Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ενός κοκόρου γνώση...!

Ο  Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει  για την ανάγκη ενός δυνατού κόκορα ή περισσότερων στον Παναθηναϊκό, παραλληλίζοντας μία ιστορία από το χωριό που του διηγήθηκε φίλος του Παναθηναϊκού, που ήταν παρόντας στο Γουέμπλει. Οι ιστορίες από το χωριό είναι πολλές φορές, ιδιαίτερα διδακτικές, όσο κι αν ακούγονται παλαιομοδίτικες. Η ιστορία του Παναθηναϊκού και η ήττα από τον Πανθρακικό θύμισε σε κάποιον γνωστό μου, μεγάλο σε ηλικία φίλο των Πρασίνων και παρόντα στο Γουέμπλει, τον κ. Τάσο, μία ιστορία που του είχαν πει κοντά στο Αγρίνιο. Όταν βρέθηκαν δύο γειτόνιςσες κάποια στιγμή στο βρυσάκι δεν άντεξε η μία και ρώτησε την άλλη: «Έχουμε τον ίδιο αριθμό σε κότες, όμως εσύ και παίρνεις καθημερινά περισςότερα αυγά και κοτοπουλάκια». Δυσκολεύτηκε να ρωτήσει και για αυτό είχε και σκυμμένο το κεφάλι, προφανώς γιατί ντρεπόταν, αλλά δεν άντεξε με αυτό το... μαρτύριο. Το ερώτημά της προκάλεσε πνιχτό γέλιο στην αρχή, αλλά η απάντηση ήταν απλή: «Βάλε πιό δυνατό κόκορα και θα δεις αποτελέσματα».
         Σαφώς οι ποδοσφαιριστές δεν είναι κότες και τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν τους ενστερνιζόμαστε, ωστόσο ο παραλληλλισμός είναι ένα κομμάτι της αλήθειας!
      Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηγέτη, έναν κόκορα βαρβάτο ή και περισςότερους, αρκεί να μην μαλώνουν μεταξύ τους. Η έλευση του Λουτσιάνο Φιγκερόα είδατε πόσο έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είναι και επιβαρυμένος σε ό,τι αφορά στους τραυματισμούς και δεν έκανε προετοιμασία με τον Γιάννη Αναστασίου και τους υπόλοιπους παίκτες. Κι όμως ξεχωρίζει όπως η μύγα μέσα στο γάλα, όχι μόνο λόγω της ποδοσφαιρικής του αξίας, αλλά γιατί το λέει η καρδιά του, είναι νικητής και αυτό το απέδειξε και πέρυσι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
        Αν δεν μπορείς να αγοράσεις και βρεις τέτοιους ποδοσφαιριστές πρέπει να τους δημιουργήσεις μέσα από την ομάδα, όμως αυτό θέλει χρόνο, παιχνίδια και ποδοσφαιριστές που να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για όλα!
         Ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο, όχι μόνο για να βελτιωθεί, αλλά και για να καλύψει λάθη της περσινής σεζόν, αλλά και του καλοκαιριού! Γιατί, τα λάθη έγιναν και φέτος. Για παράδειγμα έχει φέτος ο Παναθηναϊκό παίκτη στον άξονα της ποιότητας και της δύναμης του Σο;
           Περσινά ξινά σταφύλια θα πει κανείς και αν κάποιος σταθεί περισςότερο σε αυτά, τότε θα χάσει την ουσία και θα αργήσει να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Βραδιές όπως εκείνη στη Νέα Σμύρνη και με τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο, θα συνεχιστούν. Μπορεί όχι συνεχόμενες, όμως θα υπάρξουν χαστούκια, γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός μπουσουλάει ακόμη. Το σημαντικό είναι να δείξει αν είναι στο σωστό δρόμο. Έχει πολλά θετικά στοιχεία, άρχισε να δημιουργεί φάσεις, βρίσκει σκόρερς, όμως θέλει καθαρό μυαλό σε απλά πράγματα. Για παράδειγμα με ψηλό κίπερ δεν μπορεί να κάνεις σέντρες ή γεμίςματα κοντά του, όπως έκαναν οι Κλωναρίδης, Πράνιτς, Ατζαγκούν και Ζέκα. Με την άμυνα ασχολήθηκαν τα περιςσότερα σχόλια και δεν χρειάζεται να επαναμβάνουμε πράγματα.
          Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός ίσως λόγω του Πανθρακικού που κι αυτό ήταν μεγάλο... χουνέρι, να γλύτωσε ένα χοντρό ρεζιλίκι από τον Ολυμπιακό, γιατί όπως έδειξε και εκείνη η ήττα από τον Πανιώνιο, για λίγο μπορεί να γίνει το πάθημα- μάθημα. Δυστυχώς, όμως για τον Γιάννη Αναστασίου και την διοίκηση του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια θα πρέπει η ομάδα να σώσει την... τιμή της στα ντέρμπι, αλλά και παράλληλα, να δείξει ότι μαθαίνει, βελτιώνεται, βαδίζει σωστά και δεν ξανακάνει τα ίδια λάθη. Αλλιώς...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: