Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Χρειάζονται και άλλοι σαν τον Σαββίδη»

18328767_26_060678.limghandler
Στον Arena 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός και νυν αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας για διάφορα θέματα της Θεσσαλονίκης και φυσικά για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.
Αναλυτικά η συνέντευξη στον Arena 89,4:
Για τα γεγονότα στην σημερινή ορκομωσία της νέας διοίκησης του Δήμου δήλωσε:
 «Είναι θλιβερή εικόνα το να καταδικάζουμε εμείς, και ο συνδυασμός, και προσωπικά και ως βουλευτής έχουμε ξεκάθαρη θέση. Είμαστε……σε κάθε μορφή απέναντι στα άκρα, και  το καταδικάζουμε απερίφραστα. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως απαιτούμε σεβασμό από όλους σε σχέση με τους κανόνες που υπάρχουν, τους υφιστάμενους κανόνες και τις γνώμες. Είναι όμως πραγματικότητα θέλω να πω, πολύ υπεύθυνα, πολύ συνειδητά και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι σε τοπικό.Εάν υπήρχε διαστρέυλωση της πράξης σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία, δεν θα σταματούσε η διαδικασία. Θα πηγαίναμε εάν θέλετε σε άλλα μέττρα, ενδεχομένως και στην αποβολή των ανθρώπων οι οποίοι θα δημιουργούσαν την φασαρία. Αυτή η στιγμή, της ορκομωσίας, είναι μια ιερή στιγμή. Ο χώρος του Δημοτικού συμβουλίου έχει μια αντίστοιχη ιερότητα με αυτόν της βουλής,άρα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανονισμούς και στους κανόνες που διέπουν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Νομίζω δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρχε μία αν θέλετε ατμόσφαιρα που θα επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και έτσι προχωρήσαμε».
Για την νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του στόχους του ίδιου τόνισε :
«Κοιτάξτε,. Οι ευχές είναι ευχές. Βέβαια υπάρχει μια…. όσοι υπηρετούμε τον δήμο Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά μας αυτό που μπορώ να πω, η σημερινή μέρα για εμάς, τον συνδυασμό, ήταν εντάξει. Ήταν μια πολύ ουσιαστική, αν θέλετε ένα πολύ ουσιαστικό βήμα για να υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης και θα το κάνουμε αυτό με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Θα είμαστε πολύ αυστηροί στην κριτική μας όταν αυτό επιβάλλεται από τις καταστάσεις, και βεβαίως αν επιβάλλεται για το καλό της πόλης και το συμφέρον της πόλης για να υπάρχει μια πιο σημαντική παρουσία και αυτή θα υπάρξει από την πλευρά μας. Σε κάθε περίπτωση όμως γνώμονας θα είναι η αποτελεσματικότητα που αφορά το συμφέρον της πόλης. Με αυτό τον γνώμονα θα κινηθούμε και από την πλευρά την δικιά της εξαρτάται σε τι βαθμό θα μας έχει δίπλα της ή απέναντι της. Όλοι μας γνωριζόμαστε πρώτον, δεύτερον νομίζω ότι αξιολογούμαστε βάσει της πορείας μας και του έργου των πεπραγμένων μας. Ο καθένας σας στην επαγγελματική σας πορεία έχετε παραδείγματος χάριν μία εικόνα δημιουργήσει ανεξάρτητα με αυτά που λέτε ή υπόσχεστε, μιλάει η πορεία σας και το έργο σας, ο επαγγελματισμός σας, και ο κόσμος αξιολογεί. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Εμείς έχουμε δείξει και εγώ προσωπικά με ποιον τρόπο αντιλαμβάνομαι το να πολιτεύομαι για την πόλη που αγαπώ. Αυτή την στιγμή έχω μία διπλή αποστολή. Πρώτα ως βουλευτής της Θεσσαλονίκης που αντιλαμβάνεστε ότι το καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ την ευρύτερη περιφέρεια της Α Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει την δυτική Θεσσαλονίκη. τον Π.Μελά, τις δυτικές συνοικίες που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία, θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα, και μια δεύτερη εντολή που έχω πάρει από τους δημότες της δυτικής Θεσσαλονίκης, εκεί με επέλεξαν για την πόλη ως αντιπολίτευση. Θα το κάνω με την συνέπεια και την υποχρέωση για να είμαι εντάξει και στα καθήκοντα που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου».
Για την συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη στην ορκομωσία:
 «Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και έχουμε συναντηθεί πολλές φορές. Ο κύριος Σαββίδης έχει μία παρουσία πολύ έντονη στην πόλη μας όχι μόνο στα αθλητικά δρώμενα αλλά και γενικότερα.Κάναμε μία κουβέντα περοσσότερο σε επίπεδο γνωριμιών και όχι για τα ουσιώδη θέματα. Δεν ήταν η κατάλληλη ατμόσφαιρα, είπαμε μόνο τα τυπικά».
Για τα χρέη του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είναι ζήτημα της Τρόικας και βέβαια δεν μπορεί να γίνει μία ρύθμιση μόνο για τις αθλητικές εταιρίες γιατί το πρόβλημα είναι γενικότερα της Ελληνικής κοινωνίας.Πρέπει να υπάρξει μία σωστή νομοθέτηση για να βοηθηθούν όλοι και κυρίως η κοινωνία μας που το έχει ανάγκη. Πάντως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας , δεν γνωρίζω πόσο ακριβώς αλλά το καλό είναι πως το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα πλέον της κυβέρνησης και αργά η γρήγορα θα λυθεί.Εγώ από την μεριά μου προσπαθώ να βοηθήσω ,πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να καπηλευθώ το όνομα του ΠΑΟΚ για το συμφέρον μου άλλωστε μία τέτοια ρύθμιση θα βοηθήσει την  κοινωνία γενικότερα όχι μόνο τις ομάδες».
Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης γενικότερα τόνισε:
«Πρέπει να βοηθήσουμε να έρθουν και άλλοι επενδυτές σαν τον Ιβάν Σαββίδη στην πόλη μας να ανέβει η πόλη μας.Μπορεί να είμαι «παοκτσάκι» από κούνια όπως ξέρετε όλοι πολύ καλά αλλά είναι πολύ στενάχωρα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Άρη τις τελευταίες ώρες πρέπει να βρεθεί μία λύση και εκεί. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα πρέπει να ανέβει. Θα είναι καλό για όλους μας. Επιτέλους πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την αντιπαλότητα. Να βγαίνουμε «Σαλονικιώτικα» και να λέμε είμαστε δυνατοί. Να έχουμε πέντε έξι πυλώνες που να μας καθιστούν δυνατούς. Να μην τρώμε ο ένας τον άλλον και γινόμαστε βασιλιάδες μονόφθαλμοι σε ένα μικρό χωριό. Ας είμαστε δεύτεροι και τρίτοι σε μία πάρα πολύ μεγάλη πόλη».
Για την σημερινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ δήλωσε:
«Πρέπει να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Υπάρχει διοίκηση, υπάρχει νέο προπονητικό τιμ, υπάρχου οι μόνιμοι αρωγοί και υποστηρικτές οι φίλαθλοι που είναι και το δυνατό σημείο του συλλόγου, αυτό το πνέυμα του ΠΑΟΚ, το τρελό που δεν μπορεί να το πιάσει κανείς άλλος, δεν μπορεί να το καταλάβει και να το ψυχολογήσει. Κατά την αποψή μου αυτή την στιγμή και κάνω έκληση προς τους φιλάθλους πρέπει να υπάρξει ηρεμία. Δεν είναι εύκολο πράγμα να κουμαντάρει ς τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία ομάδα Β και Γ Εθνικής και δεν συμβιβάζεται με μεσαίες και χαμηλές θέσεις.Αυτό δημιουργεί και ένα άγχος στην διοίκηση.Είναι βλαβερό να υπάρχει ανακατοσούρα και έλλειψη ηρεμίας στην ομάδα.Ηρεμία, ψυχραιμία και χρόνος για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».
Για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στην Ζίμπρου:
«Ξέρετε καλά ότι το μαγικό φίλτρο των παικτών του ΠΑΟΚ είναι οι οπαδοί του. Εάν πιουν λίγο από το φίλτρο σήμερα στην Τούμπα θα γίνουν σαν τον Αστερίξ και τον Οβελίξ και θα αποκτήσουν δύναμη. Εάν λοιπόν η ομάδα έχει την στήριξη του κόσμου σήμερα στο τέλος θα μπορέσει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι δα και η Μπαρτσελόνα».
Για το αν θα πάει στο γήπεδο σήμερα:
«Προσδοκώ να πάω  σήμερα. Θα το ήθελα και θα προσπαθήσω να πάω.»
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: