Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Υπάρχει… Θεός!!

Ήταν ανώτερος, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Τελικά, όμως, ένα ολέθριο λάθος του Λόρια (που εκμεταλλεύτηκε ο Τετέ) χάρισε τη νίκη στον Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι με τον ΟΦΗ (1-0).

Υπάρχει… Θεός!
Αν υπήρχε μια ομάδα που άξιζε να νικήσει, αυτή ήταν ο Πλατανιάς.

Και τελικά -έστω με μια «γκάφα»- αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη (όπως λέει το κλισέ)!

Την ώρα λοιπόν που οι Χανιώτες ήταν εμφανώς ανώτεροι, την ώρα που είχαν δύο δοκάρια (με Μπανανά και Τετέ), εν τέλει γεύτηκαν τη χαρά του τριπόντου απέναντι στον ΟΦΗ (1-0).

Με τον Λόρια να χάνει την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του στο 83’ και τον Τετέ να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του για καλές γιορτές, την ώρα που αυτή του Γκατούζο παραμένει καθηλωμένη (και αγχωμένη) στη τέταρτη θέση απ’ το τέλος.

Το ματς:

Έστω με… περιπέτεια (λόγω της έντασης πριν τον αγώνα) το κρητικό ντέρμπι ξεκίνησε. Η μάχη που ενδεχομένως να αναδείκνυε το «αφεντικό» του νησιού. Και θα μπορούσε από νωρίς ο Πλατανιάς να επιβάλλει το… νόμο του. Αλλά την μία ο Μεϊτέ δεν επέτρεψε στον Μιλούνοβιτς να χριστεί σκόρερ από κοντά (βάζοντας σωτήρια το σώμα του), ενώ στιγμές αργότερα ήρθε το δοκάρι (11’) να… πει «όχι» στην κεφαλιά του Μπανανά! Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με το θέαμα να είναι μέτριο και ο ΟΦΗ να μην απειλεί (καθαρά ομάδα Γκατούζο).

Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε από ένα μακρινό σουτ του Μπανούση στο 22’ που δεν το λες και σοβαρή απειλή για την εστία του Ολιμπά. Οι Ηρακλειώτες ναι μεν είχαν ισορροπήσει τον αγώνα, αλλά επ’ ουδενί αυτός δεν έκρυβε συγκινήσεις, με τις φάσεις να μην υπάρχουν και τα λεπτά να περνούν ολίγον τι βασανιστικά. Ο Πλατανιάς δε μπορούσε να μετουσιώσει σε… κάτι καλό την υπεροχή του, την ώρα που οι παίκτες του Γκατούζο έφτασαν ακόμα μια φορά σε θέση για γκολ, αλλά το σουτ του Λαμπρόπουλου ήταν… απελπιστικά αδύναμο για να δημιουργήσει τον οποιοδήποτε κίνδυνο.

Όπως και στο πρώτο μέρος που είχαμε δοκάρι, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Αλλά η… μοίρα έπαιξε ξανά άσχημο παιχνίδι στον Τετέ που σημάδεψε τη δοκό του Λόρια (με διαγώνιο σουτ μέσα απ’ την περιοχή του ΟΦΗ). Προσπαθούσαν οι Χανιώτες, έδειχναν να κυνηγούν περισσότερο το γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο (με τον Λόρια να είναι σε ετοιμότητα στα σουτ των Τόρες και Κουλιμπαλί). Κι όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο ο ΟΦΗ έδειχνε να κλειδώνει τα νότα του και να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να ξεκολλήσουν απ’ το 0-0.

inner

Και σα να μην έφτανε αυτό, παραλίγο να δούμε το αυτογκόλ της χρονιάς στο 75’! Ο Μπανανά απ’ το κέντρο γύρισε με πολλή δύναμη την μπάλα πίσω και την τελευταία στιγμή ο Ολιμπά σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή, προτού «παγώσουν» τα Περιβόλια. Ο Χριστόπουλος τα ‘παιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε (με τον Γκατούζο να αργεί υπερβολικά να κάνει αλλαγές). Έστω κι αν χρειάστηκε… βοήθεια. Διότι η κεφαλιά του Μπανανά δεν μύριζε… μπαρούτι, όμως ο Λόρια την έχασε μέσα απ’ τα χέρια του(!) και ο Τετέ απ’ το 84’ δεν συγχώρησε το λάθος, υπογράφοντας από κοντά το τελικό 1-0 και χαρίζοντας στην ομάδα του ανέλπιστη νίκη (δεδομένου του πώς προήλθε το τέρμα).


Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας, Τετέ, Αγκιλέρα (23’ Μαχαμάτ), Τζίλβαν, Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (78’ Μενδρινός), Τόρες (65’ Ναζλίδης)

Στον πάγκο του Πλατανιά: Κοκκάλας, Φιγκέιρα, Αποστολόπουλος, Δημήτρης

ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Αντελέγιε, Μπανούσης (86’ Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μεϊτέ, Φερνάντεθ (83’ Μαραθιανός), Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος

Στον πάγκο για τον ΟΦΗ: Αγριμάκης, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Μανιδάκης, Φάζος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: