Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Λίγο σοβαρεύτηκε…!!

Όταν σοβαρεύτηκε στην τέταρτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ, νίκησε δύσκολα την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ 76-72, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και έκανε το «3 στα 3» στη φετινή διοργάνωση.

Λίγο σοβαρεύτηκε…
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε 76-72 την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας και έφτασε στο «3 στα 3» στη φετινή διοργάνωση και δείχνοντας πως παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Αντίθετα, οι Κροάτες γνώρισαν την τρίτη τους ήττα και δύσκολα θα προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης μέχρι την τέταρτη περίοδο, όμως εκεί δέχτηκαν ένα σερί 8-0 και η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με +9 και με +13, διατηρώντας, στη συνέχεια, τον έλεγχο, πάρα την πίεση των γηπεδούχων.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντε Κολό και Τεόντοσιτς με 14 πόντους, ενώ από τους Κροάτες ξεχώρισε ο Γκόρντιτς με 21 πόντους.

Στην αρχή της αναμέτρησης, το ματς ήταν ντέρμπι και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Μάλιστα, η Τσεντεβίτα κατάφερε να προηγηθεί +3 και +5 χάρη στα καλά της ποσοστά στα δίποντα. Έτσι, διατηρούσε ένα +4 με +2 μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, που τη βρήκε στο +1.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, η Τσεντεβίτα κατάφερε να προηγηθεί ξανά με +5, έχοντας περισσότερα επιθετικές επιλογές από την πρωταθλήτρια της Βαλτικής Λίγκας. Ο Ντέλας έκανε το 28-22, εκμεταλλευόμενος την υπεροχή των Κροατών μέσα στη ρακέτα. Με ένα σερί 4-0, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με +1 και το ματς, στη συνέχεια, πήγαινε πόντο πόντο με το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Ο Φριτζόν έδωσε ένα +2 στους Ρώσους, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί εκεί 5-0 και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο +3.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +6 με πρωταγωνιστή του Γκόρντιτς, όμως, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν ένα σερί 8-0 και προηγήθηκαν με +4 στα μέσα του δεκαλέπτου, χάρη στην επιθετική πολυφωνία τους και τη σαφή τους υπεροχή πλέον σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +4 για την ΤΣΣΚΑ.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η ΤΣΣΚΑ έφτασε στο +5, όμως ένα σερί 4-0 της Τσεντεβίτα έφερε το -1. Εκεί, ένα 8-0 σερί των Ρώσων 8-0 έφερε το +9 για τους φιλοξενούμενους, χάρη στην επιθετική πολυφωνία τους και την υπεροχή στα δίποντα. Ο Τεόντοσιτς ανέλαβε δράση και έφερε το +13 για την ΤΣΣΚΑ και η διαφορά πλέον κυμαινόταν μεταξύ +10 και +13 για τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη. Ένα σερί της Τσεντεβίτα 4-0 μείωσε στο -6 και ο Μπίλαν μείωσε στο -6 στα 50’’. Η ψυχραιμία του Ντε Κολό στις βολές έδωσε το +6 στα 4’’ και την οριστική νίκη στους Ρώσους.


Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 49-53, 72-76

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Μαζάλιν 1, Ράμλιακ 7, Πίλεπιτς 5, Μπάμπιτς 5, Α. Ντέλας 3, Ζγκάνετς 6, Μπίλαν 10, Μ. Ντέλας 1, Γκόρντιτς 21, Ούκιτς 13

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 14, Τεόντοσιτς 14, Φριτζόν 5, Νίκολς 7, Τζάκσον 3, Ουίμς 13, Βοροντσέβιτς 10, Καούν 6, Χάινς 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: