Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Φαλκάο μεν, αλλά…!!

Το μεγάλο της «όπλο» ξεμπούκωσε, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόλλησε! Ο Ρανταμέλ Φαλκάο επανήλθε στα γκολ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να συνεχιστεί το σερί των «διαβόλων» με την Άστον Βίλα (1-1).

Φαλκάο μεν, αλλά…
Μπλόκο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστησε η Άστον Βίλα!

Χωρίς την αποτελεσματικότητα (και τη ρέντα) προηγούμενων αγώνων, η ομάδα του Λούις Φαν Χάαλ κόλλησε στο 1-1 και διέκοψε το σερί έξι συνεχόμενων νικών στην Premier League.

Το δεύτερο τέρμα του Φαλκάο στο πρωτάθλημα ήταν αρκετό για να ισοφαρίσει την γκολάρα του Μπεντέκε, αλλά όχι και για να δώσει το διπλό στους «κόκκινους διαβόλους», παρόλο που εκείνοι αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 65’ λόγω αποβολής του Αγκμπονλαχόρ.



Τα νέα απ’ το Μπέρμιγχαμ ήχησαν υπέροχα στ’ αυτιά της εκπληκτικής Γουέστ Χαμ. Με σκόρερ τους Κάρολ και Ντάουνινγκ, τα «σφυριά» κοπάνησαν 2-0 και την ουραγό Λέστερ και με την τέταρτη νίκη τους στα πέντε τελευταία ματς, πλησίασαν πλέον σε απόσταση βολής την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ακριβώς πίσω της, βέβαια, παρέμεινε η Σαουθάμπτον. Σαν θιγμένοι από τις τέσσερις σερί ήττες που είχαν προηγηθεί, οι «άγιοι» ξέσπασαν στην Έβερτον και την καθάρισαν με άνεση 3-0. Το αυτογκόλ του Λουκάκου άνοιξε το δρόμο, ώστε οι Πελέ και Γιοσίντα να υπογράψουν έπειτα την επιστροφή της ομάδας του Κούμαν στις επιτυχίες.


Την ίδια ώρα όμως που η Σαουθάμπτον έπαιρνε τα πάνω της, η Τότεναμ έπαιρνε ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο. Μετά το δραματικό διπλό στο Σουόνσι (κι αφού μεσολάβησε η τεσσάρα στη Νιούκαστλ για το Λιγκ Καπ) τα «σπιρούνια» λύγισαν 2-1 την Μπέρνλι και δικαίως κάνουν εκ νέου ευρωπαϊκά όνειρα.


Κατά τ’ άλλα, η Σουόνσι εκμεταλλεύτηκε την τραγική κατάσταση της Χαλ (εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη) και περνώντας με 1-0 από την έδρα της, επέστρεψε στις νίκες. Όσο για το ματς της αγωνιστικής, έγινε στο «Λόφτους Ρόουντ», όπου ο Τσάρλι Όστιν έστησε το δικό του πάρτι. Ο φορμαρισμένος επιθετικός των γηπεδούχων γύρισε μόνος το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ και κάνοντας χατ-τρικ, τους έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα (3-2).


Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 20/12

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 3-0
(49', 61' Σίλβα, 81' Τουρέ)

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(18’ Μπεντέκε - 53’ Φαλκάο)

Χαλ-Σουόνσι 0-1
(15’ Σέλβεϊ)

ΚΠΡ-Γουέστ Μπρομ 3-2
(25’ πεν., 49’, 87’ Όστιν - 11’ Λέσκοτ, 20’ Βαρέλα)

Σαουθάμπτον-Έβερτον 3-0
(38’ αυτ. Λουκάκου, 65’ Πελέ, 82’ Γιοσίντα)

Τότεναμ-Μπέρνλι 2-1
(21’ Κέιν, 35’ Λαμέλα - 27’ Μπαρνς)

Γουέστ Χαμ-Λέστερ 2-0
(25’ Κάρολ, 57’ Ντάουνινγκ)

Κυριακή 21/12

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15:30)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 22/12

Στόουκ-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η )

Παρασκευή 26/12 (17:00)

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Μπέρνλι-Λίβερπουλ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Έβερτον-Στόουκ
Λέστερ-Τότεναμ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Χαλ
Σουόνσι-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ-ΚΠΡ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: