυντικά δεν έχει δουλέψει όσο πρέπει και εκεί οφείλει να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος από εδώ και πέρα ο Ελληνας τεχνικός. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη ποιότητας στην άμυνα , αλλά είναι και η έλλειψη συγκέντρωσης.
Μία έλλειψη συγκέντρωσης , που παρατηρείται κυρίως στα παιχνίδια, που ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει, όπως χθες και λιγότερο όποτε ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει έναν πιο δύσκολο αντίπαλο. Επίσης πρέπει να πω, ότι η ομάδα  παρουσιάστηκε και πολύ light στην μεσαία της γραμμή και τα χαφ δεν βοήθησαν καθόλου στο ανασταλτικό κομμάτι.
Στο τελευταίο μου σχόλιο τονίζοντας την δυσκολία του αγώνα και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Αναστασίου τελείωνα ως εξής:
«Μακάρι αυτό, που πιστεύει ο Αναστασίου να το έχει περάσει και στους παίκτες του και να κατέβουν στο γήπεδο με την νοοτροπία, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ δύσκολη ομάδα και πρέπει να τρέξουν πολύ , να είναι συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι, για να φθάσουν στη νίκη». Δυστυχώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να περάσει στους παίκτες την ανάγκη να μην χαλαρώσουν ούτε λεπτό σε αυτό το παιχνίδι.
ΥΓ: Μέσα σε όλα είχαμε και την λανθασμένη απόφαση του βοηθού Φραγκιαδάκη, να ανακαλύψει οφ-σάιντ σε μία περίπτωσή που καλυπτόταν ο Μαρινάκης με αποτέλεσμα ο Κουκουλάκης να πάρει πίσω την απόφασή του για το πέναλτι, που είχε δώσει. Σε εκείνη την στιγμή ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Ισοφάρισε λίγο αργότερα με τον Φιγκερόα, αλλά στη συνέχεια δεν είχε την ορμή και το καθαρό μυαλό, που έπρεπε επιθετικά για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: