Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Παίζουν και οι άλλοι…!!

Η σκιά ενός ντέρμπι «αιωνίων» είναι βαριά, αλλά η ενδέκατη αγωνιστική, που ολοκληρώνει και τις εγχώριες υποχρεώσεις για το 2014, περιλαμβάνει κι άλλα πολύ σημαντικά παιχνίδια…

Παίζουν και οι άλλοι…
Δύσκολο να ανταγωνιστεί κάποιο ματς ένα ντέρμπι «αιωνίων». Όμως η ενδέκατη αγωνιστική δεν παύει να περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια για τα υπόλοιπα «μέτωπα» της Basket League.

Πέντε ματς αποτελούν το πρόγευμα του ντέρμπι το Σάββατο στις 17:00. Ο Κολοσσός, που αποδέσμευσε τον Μπούλιαν αλλά ενισχύθηκε με Γουότερς και Μανωλόπουλο, φιλοξενεί στη Ρόδο τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δεν θα έχουν ξανά στις τάξεις τους τον Χαραλαμπίδη στην προσπάθειά τους να κερδίσουν εκεί όπου μετρούν μόλις μια νίκη σε οκτώ παιχνίδια.

Ο Άρης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αλλά με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις φιλοξενεί τα Τρίκαλα που πήραν βαθιά ανάσα κερδίζοντας πριν τη διακοπή την ΑΕΚ. Οι Θεσσαλοί αντικατέστησαν τους Χότζιτς και Μπόουι με τους Μιλουτίνοβιτς και Χάρις. Ο Απόλλων Πατρών με ηθικό ακμαιότατο μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου υποδέχεται τον Κόροιβο, που περιμένει περισσότερα από τον Μάρσαλ που αποκτήθηκε να καλύψει το κενό του Λόουερι, ενώ μεγάλο ματς γίνεται στη Γούβα, με τον Πανελευσινιακό να φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Ο Λούμπι ενισχύει τους γηπεδούχους στη ρακέτα μετά το σύντομο πέρασμα του Έρικ, ενώ οι «κυανέρυθροι» άλλαξαν μεν τον Προύιτ με τον Ταμπς, αλλά έχασαν με θλάση τον Χάνκοκ. Η Νέα Κηφισιά αφού έχασε την ιστορική ευκαιρία να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου θέλει να επιστρέψει στις νίκες φιλοξενώντας τον ΚΑΟΔ με τον Μαυροειδή να επιστρέφει από τραυματισμό.

Η αγωνιστική και οι εγχώριες διοργανώσεις για το 2014 ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ΑΕΚ να φιλοξενεί το Ρέθυμνο. Η «Ένωση» κατάφερε να κρατήσει τον Καρλ Ίνγκλις, που όμως επέστρεψε μόλις χθες στην Ελλάδα, ενώ παλεύει να αποκτήσει τον Ποπς Μενσά-Μπονσού την ώρα που ο μοναδικός κλασικός της σέντερ, ο Ζήσης Σαρικόπουλος, τραυματίστηκε. Το Ρέθυμνο έχει την ψυχολογία στα ύψη, καθώς έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, έχοντας σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση. Πάντως η «Ένωση» είχε επικρατήσει στη Γλυφάδα στο μεταξύ τους ματς φέτος για το Κύπελλο.

Αναλυτικά η ενδέκατη αγωνιστική:

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου

17.00 Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17.00 Άρης-Τρίκαλα (Novasports 1)
17.00 Απόλλων Πατρών-Κόροιβος (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17.00 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
17.00 ΑΕΝΚ-ΚΑΟΔ (Novasports 2-Λεπτό προς Λεπτό)
19.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (OTE Sport 3)

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου
17.00 ΑΕΚ-Ρέθυμνο (OTE Sport 3)

*Την Κυριακή 4/1 (17:00) θα διεξαχθεί το εξ αναβολής ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός για την έκτη αγωνιστική. Για το λόγο αυτό η δωδέκατη αγωνιστική μετατέθηκε κατά μια εβδομάδα.

Σάββατο, 10/1
17:00 Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών
17:00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Νέα Κηφισιά
17:00 ΚΑΟΔ-Κολοσσός Ρόδου
17:00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
17:00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα

Κυριακή, 11/1
12:30 Ολυμπιακός-Άρης

Δευτέρα, 12/1
19:00 Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: