Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ο Ζαρντίμ κι ο Δώνης, ο Μανωλάς κι ο Σάμαρης!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta προβλέψεις κι επιθυμίες για την αποψινή κλήρωση!
Κάθε ημέρα τέτοια εποχή υπάρχει στον Ολυμπιακό η αγωνία για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναμένοντας λοιπόν και…αγωνιώντας, να καταθέσω δύο-τρία πράγματα.
ADVERTISEMENT
Ένα ότι το παρελθόν μας έχει δείξει ότι συνήθως ο Ολυμπιακός έχει κληρώσεις μάλλον ισορροπημένες. Σπάνια στον όμιλό του μαζεύει θηρία του πρώτου και του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, αλλά και σπάνια «παίρνει» τις εύκολες ομάδες από το τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας.
Για παράδειγμα, σήμερα σίγουρα θα ήθελα να πέσει με την σλοβένικη Μάριμπορ η, τη βουλγάρικη Λούντογκορετς, γιατί θεωρητικά έτσι διασφαλίζεις την τρίτη θέση κι άρα προχωράς το Φλεβάρη στην Ευρώπη έστω μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά δεν το πιστεύω! Ο Ολυμπιακός κληρώνεται κάθε χρόνο από το τελευταίο γκρουπ με τις πρωταθλήτριες Γερμανίας (Ντόρτμουντ), Γαλλίας (Μονπελιέ) και Βελγίου (Άντερλεχτ).
Εγώ υπολογίζω καμία Μονακό! Θα έχει κι ενδιαφέρον. Με Ζαρντίμ από τη μία και Αμπιντάλ κι Εντινγκά από την άλλη.
Ρόμα (Μανωλάς, Τοροσίδης) να μας λείπει. Ούτε τον ΑΠΟΕΛ δεν τον θέλω! Είναι παγίδα οι κυπριακές ομάδες και δη ο ΑΠΟΕΛ με Δώνη, Τζιμπούρ, Παπάζογλου, Πάρντο, Ντε Βινσέντι.
Η Μπάτε έχει καλή ομάδα. Μάλλον θα προτιμούσα τη σουηδική Μάλμε! Όχι όμως την Άντερλεχτ, αφού δεν είναι εύκολο δεύτερο σερί χρόνο να της την φέρεις.
Από το δεύτερο γκρουπ μακριά από Σίτι, Γιουβέντους, Παρί και Ντόρτμουντ. Ούτε τη Σάλκε θα ήθελα, παρότι δεν είναι πολύ δυνατή. Όμως, για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω να πέφτει μία εκ των Σαχτάρ, Βασιλεία, Ζενίτ, που όλοι προτιμάμε.
Από το πρώτο γκρουπ επίσης είναι ξεκάθαρο ότι καλύτερη επιλογή είναι η Πορτογαλία (Πόρτο η, Μπενφίκα). Θα έλεγα Πόρτο, γιατί με την Μπενφίκα του Σάμαρη είναι νωπές οι περσινές μάχες. Ίσως όμως να μας ξαναέρθει η Άρσεναλ!
Σημασία έχει, όμως, σε αυτή τη διοργάνωση κι η  παραμικρή λεπτομέρεια. Π.χ. στο πρόγραμμα των αγώνων-ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο ξεκινάει με το χειρότερο τρόπο: εντός έδρας με την ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Και πάντα χάνει (από Μαρσέϊγ, Σάλκε, Παρί). Κι όμως πάντα το παλεύει και ‘στέκεται’, κερδίζοντας μάλιστα πάντοτε το τελευταίο ματς που είναι εντός έδρας!
Βεβαίως πάνω απ΄όλα μετράει τι μπάλα θα παίξεις. Αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε, παίζει ρόλο κι η κλήρωση. Λ.χ. άλλο να πέσεις με ΑΖ και Σταντάρ η, με Βέρντερ και Λάτσιο (μνημονεύω δύο προκρίσεις Ολυμπιακού) κι άλλο να πέσεις με Μαρσέϊγ και Ντόρτμουντ (μνημονεύω ένα αποκλεισμό Ολυμπιακού).
Όμως, και θεωρητικά κακή κλήρωση να μην έχεις, αν δεν πας στο 100% στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχεις τύχη. Ο Ολυμπαικός έχει μείνει τελευταίος σε όμιλο με Ντεπορτίβο και Λιλ, με Λέβερκουζεν και Μακάμπι, με Σοσιεδάδ και Γαλατά, με Λιόν και Ρόζενμποργκ. Κι αντίθετα ήρθε τουλάχιστον τρίτος και πάλεψε και για πρόκριση σε όμιλο με Ντόρτμουντ, Μαρσέϊγ και με Σάλκε, Μονπελιέ.
Και να παρατηρήσουμε ότι τρία χρόνια σερί πέφτουμε με Γάλλους (Μαρσέϊγ, Μονπελιέ, Παρί)…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: