Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ντέρμπι κριτήριο!

Οκτώ μήνες μετά τις αναμετρήσεις τους για τους ημιτελικούς του περυσινού πρωταθλήματος της VolleyLeague, η Κηφισιά υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ντέρμπι κριτήριο
Το συγκεκριμένο ματς είναι το ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της φετινής διοργάνωσης και θα ξεκινήσει στις 18:00.

Η Κηφισιά ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με τον Παναθηναϊκό και προέρχεται από την ήττα, αλλά με καλή εμφάνιση, κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη». Το Ζηρίνειο παραμένει απόρθητο στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ο ΑΟΚ έχει νικήσει Παναθηναϊκό, Λαμία και Άρη και στόχος είναι να διατηρηθεί το αήττητο. Το μοναδικό πρόβλημα παραμένει ο τραυματισμός του Γιάννη Μαντέκα.

Ο κεντρικός των γηπεδούχων, Νίκος Παπαγγελόπουλος, τόνισε πως: «Χρωστάμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα κάτι από πέρυσι που χάσαμε και τους πέντε αγώνες με τον Εθνικό. Ειδικά, οι τρεις ήττες στους ημιτελικούς μας είχαν πειράξει πολύ. Αν παίξουμε όπως με τον Ολυμπιακό, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Με τον Ολυμπιακό και ο Γιοβάνοβιτς είχε τη μέση του και εγώ είχα πυρετό, αλλά παίξαμε.

Τώρα, όλη η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, έχουμε καλή ψυχολογία και πάμε για τη νίκη. Ο Εθνικός έχει πολύ δύναμη σε σερβίς, επίθεση και μπλοκ. Εάν κοντρολάρουμε την υποδοχή μας, θα μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει καλός αγώνας».

Με σύμμαχο την καλή παράδοση, ο Εθνικός θέλει να επιστρέψει στις εκτός έδρας νίκες. Η κακή παρένθεση με τις ήττες στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τη ΜΕΝΤ «έκλεισε» με τη νίκη επί της Ορεστιάδας. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη θέλει να διατηρήσει ή και να μειώσει τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που προπορεύονται στη βαθμολογία.

Εκτός έδρας, ο Εθνικός έχει να νικήσει από τις 2 Νοεμβρίου, όταν επικράτησε του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι. Από τότε ακολούθησαν οι ήττες εκτός έδρας 3-2 σετ από Ολυμπιακό και ΜΕΝΤ.

«Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές και ποιοτικές, όμως παίζουν με διαφορετικό στιλ. Δεν υπάρχει σύγκριση με το περυσινό πρωτάθλημα. Είναι άλλες ομάδες στο περυσινό πρωτάθλημα και άλλες στο φετινό πρωτάθλημα. Η Κηφισιά κάνει τεχνικό, γρήγορο παιχνίδι με ποιοτική υποδοχή και ένα διαγώνιο που παίρνει το 50% των επιθέσεων. Εμείς έχουμε διαφορετικό στιλ, με πιο πολύ δύναμη. Είμαι βέβαιος πως θα γίνει ωραίος αγώνας», τόνισε ο Σάκης Μουστακίδης.

Από το 2007, οπότε η Κηφισιά ανέβηκε στη Volleyleague, έχουν γίνει 15 αναμετρήσεις και ο Εθνικός έχει σαφές προβάδισμα στις νίκες με 11-4. Μόνο τη σεζόν 2013-14, ο Εθνικός νίκησε την Κηφισιά και στους πέντε αγώνες (δύο στη κανονική διάρκεια και στους τρεις ημιτελικούς των πλέι οφ).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: