Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ούτε στα κόμικς...!!

Μια φοβερή ποδοσφαιρική ιστορία ξετιλύχθηκε στα μάτια μας! Με ήρωα τον αμυντικό Μότσι που έπιασε δύο πέναλτι(!), η Λουντογκόρετς σόκαρε τη Στεάουα (6-5) και θα παίξει για πρώτη φορά Champions League.

Ούτε στα κόμικς...
Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί παραμύθι. Ή να είναι ταινία μικρού μήκους. Ή να ΄χει γίνει κόμικς με κάποιον αγαπημένο μας ήωρα. Αυτό όμως που συνέβη στη Βουλγαρία δεν έχει προηγούμενο... Είναι πέρα για πέρα αληθινό και είναι ακόμα μια απόδειξη πως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ...

Με τη Στεάουα να ‘χει νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς τη Λουντογκόρετς και τον επαναληπτικό να ‘χει φτάσει στο 85’ χωρίς σκορ, κανείς (μα κανείς) δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που τελικά έγινε.

Διότι σε εκείνη τη φάση οι Βούλγαροι έριξαν στον αγώνα τον Βάντερσον. Και πέντε λεπτά αργότερα αυτός βρήκε δίχτυα κι έστειλε το ματς στην παράταση (1-0) δίνοντας το φιλί της ζωής στην ομάδα του.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά στο παρελθόν και (πάρα) πολύ πιο δραματικά. Η συνέχεια, όμως, είναι που έχει το ζουμί και σίγουρα θα κάνουμε χρόνια να την ξεχάσουμε.

Διότι στο 119’ ο τερματοφύλακας της Λουντογκόρετς, Στογιάνοφ αποβλήθηκε, με τις αλλαγές να ‘χουν ολοκληρωθεί και τον αμυντικό Μότσι να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να φορέσει τα γάντια και να προσπαθήσει να γίνει ο ήρωας για την ομάδα του.

Και τα κατάφερε (μπράβο του)! Όχι γιατί σκόραρε στην αρχή της διαδικασίας. Αλλά γιατί στην εξέλιξή της έβγαλε δύο(!) των Ρουμάνων, έστειλε τους συμπατριώτες του... σπίτι (Ρουμάνος γαρ) και πανηγύρισε σαν... κουβάρι με τους συμπαίκτες και τους φίλους της Λουντογκόρετς μια ανεπανάληπτη πρόκριση που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα την βρει στους ομίλους του Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: