Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι Ολλανδοί, οι Ρώσοι και οι άλλοι…!

Η Ολλανδία και η Ρωσία είναι οι χαρακτηριστικότερες ομάδες από αυτές που προκρίθηκαν στα τελικά του Ευρωμπάσκτ του 2015.

Οι Ολλανδοί, οι Ρώσοι και οι άλλοι…
Οι «οράνιε» επικράτησαν του Μαυροβουνίου 68-55 στη «χώρα της τουλίπας», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του δεύτερου προκριματικού ομίλου και την προσπέρασαν στη βαθμολογία την τελευταία στιγμή, εξασφαλίζοντας τα «εισιτήριο» για πρώτη φορά από το 1989 και τη διοργάνωση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.

Από την πλευρά τους, οι πρώην Σοβιετικοί εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη της Ιταλίας επί της Ελβετίας με 80-65 και πέρασαν μαζί με τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στα τελικά, ενώ μέχρι την περασμένη Κυριακή φαινόταν πως θα γινόταν τα αντίθετο.

Επίσης, στα τελικά προκρίθηκαν οι Πολωνία με τη νίκη της επί της Αυστρίας 90-85 στην έδρα της, Γερμανία με το επιβλητικό 118-66 μέσα στο Λουξεμβούργο, ΠΓΔΜ με το 72-66 επί της Λευκορωσίας στην έδρα της, Γεωργία με το 71-59 επί της Πορτογαλίας στην πρώην σοβιετική δημοκρατία και Τσεχία, παρά την ήττα της στην Ουγγαρία 68-83, αφού ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τους Μαγυάρους.

Από την Κυριακή είχαν προκριθεί οι Ιταλία, Βοσνία, Ισραήλ, Λετονία και Ρουμανία, ενώ ήδη είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση οι Ισπανία, Γαλλία, Λιθουανία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Ελλάδα, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία και Εσθονία. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: