Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ολυμπιακός... Νο2 στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Δεκαπέντε πρώην «ερυθρόλευκοι» δίνουν το «παρών» στη σημερινή κλήρωση της φάσης των ομίλων.

Ολυμπιακός... Νο2 στο Τσάμπιονς Λιγκ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ


Στο Μονακό σήμερα χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού. Για μια ακόμη χρονιά δηλώνει παρών στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μυαλό του φυσικά στους αντιπάλους που θα έχει στο γκρουπ.


Στο περιθώριο αυτής της κλήρωσης παρατηρεί κανείς ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει δικούς του ανθρώπους ανάμεσα στις άλλες 31 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση. Συνολικά 13 πρώην παίκτες του και  δυο προπονητές κοσμούν τα ρόστερ μερικών εκ των υπολοίπων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν μια ακόμη ομάδα με δύο τεχνικούς ως πρώην των «ερυθρολεύκων» θα παίξει στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Εβγαλε παίκτες ο Ολυμπιακός και αυτό σε έναν βαθμό φαίνεται κι από αυτό το περίεργο στατιστικό σχετικά με το Τσάμπιονς Λιγκ 2014-15. Να δούμε ποιους και πόσους μπορεί να φέρει η κλήρωση στο μεγάλο λιμάνι, αλλά αυτή τη φορά ως αντιπάλους.



ΜΑΝΩΛΑΣ

Ο τελευταίος που έφυγε με ποσό ρεκόρ από το λιμάνι. Νέα του ομάδα η Ρόμα, με την οποία μπορεί να επιστρέψει ως αντίπαλος στον Πειραιά. Οι «τζιαλορόσι» είναι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.


ΣΑΜΑΡΗΣ

Ο Ελληνας χαφ μετακόμισε πριν από λίγες μέρες στο «Ντα Λουζ» και την Μπενφίκα μετά από έναν εντυπωσιακό χρόνο στον Ολυμπιακό. Κι αυτός είναι στους πιθανούς αντιπάλους των «ερυθρολεύκων».


ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

Μεγάλη καριέρα στον πρωταθλητή Ελλάδας. Κάτοικος Ρώμης από τον Ιανουάριο του 2013 ξεχωρίζει και στο Καμπιονάτο. Επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρόμα. Στον Ολυμπιακό πήγε τον Ιανουάριο του 2007.

ΚΑΜΠΕΛ

Ηταν δανεικός πέρυσι από την Αρσεναλ στον Ολυμπιακό. Ο Βενγκέρ τον πήρε πίσω στο Λονδίνο, με σκοπό να τον καθιερώσει αξιοποιώντας τις εμπειρίες του Κοσταρικάνου στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ.

ΦΕΪΣΑ

Ο Σέρβος χαφ αγωνίσθηκε για μια διετία στους «κόκκινους». Το περασμένο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα. Ταλαιπωρείται κι εκεί από πολλούς τραυματισμούς. Για αυτό δεν έπαιξε και πέρυσι στα ματς με τους «Λουζιτανούς».

ΜΑΡΚΑΝΟ

Είχε διπλό πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Μία το 2011-12 και μία το περσινό δεύτερο εξάμηνο ως δανεικός από τη Ρούμπιν. Ο Ισπανός αμυντικός συνεχίζει στην Πόρτο όπου τον πήρε ο Xούλεν Λοπετέγκι.

ΤΟΥΡΕ

Ο Ιβοριανός τράβηξε όλα τα ευρωπαϊκά μάτια το 2005-06 με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν Μονακό και Μπαρτσελόνα. Από το 2010 είναι από τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κυριακός Παπαδόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Ολυμπιακό. Το 2010 έφυγε για τη Σάλκε, με την οποία πρόπερσι τέθηκε αντίπαλος των «ερυθρολεύκων». Πλέον παίζει δανεικός στην Λεβαρκούζεν.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Δεν βρήκε πολύ χώρο στην πάντα δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού στα τέσσερα χρόνια που ανήκε στο δυναμικό του. Δυναμικός και σταθερός θα γευθεί και πάλι την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα ως μέλος του ΑΠΟΕΛ.

ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε πέρυσι από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά δεν στέριωσε. Χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια του αποφάσισε να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Ο ΑΠΟΕΛ του έδωσε την ευκαιρία και τώρα είναι μαζί στους ομίλους.

ΤΖΕΜΠΟΥΡ

Ο «τρομοκράτης» είναι εδώ. Σάρωσε με τον Ολυμπιακό για 2,5 χρόνια, αλλά μετά χάθηκε σε Τουρκία και Αγγλία. Ο Δώνης τον πήρε στον ΑΠΟΕΛ με στόχο ο Αλγερινός να θυμηθεί τις επιδόσεις του με τους «κόκκινους» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΡΝΤΟ

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (2009-11) εδώ και τρία χρόνια υπερασπίζεται την εστία του ΑΠΟΕΛ. Ο Ισπανός πορτιέρο ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην πρόκριση επί της Ααλμποργκ.




ΒΑΛΒΕΡΔΕ, ΖΑΡΝΤΙΜ ΚΑΙ ΖΑΧΟΒΙΤΣ!


Το σημερινό... μενού της κλήρωσης δεν έχει μόνο πρώην παίκτες. Διαθέτει και πρώην προπονητές. Πρώτος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος έμεινε ένα οκτάμηνο στον Πειραιά, αλλά πρόλαβε να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ του 2012-13. Συνέχισε στη Σπόρτιγκ Λισσαβώνας και από αυτό το καλοκαίρι είναι τεχνικός της Μονακό. Υπάρχει βέβαια και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός με δυο λαμπρές παρουσίες και τίτλους με τον Ολυμπιακό οδήγησε την Ατλέτικ Μπιλμπάο στους ομίλους αποκλείοντας τη Νάπολι. Τρίτη εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετική ομάδα (ΟΣΦΠ, Βαλένθια).  Παλιός παίκτης (1999-2000) με θέση τεχνικού διευθυντή στη Μάριμπορ είναι ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ισως τον ξαναδούμε, αφού οι Σλοβένοι αφού απέκλεισαν τη Σέλτικ, μπήκαν στους ομίλους και στη σημερινή κλήρωση θα είναι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Στην ομάδα παίζει και ο Λούκα Ζάχοβιτς, γιος του Ζλάτκο.



ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ» Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ...

Ραντεβού με τις πρώην...


Για αρκετούς από τους αστέρες του Ολυμπιακού η σημερινή κλήρωση μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με παλιές τους ομάδες. Πρώτος πρώτος ο Μίτσελ, που ίσως να σκέφτεται συνάντηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης.


Ομοίως οι Σαβιόλα, Αφελάι, Αμπιντάλ και Μποτία που έκαναν καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Σαβιόλα (έχει και με Ρεάλ και με Μονακό) με τον Ρομπέρτο έχουν παρελθόν και με την Μπενφίκα, με τον Ισπανό κίπερ να έχει περάσει κι από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Αφελάι έχει παίξει και στη Σάλκε, όπως και ο Αμπιντάλ στη Μονακό. Στους Μονεγάσκους έχει «γράψει» παιχνίδια ο Ντινγκά. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ξεκίνησε από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο Τσόρι Ντομίνγκες συγκαταλέγεται στους παίκτες που έγραψαν ιστορία με τη Ζενίτ. Επίσης, ο Κασάμι το 2008 ήταν στην ομάδα νέων της Λίβερπουλ. Ο Τζίμι Ντουρμάζ, τέλος, μπορεί να βρεθεί αντίπαλος με την αγαπημένη του ομάδα, τη Μάλμε, όπου έδειξε ποιος είναι πριν κάνει το βήμα στο εξωτερικό. Για κάποιους από αυτούς η κλήρωση δεν αποκλείεται να τους κρύβει παιχνίδι με παλιά τους ομάδα...




«ΕΛΛΗΝΕΣ»

Οι παλιοί γνωστοί
Μέσα στα μεγάλα και πολυτελή ρόστερ των ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ διακρίνουμε βέβαια και παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Νάτχο που πέρυσι ήταν στον ΠΑΟΚ, τώρα παίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Λοντίγκιν (Ξάνθη) είναι κάτω από τα δοκάρια της Ζενίτ, ενώ ο Κρέσιτς (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ) είναι στη Λεβερκούζεν. Εξάλλου, προπονητής της Βασιλείας είναι ο παλιός άσος του ΠΑΟ, Πάουλο Σόουζα.


Πηγή:SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: