Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Το βράδυ που η Ελλάδα θέλει... ντόρτια!!

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για την σημερινή κλήρωση του Champions League και την προσπάθεια των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Οταν... ολόκληροι Γάλλοι έχουν στραβώσει και περιμένουν με χαλασμένη διάθεση τη σημερινή κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μονακό επειδή διαπίστωσαν με καθυστέρηση -είναι η αλήθεια- το βράδυ της Τρίτης ότι η Ρωσία τους... πέταξε έστω και προσωρινά από την έκτη θέση της βαθμολογίας της UEFA και έχουν αρχίσει τις... βαθμοθηρικές αναλύσεις, εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο καθοριστικό είναι το αποψινό ευρωπαϊκό θρίλερ για το δικό μας ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αφού απόλαυσε με τη σειρά του το δικό του... Ice Bucket Challenge στο ξενοδοχείο «Meridien» και αφού κάλεσε ως επόμενους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές (Μπόνιεκ, Σαβίσεβιτς και Σούκερ), που θα είναι επίσης παρόντες ως πρόεδροι των εθνικών τους ομοσπονδιών (η Ευρώπη προτιμά στα ηγετικά πόστα τις ποδοσφαιρικές αξίες από τις ξεπερασμένες παραγοντικές καρικατούρες), ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ευρωπαϊκή ελίτ, αλλά και τις 54 εθνικές ομοσπονδίες για να ανακοινώσει την παραμονή του στην προεδρία. Θα συναντήσει, βεβαίως, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει για τέταρτη σερί χρονιά τον Ολυμπιακό στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χωρίς να έχει λείψει από καμία κλήρωση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ από την ημέρα που ηγείται του πρωταθλητή Ελλάδας.
Για τη χώρα μας, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Την ίδια ώρα που θα κληρώνει για τον Ολυμπιακό στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό, η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου θα χτυπά και στις τρεις ρεβάνς των ομάδων μας στο Γιουρόπα, ελπίζοντας σε... ντόρτια! Εναν ευνοϊκό όμιλο για τον Ολυμπιακό που θα του επιτρέψει την περσινή τουλάχιστον παρουσία του στη διοργάνωση (με τους πόντους που πρόσφερε και από αγωνιστικούς βαθμούς αλλά και από μπόνους στην ελληνική βαθμολογία) και τριπλή εκπροσώπηση στους ομίλους του Γιουρόπα με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.
Ζητάμε πολλά; Οχι και τόσα... Μία πολύ καλή εξέλιξη στο αποψινό θρίλερ, η οποία ενδέχεται να κρίνει την παρουσία της χώρας μας στις διοργανώσεις της UEFA, όχι μόνο στην περίοδο 2016-17, αλλά και στα επόμενα χρόνια. Οι προοπτικές είναι καλές, οι απειλές ακόμα μεγαλύτερες...
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: