Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!!

Ο Γιουσούφ έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Πλατανιά και η ομάδα του (Εργοτέλης) έφερε τούμπα (1-2) ένα ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα και δήλωσε ότι είναι ακόμα ζωντανή.

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!
Παιχνίδι με τρελό… σενάριο έγινε στα Περιβόλια. Ο Πλατανιάς φιλοξένησε τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής και παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό και κράτησε αυτό το προβάδισμα μέχρι το 77’, τελικά έχασε (1-2).

Ο Γουνδουλάκης δεν είχε καταφέρει να σκοράρει φέτος ύστερα από τις επτά εμφανίσεις (έξι στο πρωτάθλημα, μια στο Κύπελλο) που είχε με τους Χανιώτες και του πήρε μόλις 22'' δευτερόλεπτα για να το κάνει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι δύο πρώτες αλλαγές του Γιάννη Ταουσιάνη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ουλά και ο Καλέ ξεκίνησαν την αντεπίθεση της ομάδας τους, με τον πρώτο να βγάζει την ασίστ και τον δεύτερο να σημειώνει το τέρμα (77’). Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Ηρακλείου ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 86’, κάνοντας αρχικά μια εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και παρότι ο Τζίλας δεν τελείωσε πετυχημένα τη φάση, πήρε το ριμπάουντ Γάλλος μεσοεπιθετικός και σφράγισε με γκολ την πολύ καλή παρουσία που είχε στο παιχνίδι.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Εργοτέλης έφθασε τους 15 πόντους και έριξε στην προτελευταία θέση τον ΟΦΗ, που έχει ένα λιγότερο, ενώ χρωστάει και το ματς με τον Πανιώνιο, που δεν έγινε λόγω μη καταλληλότητας του Παγκρήτιου Σταδίου. Ο Πλατανιάς έγινε 22 και είναι στη 12η θέση.

Το ματς

Πάντα η γηπεδούχος ομάδα προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Είναι κάτι που το θέλουν πολύ και οι προπονητές τους. Όμως οι παίκτες του Πλατανιά το… παράκαναν.

Ο Ιτούα ξεκίνησε την επίθεση της ομάδας του από πίσω και έδωσε στον Τσουράκη, που σε μια διεκδικούμενη μπαλιά, κατάφερε να βγει νικητής στη μονομαχία με τον Κοζορώνη και στη συνέχεια τρύπησε την άμυνα του Εργοτέλη, βγάζοντας κάθετη μπαλιά προς τον Μιλούνοβιτς, που γύρισε σχεδόν με τη μια προς τον Γουνδουλάκη, που χρίστηκε. Με αυτές τις κινήσεις άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς, μόλις 22’’ μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να μπαίνουν σε θέση οδηγού και αυτούς του Γιάννη Ταουσιάνη, που καιγόντουσαν για βαθμούς, να αποκτούν επιπλέον… βάρος στα πόδια τους.

inner

Γενικότερα, το πρώτο μέρος ήτα πολύ γεμάτο και είχε αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, όμως σπαταλήθηκαν από παίκτες και των δύο ομάδων.

Για περίπου 15 λεπτά η ομάδα των Χανίων έλεγχε απόλυτα το ματς, που δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση. Αυτός ήταν ο χρόνος που χρειάστηκαν οι Ηρακλειώτες για να ξεπεράσουν το «σοκ» από το τόσο κακό ξεκίνημα και το παιχνίδι έγινε πολύ ωραίο και απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Ο Εργοτέλης επέστρεψε δυναμικά στην αναμέτρηση, καθώς μέσα σε ένα πεντάλεπτο άγγιξαν την ισοφάριση δύο φορές, με τον Γιουσούφ να φτιάχνει και τις φάσεις. Αρχικά μοίρασε στον Καζναφέρη (14’), που νικήθηκε από τον Δημήτρη και στη μετέπειτα στον Παμλίδη (19’), που «κλώτσησε» μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή.

inner

Ο Πλατανιάς ύστερα από μια μικρή «κοιλιά» έγινε και πάλι απειλητικός και λίγο έλειψε να αποκτήσει σημαντικό… μαξιλαράκι ασφαλείας στο 24’, όταν ο Μιλούνοβιτς που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο τέρμα, έγινε εκτελεστής, αλλά ο Σαράνοφ του στέρησε τη χαρά.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο καλό τόσο θεαματικό. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Εργοτέλη να μπαίνει πιο δυνατά και να βγαίνει πολύ μπροστά. Κάτι που έγινε λίγο-πολύ αναγκαστικά, καθώς «καιγόταν» για βαθμούς. Ο Πλατανιάς και ο προπονητής του δεν είχαν διάθεση, όπως είναι λογικό μέχρι ενός σημείου, να πάρουν ρίσκα στο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες φάσεις, δεν απείλησε και πλήρωσε το γεγονός ότι επέλεξε ρόλο κομπάρσου στον αγώνα. Έπρεπε να δεχθεί γκολ για να καταλάβει ότι πρέπει να ξυπνήσει.

Όμως, το τέρμα του Καλέ (77’) έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, που τα έπαιξαν όλα για όλα και οι γηπεδούχοι πανικοβλήθηκαν, παίζοντας χωρίς αρχές το παιχνίδι τους από εκεί και πέρα. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 86’ με τον Γιουσούφ που ξεκίνησε τη φάση, αλλά δεν ολοκλήρωσε πετυχημένα ο Τζίλας και κορυφαίος παίκτης του Εργοτέλη σε αυτό το ματς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στο ματς.




inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Αγκιλέρα (80' Μαχαμάτ), Γουνδουλάκης (67' Μπεριάν), Τσουράκης, Μιλούνοβιτς (81' Μενδρινός), Τόρες.

Αναπληρωματικοί: Κοκκάλας, Φιγκέιρα, Γιακουμάκης, Ζαραδούκας.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Λουβιόν, Φίντελεφ, Κοζορώνης, Καζναφέρης (74' Τζίλας), Τζανακάκης, Γκέντσογλου, Λυκογιάννης, Χαντί (60' Καλέ), Γιουσούφ, Παμλίδης (46' Ουλά).

Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Ρέντζας, Πίτσος, Μπόε.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Τρύφων Πετρόπουλος
Τέταρτος: Μιχάλης Βοσκάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: