Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Χάος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας αναλύει στο blog του στον SportDog γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στους δύο αιωνίους. Η ΑΕΚ, τα συμβόλαια και οι μεταγραφές.
Δυστυχώς. Ο Παναθηναϊκός, ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, σήμερα δεν είναι ισοϋψής σαν ποδοσφαιρική οντότητα, σαν εταιρεία, με τον παραδοσιακό του "εχθρό". Δυστυχέστατα. Είναι πλήγμα για το ποδόσφαιρο, είναι έλλειμμα για το πρωτάθλημα ότι ο Παναθηναϊκός υστερεί σήμερα σαν ειδικό βάρος απέναντι του Ολυμπιακού.
Η ΑΕΚ, ομάδα Β΄ εθνικής, για τους γνωρίζοντες και για όσους αντιλαμβάνονται τα πιο στοιχειώδη του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, είναι σε καλύτερη μοίρα, σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό.
Ποιος τα λέει αυτά; Η πραγματικότητα. Ας ξεχάσουμε τι γίνεται στο γήπεδο. Και τι μπορεί να συμβεί σ΄ ένα ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας κρίνουμε. Και στο χορτάρι δεν βγαίνει η αλήθεια και το όποιο επιχειρηματικό εκτόπισμα μιας ΠΑΕ.
Μια κουβέντα που τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός είναι μια υγιής, ανώνυμη εταιρεία. Ο Παναθηναϊκός είναι προβληματική εταιρεία. Να πάμε παρακάτω;
Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να κάνει συμβόλαια παικτών με περισσότερα του ενός εκατομμυρίου το χρόνο. Ο Ολυμπιακός άνετα ξεπερνάει στην απόκτηση παικτών τα 10 και τα 20 εκ. τη σαιζόν. Να πάμε παρακάτω;
Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο βάζει πλέον στο ταμείο του 30 και 40 εκ. από παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός όχι περισσότερα από 5 εκ. και αυτό θα έχει αποτέλεσμα να εξασθενήσει αγωνιστικά.
Η Ιστορία για δεκαετίες είχε αποφασίσει να τοποθετεί στην κορυφή το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο ένας αιώνιος, έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα, παίζει σε άλλο ταμπλώ. Ο άλλος αιώνιος έχει μείνει πίσω. Δυστυχώς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, γράφει ο apodytiriakias.gr
“Μας αποσπάει την προσοχή το κύπελλο!” είπε ο Μίτσελ. Στο φινάλε προπονητής είναι ο άνθρωπος και δεν του επιτρέπεται να κάνει κριτική στην ΕΠΟ για το πως θα διοργανώνει το κύπελλο Ελλάδος. Και σαν προπονητής του Ολυμπιακού είπε τη μεγάλη αλήθεια. “Η δουλειά μου κρίνεται στην Ευρώπη”.
Όχι, δεν το είπε αυτό. Με τα δικά του λόγια όμως, αυτό εννοεί ο Ισπανός. Ξεκάθαρα. Ο στόχος μας στον Ολυμπιακό, του προέδρου και εμένα, είναι το τσάμπιονς ληγκ. Και το πρωτάθλημα;
Δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, λέει ο αποδυτηριάκιας. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε εκτός πραγματικότητας αν δεχθούμε ότι ο Ολυμπιακός στοχεύει το πρωτάθλημα. Ότι κυνηγάει το πρωτάθλημα.
Το πρωτάθλημα το ΄χει στην τσέπη ο Ολυμπιακός. Δεν έχει αντίπαλο στο πρωτάθλημα ο Μαρινάκης και ο Μίτσελ. Επειδή, όμως, ο στόχος του Ολυμπιακού, δηλαδή η συμμετοχή και βέβαια η διάκριση στο τσάμπιονς ληγκ, περνάει μέσω του πρωταθλήματος, γι' αυτό υπάρχει,... όσο υπάρχει, ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.
Ύστερα είναι και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Να ξέρουμε τι λέμε. Δεν ήρθαν στη συγκεκριμένη ομάδα για να κάνουν καριέρα στην... Ελλάδα. Επαγγελματίες είναι και τους ενδιαφέρει μόνον η Ευρώπη.
Να, γιατί ο Μίτσελ λέει, όσο πιο διακριτικά γίνεται, ότι το κωλοκύπελλο, τα κωλοματσάκια με τίποτα Πανιώνιους, μας βγάζουν από το ρυθμό μας. Τι, δηλαδή, να πρωτοδουλέψω; Ομάδα για τα παιχνίδια του τσάμπιονς λγηκ, με ευρωπαϊκές ομάδες ή, αντίπαλους Β' εθνικής που βρίσκονται στο ελληνικό πρωτάθλημα;

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: