Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Boxing...night!!

O Χρυσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για νοοτροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον... ΑΡΗ!
Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σήμερα και φυσικά στην όμορφη Ελλάδα μας, σχεδόν κανένας- πέρα από τα τελείως απαραίτητα- δεν εργάζεται. Το δικό μας το...συνάφι είναι πλέον τελείως απαραίτητο (χαχαχα) και για αυτό οι δημοσιογράφοι σήμερα μαζί με τα...ρολόγια δουλεύουν κανονικά.
Θα πει κάποιος αν δεν υπήρχαν και αυτές οι μέρες στην Ελλάδα για να...μαζευτεί η οικογένεια δεν θα μας είχε μείνει τίποτα απολύτως, οπότε προτιμώ τον ελληνικό τρόπο ζωής στις γιορτές.
Δεν μπορώ όμως να μην...ζηλεύω με την περίφημη Boxing  day των Άγγλων. Το έχω σημειώσει ουκ ολίγες φορές ότι από όλα τα ξένα πρωταθλήματα θεωρώ με διαφορά το κορυφαίο, την premier και αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τους παίκτες, το θέμα ή την συναρπαστική εναλλαγή των ομάδων που κάθε χρόνου μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Είναι η ατμόσφαιρα σε αυτά τα γήπεδα, ο τρόπος που ανεβοκατεβαίνει η μπάλα, το γεγονός ότι ΠΟΤΕ δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ.
Σε μέρες όπως η περίφημη BOXING DAY από την μία ζηλεύουμε και από την άλλη αντιλαμβανόμαστε ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο βιώνει καθημερινά μία BOXING... NIGHT.
Όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου το επιβεβαιώνουν και δεν είναι μόνο η αντίθεση στις κερκίδες. Σήμερα έβλεπα το γήπεδο της Γουέστ Μπρομ κατάμεστο και υπό συνεχή χιονόπτωση. Δεν χρειάζεται να σημειώσω τα εισιτήρια στα ελληνικά γήπεδα βέβαια, ούτε ποια θα είναι η εικόνα των κερκίδων σε ημέρα αγώνα που θα χιονίζει.
Και αν κάποιος σημειώσει ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάσεις στο γήπεδο, είναι και αυτό κομμάτι  του προβλήματος. Η νοοτροπία και η ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να αλλάξει ποτέ, ούτε να την διδαχθούμε όσους Σκωτζέζους ρέφερι και αν φέρουμε.
Τον Φέργκιουσον να φέρουμε πρόεδρο στην ΕΠΟ ( άλλωστε έστελνε και μηνύματα στους διαιτητές, οπότε την ξέρει την δουλειά!!!) δεν πρόκειται να...φτιάξει το ποδόσφαιρό μας, γιατί πάρα πολύ απλά είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας και όλοι γνωρίζουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία. Νύχτα και μάλιστα...κατάμαυρη θα έχουμε ποδοσφαιρικά σαν τον μοναδικό περιφερειακό δρόμο μεγάλης πόλης. Ποιας μα φυσικά της όμορφης Θεσσαλονίκης. Πόλη 1 εκατομμυρίου ανθρώπων χωρίς μετρό (χαχαχαχαχχα) και με περιφερειακό που όλα τα φώτα είναι ή καμένα ή πολύ απλά...σβησμένα γθια λόγους οικονομίας! Είπαμε είναι θέμα νοοτροπίας.
Ο ΑΡΗΣ δεν θα μπορούσε φυσικά να διαφέρει. Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται και η νοοτροπία είναι ελληνική! Οι παίκτες δηλώνουν απλήρωτοι, το προσωπικό το ίδιο, το σάιτ πέφτει για 123 ευρώ, καθημερινά αποκαλύπτονται πράγματα και θαύματα και την στιγμή που παρουσιάζεται μία λύση τα πραγματικά κέντρα του παρακράτους που βλέπουν την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους κάνουν το παν για να μην έρθουν χρήματα στον σύλλογο, να μην πληρωθούν οι παίκτες την Δευτέρα, να φύγει ο Κάμπος, να τρομοκρατηθεί η τωρινή διοίκηση του ΑΣ (Οι 4-5 που είναι αρειανοί πραγματικοί και όχι οι...πολιτευτές παντός καιρού και προέδρου) ότι θα την “φάνε” αν έρθει ο Κάλας, να πάρουν εγγυήσεις, να υπογραφούν μνημόνια κτλ.
Προσωπικά θέλω από τον ΑΣ και εγγυήσεις να πάρει και μνημόνιο συνεργασίας να υπογραφεί και όλα να λειτουργούν νόμιμα και μέσω του Ερασιτέχνη. Θέλω όμως να μην διαλυθεί η ομάδα και επομένως μετά από 4 μέρες να μπορούν να πάρουν μία απόφαση. Οι παίκτες δεν θέλουν να ακούσουν λόγια. Να πληρωθούν θέλουν. Ήδη φάγανε μία μεγάλη τόγκα και επειδή πλέον είναι Γενάρης είναι λαική απαίτηση εφόσον υπάρχει λύση να την τρέξει ο ΑΣ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν γίνεται όταν σου χαρίζουν γάιδαρο να τον κοιτάς στα δόντια, όταν την ίδια στιγμή επί 3,5 μήνες δεν έχει γίνει ο παραμικρός έλεγχος (για τον οποία φωνάζαμε). Δεν γίνεται να δίνεις τα κλειδιά, την φανέλα, τα έσοδα από τα διαρκείας, τα τηλεοπτικά, τα πάντα όλα, να βλέπεις και να ξέρεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ γίνεται με την εκκαθάριση και ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ χωρίς λόγο και με κίνδυνο να διαλυθεί η ομάδα. Εκτός αν κάποιοι προτιμούν να διαλυθεί η ομάδα από το να φύγει από τα χέρια τους...
ΥΓ1 Για να είμαστε ξεκάθαροι. Εφόσον ο Ταουξίδης υπογράψει ως Πρόεδρος του ΑΡΗ για την εκκαθάριση τότε δικαιωματικά όταν θα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τα δικαστήρια θα πρέπει να το κάνει ως πρόεδρος του ΑΡΗ και όχι ως φυσικό πρόσωπο. Αν κάποιοι φιλοδοξούν να πάρουν τον ΑΣ να πάνε στις 31 Δεκέμβρη στην ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ σε συνεννόηση με το τωρινό ΔΣ του ΑΣ και να πάρουν μία απλή αναβολή 10 ημερών (εδώ φτάσαμε στο 2015 με τις απίθανες αναβολές). Να πάνε λοιπόν τις πρώτες μέρες του Γενάρη να γίνουν διοίκηση και μετά να υπογράψουν την εκκαθάριση. Από την άλλη ο Ταουξίδης (συγνώμη Πρόεδρε, αλλά είσαι ο Πρόεδρος) οφείλει... χθες να τελειώσει το θέμα με τους επενδυτές και να μην καθυστερεί άλλο. Όπως βέβαια χρωστάει μία ανάλυση του τι πραγματικά έβαλε ο Γαλανός και πόσο κοστολογείται η διαφήμιση σε φανέλα και τους υπόλοιπους χώρους του γηπέδου και όχι μόνο.
ΥΓ2 Επειδή προφανώς κάποιοι κάνουν πώς δεν το βλέπουν. Πώς ακριβώς θα συνεννοηθεί ο Ζουμπουρίδης με τον Καλαιτζίδη; Όταν έχουν προηγηθεί όλα όσα έχουν προηγηθεί αμφότεροι θα κολλάνε στο τι έγινε τον Οκτώβριο και όχι τις προοπτικές που θα υπάρχουν για τον ΑΡΗ. Ας ξεκολλήσουν λοιπόν, όλοι από τα...κολλήματα τους, αλλά και από τις βδέλλες που καθημερινά τους τριβελίζουν τα μυαλά και ας κοιτάξουν ποιο είναι το όφελος του ΑΡΗ και μόνο!
ΥΓ3 Πώς λέγονται αυτοί που μέρα παρά μέρα έβγαιναν και έλεγαν ότι ο Πρόεδρος πληρώνει και όλα είναι μία χαρά και τώρα θέλουν να διαπραγματευτούν με τον επόμενο τα χρήματα που τους...οφείλονται; Από Δευτέρα...ονομαστικά για όσους δεν έκαναν μπάνιο στο Ρύσιο για να δουν ότι είναι κρύο το νερό, δεν έκαναν προπόνηση για να πάρουν τους ηλεκτρολύτες που έλειπαν, δεν φορούσαν τα μπουφάν που δεν υπήρχαν ή όταν κρύωναν διαφήμιζαν όλες τις εταιρίες του ΟΠΑΠ που είχε ο ΑΡΗΣ τα προηγούμενα χρόνια, δεν έτρωγαν μπανάνες και μάλιστα είχαν και άποψη ότι τα φρούτα δεν είναι απαραίτητα στην διατροφή των παικτών, δεν είχαν ενημερωθεί για την αποχή από τους παίκτες, δεν είχαν άποψη για τον Σανιά και πιστοποιούσαν ότι ο Νλουντούλου είναι κακός χαρακτήρας.
ΥΓ4 Αν όχι την Δευτέρα, την Τρίτη το πρωί όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει και όποιος αναλάβει να πληρώσει τους παίκτες να ολοκληρώσει την επιστροφή των Σανιά, Νλουντούλου και να...τρέξει την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ώστε να είναι πλήρης στις 11 Ιανουαρίου. Ήδη άπαντες έχετε αργήσει πάρα πολύ...Μετά την Δευτέρα η όποια καθυστέρηση ξεκάθαρα θα δημιουργήσει άλλους συνειρμούς για τις προθέσεις όλων και αυτό ο κόσμος δεν θα το επιτρέψει. η...BOXING NIGHT πέρασε. Ας δούμε και καμία άσπρη μέρα στον ΑΡΗ!
ΥΓ5 Προφανώς και ο χειρισμός δημοσιογραφικά το τελευταίο διάστημα ήταν πετυχημένος αν κρίνω ότι έχω γίνει δυσάρεστος και στους μεν και στους...δε(ν)!
YΓ6 Tα συγχαρητήρια μου στον γίγαντα του gazzetta που είχε την ιδέα και έκλεισε την συμφωνία του site για τα δικαιώματα της Premier!
ΥΓ7 Η φωτό είναι από την δική μας ελληνική boxing day. Ο καθένας στον τομέα του αφού στην Ελλάδα κάνουμε τη νύχτα...μέρα! Χρόνια Πολλά!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: