Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

"Κυβέρνηση" Μαρινάκη!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναφέρεται στο πραγματικό νόημα του οράματος του ηγέτη του Ολυμπιακού όταν προ 4ετίας έκανε λόγο περί "αυτάρκειας" του συλλόγου, στον... γενίτσαρο Μανωλά και την κλήρωση των ομίλων Όταν τον Ιούνιο του 2010 ο Ολυμπιακός περνούσε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν άλλαζε μόνο ηγέτη, ιδιοκτησιακό κολοσό, δεν γύριζε απλά μια σελίδα στην ιστορία του. Την μηδένιζε και την έπιανε από την αρχή. Για ένα αλλιώτικο ξεφύλλισμα: Ευρωπαικής υπόστασης και αγωνιστικών περγαμηνών!
Πολλοί άκουσαν, λίγοι ήταν ικανοί να αντιληφθούν, να "πιάσουν" το νόημα του οράματος Μαρινάκη για τον σύλλογο της καρδιάς του.
Έναν ΑΥΤΑΡΚΗ Ολυμπιακό είχε εξαγγείλει ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, που σε βάθος χρόνου δεν θα έχει κανένα αφεντικό ανάγκη, δεν θα εξαρτάται από ιδιώτη και πρόσωπα.
Ήταν το μοντέλο της Πόρτο, του Άγιαξ, του σύγχρονου οργανωμένου πλάνου διοίκησης και κατεύθυνσης, που εφαρμόζεται και υλοποιείται με απόλυτη επιτυχία και ουσιώδεις καρπούς παρόντος και μέλλοντος, αλλάζοντας ριζικά την ταυτότητα και το status του θρυλικού πειραικού συλλόγου.
Μέσα σε μία τετραετία ο Ολυμπιακός έχει πλασαριστεί στους ισχυρούς του ευρωπαικού forum.
Δεν είναι πια η... αμελητέα μονάδα ενός ελληνικού club. Υπολογίζεται σοβαρά από όλους.
Δεν τον γνωρίζουν μόνο, δεν έχουν μόνο ακουστά γι αυτόν, δεν υπάρχει για να...υπάρχει. Για να ναι η "τσόντα" του Champions League.
Τον λαμβάνουν όλοι σοβαρά υπόψη τους. Τον αναζητούν στις μεγάλες συντροφιές τους, όπως φέτος που προσκλήθηκε στο International Champions Cup και του αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια για την παρουσία του τα διεθνή Μ.Μ.Ε.
Κάθονται με τα στελέχη του και τους επιφανέστερους μάνατζερ του κόσμου στο ίδιο τραπέζι, ζητώντας και χρυσοπληρώνοντας παίκτες του.
Ποδοσφαιριστές σαν τους Μανωλά, Μήτρογλου, Σάμαρη, Φετφατζίδη, Βάις, Φέισα και Μιραλάς. Οι οποίοι ώσπου να φορέσουν τα Ερυθρόλευκα ή ήταν απλώς ταλέντα και διφορούμενες μονάδες αξίας και μέσα σε ένα ή δύο σεζόν έγιναν - χάρη στις εμφανίσεις τους με τον Ολυμπιακό - περιζήτητες μετοχές. Με... τιμή μονάδας εκτοξευμένη σε δυσθεώρατα ύψη που ζαλίζουν!
Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη, του Μίτσελ και του Βαλβέρδε, των προπονητών και των δεκάδων πανάκριβων παικτών στους οποίους έχει επενδύσει ο πρόεδρος του, έχει μέσα σε μια μόλις τετραετία πορεία προς τα αστέρια.
Ούτε η πιο ισχυρή, ικανή και αποδοτική...κυβέρνηση στον κόσμο δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο στον τομέα της, ουδέποτε στην ιστορία!
- Δεν καταλαβαίνω γιατί και πού ακριβώς ενόχλησαν την πλευρά της ΑΕΚ οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις του Κώστα Μανωλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ξεκάθαρη θέση του ότι ανήκει στην οικογένεια του Ολυμπιακού!
Στα όσα ήδη καρπώθηκε με την αλλαγή σττατοπέδου σ αυτά τα τρία χρόνια, προσθέστε και κάπου 8 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στον τραπεζικό λογαριασμό του. Συν λοιπές υπεραξίες, προοπτικές, φήμη και δόξα.
Όταν πήραν οικογενειακά την μεγάλη απόφαση οι Μανωλάδες, γνώριζαν έναν...ακατάρριπτο νόμο: Τον πίστευε και τον αγαπούσε σαν παιδί του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
Στην ΑΕΚ τον είχαν για...τα μπάζα. Γνωστά πράματα.
- Ε όχι να θέλει στόπερ ο Ολυμπιακός! Προγραμματισμένη ήταν μήνες η πώληση Μανωλά. Γι αυτό ήρθαν ο Αμπιντάλ και ο Μποτία, επανέρχεται ο Σιόβας, ξαναμπαίνει στις μάχες ο Αβραάμ...
- Αυτά για τα γκρουπ και τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στην κλήρωση τα ακούω τζάμπα. Εντελώς όμως. Οι μισές ομάδες είναι μεγαθήρια και οι υπόλοιπες θηρία.
Στη δεύτερη κατηγορία είναι πια και οι πρωταθλητές Ελλάδας. Πάμε να...φάμε τα μουστάκια μας όποιοι κι αν είναι απέναντι!
Το πρόγραμμα και οι έδρες των ματς παίζουν το ρόλο τους. Αυτό μάλιστα!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: